Uutiset

CEMS-konsulttiviikko paljasti eroja eri konsulttiyritysten välillä

Opiskelijoiden mielestä vierailut konsulttiyrityksiin olivat erittäin mielenkiintoisia.
CEMS Consulting Weekin vierailu McKinseyllä
Tutustumassa McKinseyn toimintaan ja mckinseyläisiin

CEMS-opiskelija eli ”cemssari” Ida Salo toimi CEMS Club Helsingin yrityssuhdevastaavana kevään 2021. Tässä tehtävässä hänen vastuullaan oli yritysyhteistyön koordinointi CEMSin kumppanien kanssa Suomessa sekä uusien potentiaalisten kumppanien etsiminen ja yhteistyön käynnistäminen niiden kanssa.

”Pääasiassa järjestimme tapahtumia yhdessä yritysten kanssa. Tapahtumat vaihtelivat aamiaisista lounaisiin ja illallisiin sekä vierailuista virtuaalitapahtumiin. Tilaisuuksien ohjelmat olivat joko virallisempia, kuten case-tehtävien ratkomista tai esityksiä, tai sitten rennompia illanistujaisia”, Ida kertoo. 

Idean CEMS Consulting Week -tapahtuman toteuttamiseen Ida kertoo syntyneen pitkälti hänen omasta kiinnostuksestaan konsulttiyrityksiä kohtaan.

”Olin pitkään pohtinut konsultointia uramahdollisuutena, mutten ymmärtänyt varsinaisesti, miten konsultointiyritykset eroavat toisistaan. Lopulta päätin lähteä organisoimaan Consulting Weekiä, joka sitten toteutui 5.–7.10. Annoin mukaan lähteneille yrityksille melko vapaat kädet ohjelman osalta, jotta he voisivat esitellä yritystään haluamallaan tavalla. Ainoa ohjenuorani oli, että yritykset kertoisivat opiskelijoille mahdollisista avoimista työpaikoista sekä siitä, miten he työnantajina eroavat muista saman alan toimijoista”.

Neljä konsulttiyritystä osallistui viikkoon

CEMS Consulting Weekiin osallistuivat Reddal, Bain & Co., McKinsey ja Boston Consulting Group (BCG). Yritysten ohjelmat olivat keskenään erilaisia: yksi piti yritysesittelyn, minkä jälkeen opiskelijat pääsivät rennoissa tunnelmissa syömään pizzaa ja keskustelemaan yrityksen konsulttien kanssa. Opiskelijat saivat mentorointia ja uravalmennusta toiveidensa mukaan. Toinenkin yritys piti esityksen ja ”case coachingia” ja hekin tarjosivat pizzaa. Opiskelijat pääsivät harjoittelemaan caseja eli tosielämän haasteiden ratkaisemista mahdollisia haastatteluita varten tai vain näkemään ja kuulemaan, mitä niissä vaaditaan. Kahdella yrityksellä oli ohjelmassa ravintolaillallinen, joissa pääsi keskustelemaan konsulttien kanssa mistä vain yritykseen tai omaan urakehitykseensä liittyvästä. 

Evita Iiskola, Senior Recruiting & Employer Branding Specialist, Boston Consulting Groupista kertoo, että vierailu sujui heidän mielestään äärettömän hyvin! ”Oli mahtavaa huomata, että CEMS-opiskelijat olivat aidosti kiinnostuneita yrityksestämme sekä siitä, mitä mahdollisuuksia me voimme tarjota heille. Tämäntyyppiset tapahtumat ovat oiva mahdollisuus meille sekä opiskelijoille tutustua toisiimme paremmin. Rekrytoinnin näkökulmasta CEMS-opiskelijat ovat erittäin kiinnostava hakijapooli, heidän kansainväliset kokemukset ja taustat eivät jää huomiotta.”

Opiskelijalta kehuja syväluotaaville keskusteluille

CEMS-opiskelija Valtteri Väisänen kehuu konsulttiviikkoa fantastiseksi kokemukseksi. ”Mukana olleet konsulttiyritykset antoivat kattavan kuvan alasta ja sen uramahdollisuuksista sekä siitä, miten konsulttiyritykset toimivat ja millaista niissä työskentely on. Vierailut toimistoissa, illalliset viihtyisissä puitteissa ja case-harjoitukset tarjosivat innostavan ja varmastikin realistisen kuvan alasta. Vierailut myös kirkastivat eri konsulttiyritysten eroja niiden yrityskulttuureissa.”

”Viikon kohokohdaksi muodostui konsultteina työskentelevien CEMS-alumnien kanssa käydyt keskustelut. Heidän kokemuksistaan ja ajatuksistaan kuuleminen sekä potentiaalisten vinkkien saaminen konsultiksi hakemiseen oli mahtavaa ja arvostimme sitä paljon. CEMS-konsulttiviikko oli myös todella hauska! Asiasisällöt ja vapaamuotoiset keskustelut jättivät alasta positiivisen kuvan ja edelleen vahvistivat kiinnostustani alaa kohtaan.”

BCG:n Evita Iiskolankin mukaan Consulting Week oli erittäin hienosti järjestetty ja he arvostivat sitä, miten helppoa tapahtumaan oli osallistua. ”Lähdemme mielellämme mukaan myös ensi vuonna.” Viikon järjestelyistä päävastuun kantanut Ida Salo voi siis olla hyvin tyytyväinen tapahtumaan. ”Virallisenkin palautteen jo saatuani uskallan sanoa, että viikko kannattaa järjestää uudelleen! Olenkin jo antanut seuraajalleni ohjeistuksia ja ajatuksia siihen liittyen”, hän iloitsee.

Two business students on the Aalto University campus in Otaniemi

Global Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Global Management -maisteriohjelmasta valmistuneet toimivat vastuullisina päätöksentekijöinä vaikutusvaltaisissa tehtävissä globaalissa ympäristössä. Opinnot kehittävät opiskelijoiden osaamista strategiassa, liiketoiminnan kehittämisessä, johtajuudessa ja eri liiketoimintaympäristöissä toimimisessa. Global Management yhdistää ainutlaatuisella tavalla kaksi arvostettua ohjelmaa: valmistuvat saavat sekä Kauppatieteiden maisterin tutkinnon että CEMSin myöntämän CEMS Master’s in International Management (MIM) -todistuksen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Valentina Arrietta's photo by Valentina Arrietta.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Valentina Arrietta: Palaute on aina lahja

"'Joskus tuntuu, että kamppailen yksin hylkäämisen ja julkaisemiseen liittyvien odotusten kanssa. Mutta jos puhun jonkun toisen kanssa, huomaan, että heilläkin on omat taistelunsa. On tärkeää puhua ihmisten kanssa ja huomata, että lopulta en kulje yksin näissä kengissä."
Inside Artist team pitching at Art & Tech Final 2023
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto Digital Creatives Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa myönnettiin tukea viidelle luovan alan projektille

Art & Tech Open Call ’23 -rahoitushaussa jaettiin viidelle tiimille yhteensä 60 000 euroa ja mahdollisuuksia hyödyntää Aalto Studios infraa. Voittajien projekteissa yhdistetään taidetta ja teknologiaa uraauurtavilla tavoilla.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
pionit maljakossa ARTSin promootiobrunssilla 2019
Nimitykset, Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Rehtori on nimittänyt kaksi uutta johtavaa yliopistonlehtoria

Uutisessa kerrotaan kahden uuden johtavan yliopistonlehtorin (johtava yliopistonlehtori) nimittämisestä keväällä 2023. Provosti onnitteli lehtoreiden get together -tapahtumassa 2.3.2023.