Uutiset

Elizaveta haluaa tehdä elämästä helpompaa biotekniikan avulla

Elizaveta Sidorova aloitti syksyllä 2022 maisteriopinnot Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa. Aiemmin solubiologian ja biotuotteiden parissa työskennellyt Elizaveta keskittyy nyt opinnoissaan biotekniikan alaan. Hän toivoo pääsevänsä tulevaisuudessa tekemään työtä, jolla voi olla aidosti myönteinen vaikutus ihmisten hyvinvoinnille.
Elizaveta sitting on a rock at the seaside. There is a small green ferry in the background.

Elizaveta Sidorova oli ennen Aaltoon hakemista laatinut listan sopivista eurooppalaisista yliopistoista, joissa on laadukas biotekniikan maisteriohjelma. Aalto ei kuitenkaan vielä ollut listalla. Elizavetan lista meni uusiksi, kun hän tajusi, että pelkkä hakeminen oli useisiin listan yliopistoihin maksullista.

"En halunnut päästä mihinkään tiettyyn yliopistoon niin kovasti, että olisin maksanut pelkästään hakemisesta, ilman mitään takeita sisäänpääsystä. Jatkoin biotekniikan pääaineiden etsimistä Euroopan alueelta, ja Aalto ponnahti esiin Google-hakujeni alussa", Elizaveta kertoo.

Elizaveta haki opiskelemaan myös muun muassa Tanskaan, Englantiin ja Alankomaihin. Hänelle tarjottiin paikkaa kaikista yliopistoista, joihin hän haki – joskus myös stipendiä. Mutta hän päätyi valitsemaan Aallon ja kemian tekniikan korkeakoulun.

"Onneksi itse hakuprosessi Aaltoon oli melko helppo. Aloin oikeastaan vasta hakemisen jälkeen lueskella lisää Aallosta. Aika pian tajusin, että oli hyvä päätös hakea, ja aloin kovasti toivoa, että hakemukseni hyväksyttäisiin."

Biotekniikan pääaineen täydentämistä biotuotteiden kursseilla

Aiemmin Elizaveta on työskennellyt biotuotteiden sovellusten parissa, kuten kroonisten haavojen sidosten suunnittelussa. Työ oli niin palkitsevaa, että hän ajatteli aluksi hakevansa johonkin biotuotteiden maisteriohjelmaan. Elizaveta aikoo suorittaa varsinaisten pääaineopintojensa lisäksi joitakin biotuotteisiin liittyviä valinnaisia kursseja.

"Työskentelin kandivaiheessa myös solubiologian parissa, ja odotan innolla tulevaa solubiologian kurssia. Valitsin kuitenkin pääaineekseni biotekniikan, koska se on hyvä risteytys biologiaa ja kemiaa, ja sen avulla voin auttaa ihmiskuntaa."

Tällä hetkellä Elizaveta suorittaa kursseja aineenvaihdunnasta ja mikrobifysiologiasta sekä laboratoriotyöskentelystä.

"Olen nauttinut erityisesti erilaisten kokeiden tekemisestä laboratoriossa. Voin sanoa, että olen ollut erittäin tyytyväinen biotekniikan pääaineeseen kokonaisuutena."

Otaniemen kampus tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja

Opiskelun ohella Elizaveta nauttii musiikista, laulamisesta ja elokuvista. Hän on myös kiinnostunut kokeilemaan joitakin Aallon eri kerhojen ja järjestöjen tarjoamia aktiviteetteja.

"Aallossa on niin paljon mahdollisuuksia kaikenlaiseen harrastamiseen! Haluaisin kokeilla jotain uutta, ehkä tanssia? On melkein vaikea päättää mitä kokeilisi, koska vaihtoehtoja on niin paljon."

Elizaveta on ollut yleisestikin iloisesti yllättynyt opiskelijatapahtumien määrästä Otaniemessä, missä hän myös tällä hetkellä asuu.

"Joka viikko tapahtuu jotain ja olen iloinnut Aallon opiskelijaelämän laadusta. Olen myös Kemistikillan jäsen, ja killan avulla olen saanut paitsi yhteisöllisyyden kokemuksia, myös päässyt osallistumaan hauskoihin tapahtumiin ja juttelemaan esimerkiksi alan työnäkymistä."

Elizaveta on myös opiskellut suomen kieltä itsenäisesti toukokuusta lähtien ja käy parhaillaan suomen kielen alkeiskurssia.

"Alussa minun oli hyvin vaikeaa ymmärtää suomea lainkaan. Esimerkiksi saksan kielessä saan yksittäisistä sanoista selvää, vaikka en kieltä juuri osaakaan. Mutta suomalaiset lauseet kuulostivat aluksi vain yhdeltä pitkältä sanalta. Mutta ymmärtäminen on koko ajan helpompaa ja tunnen jo jonkin verran sanastoa ja joitakin lyhyitä lauseita."

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää!
4 alumni of School of Chemical Engineering
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu:
Students studying in a study room. Photo by Unto Rautio.
Opinnot Julkaistu:

International Student Barometer: palautetta kansainvälisiltä opiskelijoilta kerätään marras-joulukuussa

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat voivat vastata International Student Barometer (ISB) -kyselyyn 24.11.-19.12.2022.