Uutiset

DigiEduHack ratkaisee digitaalisen oppimisen haasteet – ilmoita organisaatiosi mukaan nyt!

DigiEduHack-tapahtuman tavoitteena on kehittää ratkaisuja digitaalisen oppimisen haasteisiin. Samanaikaisesti järjestettävät hackathon-tapahtumat tuovat ihmiset eri puolilta maailmaa yhteisen tavoitteen äärelle. Ilmoita organisaatiosi mukaan, ja valjasta oma ja maailmanlaajuinen yhteisö löytämään ratkaisu suurimpaan teitä koskettavaan digitaalisen oppimisen haasteeseen.
DigiEduHack 2019 - co-create the future of digital education
DigiEduHack tarjoaa erinomaisen tilaisuuden ratkaista koulutusalan organisaation suurin digitaaliseen oppimiseen liittyvä haaste sekä sitouttaa yhteisö keksimään uusia, innovatiivisia ratkaisuja.

Yli 2 500 opiskelijaa, opettajaa, tutkijaa ja innovaattoria 50 kohteessa ympäri maailmaa – 3.10.2019 järjestettävä DigiEduHack tuo yhteen suuren kansainvälisen joukon ihmisiä, joilla kaikilla on yhteinen päämäärä: kehittää innovatiivisia ratkaisuja digitaalisen oppimisen haasteisiin.

“Järjestäjiksi on jo lupautunut 30 instituutiota ympäri maailmaa, ja nyt me etsimme lisää kouluja, yliopistoja, tutkimuslaitoksia, EduTech-startup-yrityksiä ja kansalaisjärjestöjä mukaan”, projektipäällikkö Ida Andersson kertoo.

“Haluamme nähdä rajat ylittävää yhteistyötä, jonka seurauksena erinomaiset ideat ja esimerkit leviävät sekä Euroopassa että ympäri maailman. Onko Norjassa kamppailtu sellaisen ongelman kanssa, joka on jo Italiassa ratkaistu? Tai voitaisiinko Kanadassa keksiä sellainen ratkaisu, joka toimisi myös Sri Lankassa? Haluamme oppia toisiltamme sekä luoda inspiroivan, innovaatioita tuottavan yhteisön“, Andersson jatkaa.

Digitaalisten taitojen, työkalujen ja teknologioiden hyödyntämisessä on paljon parannettavaa, Line Gry Knudsen EIT:n ympäristöohjelma Climate-KIC:stä muistuttaa.

“Ihmisiltä vaaditaan kykyä sopeutua uusiin tilanteisiin, oppia uutta ja uudelleenkouluttautua enemmän kuin koskaan ennen. Opetus- ja koulutuslaitosten on reagoitava tähän päivittämällä omaa organisaatiotaan sekä sitä, mitä, miten ja missä ne opettavat. 90 %:ssa tulevaisuuden työpaikoista vaaditaan digitaalisia taitoja, mutta digitaaliset perustaidot puuttuvat jopa 44 %:lta eurooppalaisista – tämä on haaste, jota emme voi sivuuttaa.”

Edelläkävijän paikka vapaana

DigiEduHack-tapahtumien järjestäjillä on erinomainen tilaisuus houkutella uudenlaisten ratkaisujen luojiksi tärkeimpiä sidosryhmiään, kuten opiskelijoitaan ja  työntekijöitään. Järjestäjät saavat myös mahdollisuuden esitellä taitojaan digitaalisen oppimisen edelläkävijöinä maailmanlaajuisesti sekä päästä vaikuttamaan alan tulevaisuuteen niin Euroopassa kuin sen ulkopuolellakin.

“DigiEduHack on tapahtumana ainutlaatuinen, sillä ratkaisuja haasteisiin etsitään samanaikaisesti 24 tunnin ajan muun muassa Euroopassa, Afrikassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa. Tapahtuma tuo yhteen osallistujia ympäri maailmaa”, Marja-Leena Markkula, Aalto-yliopiston EIT-palveluiden johtaja, kuvailee.

DigiEduHack-tapahtumassa osallistujat pääsevät pureutumaan niin oppimiskokemukseen, oppimistiloihin ja opetusmenetelmiin kuin kehittyviin teknologioihin, datan hyödyntämiseen ja saavutettavuuteen liittyviin haasteisiin. Jokainen järjestäjä valitsee haasteen, joka on heille tärkeä ja ajankohtainen, tavoitteenaan kehittää aidosti käyttökelpoisia ratkaisuja.

Järjestelyt tehty helpoiksi

“Teemme tapahtuman järjestämisestä mahdollisimman helppoa: tarjoamme laajan kampanjan, käyttövalmiit markkinointityökalut ja -materiaalit, informatiivisen tapahtumansuunnitteluoppaan, haasteiden muotoilua käsitteleviä webinaareja sekä tukea matkan varrella, projektipäällikkö Ida Andersson kertoo ja kannustaa organisaatioita ilmoittautumaan mukaan mahdollisimman pian.

Hackathonin päätapahtuma järjestetään Aalto-yliopistolla Otaniemessä 3.10.2019. Kaikki hackathonit ympäri maailmaa ovat yhteydessä toisiinsa 24 tunnin ajan, ja päätapahtuman ohjelma on nähtävissä suoratoistona kaikissa hackathon-tapahtumissa.

“Päätapahtumassa nähdään inspiraatiopuheenvuoroja ja kiinnostavia, korkeatasoisia vieraita varsinaisen hackathonin lisäksi. Haluamme, että tapahtuma ylittää Euroopan rajat ja on aidosti globaali, ihmiset yhteen tuova tapahtuma”, projektipäällikkö Ida Andersson summaa.

DigiEduHack-tapahtuman jälkeen maailmanlaajuisesti parhaat ratkaisut palkitaan globaalissa palkintokilpailussa.

Lue lisää ja ilmoita organisaatiosi mukaan: https://digieduhack.com/

DigiEduHack on Euroopan teknologiainstituutin (EIT) aloite, joka on osa Euroopan komission digitaalisen oppimisen toimintasuunnitelmaa. Tapahtumaa johtaa EIT:n ympäristöohjelma Climate-KIC ja koordinoi Aalto-yliopisto.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.