Uutiset

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä. Kummankin ohjelman osallistujat esittelivät liikeideoitaan yleisölle ja saivat arvokasta palautetta luovien alojen asiantuntijapaneelilta.
Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Creative Demo Day 2023. Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2023.

Kaksi luovan teollisuuden esihautomoa kokosi voimansa järjestääkseen osallistujilleen pitching-tapahtuman marraskuussa 2023. Creative Demo Day tarjoaa esihautomoryhmille ja yksilöille - erityisesti luovien ja taideteollisuuden yrittäjyydestä kiinnostuneille - mahdollisuuden esitellä projektejaan suuremmalle yleisölle. He saavat myös asiantuntijapalautetta kokeneilta luovien alojen ammattilaisista koostuvalta tuomaristolta.

Aalto Digital Creativesin seuraava ohjelmahaku alkaa 1.1.2024. Uniarts Hubin hakuaika on avoinna 12.12.2023-22.1.2024.

Aalto Digital Creatives -tiimit ja Uniarts Hub -tiimit kohtasivat Creative Demo Day -tapahtumassa Harald Herlin -oppimiskeskuksen hybridilavalla Otaniemessä 29.11. Tiimien ideat vaihtelivat taidepalveluista luoviin teknologisiin innovaatioihin. Yhteensä 11 henkilöä tai tiimiä astui lavalle ja esitti ideoitaan paikan päällä ja verkossa liveyleisölle sekä pätevälle tuomaristolle.

ADC:n tämänhetkiseen, neljänteen ohjelmaan osallistuivat Juan Duarte Soundsphere-tilaääni-instrumentilla, Elena Emmanuele artesaanikorumarkkinapaikka Petiêmellä, Housefolk-pelien Tanya Shamova Monster Care -pelillä ja Kim-Niklas Antin näkymättömällä Art Sonique -kaiutinkonseptillaan. Nidal Karagic ADC:n alumnitiimi Pawplesta oli paikalla esittelemässä tiimin koiranhoitosovellusta.

Hautomo-ohjelmien aikana tiimejä ohjaavat yritysneuvojat ja luovan alan asiantuntijat. Creative Demo Day -raati oli tällä kertaa Helena Auramo , Prönön perustaja, Heikki Laaninen , Games Go -projektipäällikkö Metropoliasta, Anu Oksanen , Business Helsingistä sekä Xander Ross, TV- ja viihde-PR-toimisto Percy & Warrenin perustaja.

"Sosiaalisen merkityksellisyyden yhdistäminen luovuuteen ja yrittäjyyteen on tulevaisuutta; luoda yrityksiä, jotka tekevät maailmasta hieman paremman paikan leikin, musiikin, koulutuksen tai ongelmanratkaisujen avulla", sanoi Xander Ross pitsausten jälkeen.

"Inspiroivia ideoita oli monia. Olen ollut täällä useita kertoja ja olen nähnyt ideoiden paranevan ja kasvava koko ajan", päätti Helena Auramo Creative Demo Day -tapahtuman.

Aalto Digital Creatives -ohjelman moduulit sisältävät työpajoja, joissa osallistujat oppivat kehittämään ja suojaamaan liikeideoitaan ja laajentamaan verkostojaan. Yksi painopiste on ideoiden esittelyssä eri yleisöille, mikä palvelee osallistujia kumppaneiden ja sijoittajien löytämisessä. Aalto Startup Centerin ja Aalto Studiosin asiantuntijoiden valmennuksen lisäksi vertaistuki- ja pitching-koulutus ovat osallistujien tärkeimpiä hyötyjä ohjelmasta.

Hakuaika seuraavaan Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelmaan on avoinna 1.1.-14.2.2024. Hakemuksia toivotaan tiimeiltä tai henkilöiltä, ​​joilla on idea, ajatus sen muuttamisesta liiketoiminnasta ja taustaa luovilla aloilla. Lue lisää täältä!

Aalto Digital Creatives

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

Haku esihautomo-ohjelmaan on auki 1.1.2024-14.2.2024
Aalto Digital Creatives logo image
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Sophie Belanger on the left and Ferdinand Keil on the right sitting on a sofa  and chatting
Yhteistyö Julkaistu:

Erasmus Staff Training: Syväsukellus yhteisohjelmiin ja hyvinvointiin yliopistossa

Yli 30 osallistujaa 17 yliopistosta kokoontui kesäkuun alussa Aalto-yliopiston kampukselle Erasmus Staff Training Days -tapahtumaan.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Automaatiosäätiö lahjoittaa 20 000 euroa Aalto-yliopisto Juniorille. Lahjoitus kohdennetaan virtuaalilasien ja robotiikan hankintaan.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.