Uutiset

Biotekniikan maisteriopinnoista vahva teoriapohja Dinaran tutkimustyölle

Dinara Bozzhigitova työskentelee VTT:llä ryhmässä, joka tutkii entsyymien ja materiaalien biotekniikkaa. Syksyllä 2022 hän aloitti biotekniikan maisteriopinnot Kemian tekniikan korkeakoulussa. Dinaran tavoitteena on saada syvällisempi ymmärrys työnsä teoriasta ja auttaa kehittämään uusia, kestäviä teknologioita.
A selfie of Dinara

Dinara Bozzhigitova suorittaa ensimmäisen vuoden maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa. Hän työskentelee myös VTT:llä ryhmässä, joka tutkii entsyymien ja materiaalien biotekniikkaa.

Ympäristötekniikan (’environmental engineering’) AMK-tutkinnon suoritettuaan Dinara hakeutui opiskelemaan biotekniikkaa Aaltoon, koska hän halusi saada kattavamman käsityksen työnsä teoreettisista puolista. Hän on myös innostunut kehittämään ekologisia vaihtoehtoja nykyisille teknologioille.

”Nautin nykyisestä työstäni, koska projektini liittyvät tärkeisiin asioita, kuten muoveihin ja biotuotteiden hyödyntämiseen. Valmistuttuani haluan ehdottomasti soveltaa osaamistani uusien kestävien ratkaisujen kehittämiseen ilmastokriisin torjumiseksi”, hän sanoo.

Dinara aloitti työt VTT:llä vuonna 2019. Hän aloitti kandidaatin opinnäytetyöntekijänä ja jäi sinne seuraavaksi kesäksi, jonka jälkeen hänet palkattiin kokopäiväiseksi työntekijäksi. Tällä hetkellä hän työskentelee osa-aikaisesti ja tasapainoilee opintojen ja työn välillä.

”Suurin osa työstäni tapahtuu laboratoriossa. Sanoisin, että 70 prosenttia työstäni on laboratoriokokeita. Vastaan melko monista projekteista, ja tutkimukseni käsittelee samankaltaisia asioita kuin opintoni, eli mikrobien entsyymituotantoa.”

Dinara haki useampaan maisteriohjelmaan, mutta Aallon kemian tekniikan maisteriohjelma ja biotekniikan pääaine oli hänen ensimmäinen valintansa. Tällä hetkellä hän suorittaa aineenvaihdunnan ja mikrobifysiologian kursseja.

”Minulla on aika monta tuttua, jotka ovat opiskelleet Aallossa biotekniikkaa, ja olin kuullut siitä paljon hyvää. Kun luin tarkemmin kursseista, tiesin, että biotekniikka olisi minulle sopiva ala. Tunnen työni käytännön asiat suhteellisen hyvin, mutta opinnot auttavat minua ymmärtämään, miksi nämä prosessit tapahtuvat juuri tietyllä tavalla.”

Biotekniikan opinnot auttavat minua ymmärtämään syvällisemmin työni taustalla olevaa teoriaa.

Dinara Bozzhigitova

Osa eloisaa opiskelijayhteisöä

Dinara kertoo nauttivansa Otaniemen vilkkaasta opiskelijayhteisöstä. Hänen työhuoneensa sijaitsee kemian tekniikan korkeakoulun päärakennuksen parkkipaikkaa vastapäätä. Dinara kiittää myös Kemistikillan kiltahuoneen tunnelmaa ja aikoo vierailla siellä jatkossa säännöllisesti.

”Teen töitä Otaniemessä, joten olen tottunut näkemään haalareihin pukeutuneita opiskelijoita, jotka tekevät kaikenlaisia mielenkiintoisia ja outoja juttuja. Halusin liittyä itsekin mukaan! Mielestäni opiskelijayhteisö on Aallossa todella vahva. Olen jutellut myös paljon vaihto-opiskelijoiden kanssa, ja monet heistä kertovat, etteivät ole koskaan aiemmin nähneet näin vahvaa opiskelijayhteisöä.”

Opiskelun ja työn ohella Dinara harrastaa kiipeilyä pari kertaa viikossa, tai kun töiltään ehtii. Hän aikoo myös hyödyntää Unisport-jäsenyyden tarjoamia mahdollisuuksia.

”Siellä on niin paljon erilaisia kursseja, joihin voi osallistua! Ehkä käyn vaikka yhtenä viikkona tanssimassa ja seuraavana joogassa. Olen liittynyt myös opiskelijayhdistyksiin, kuten A!dventuresiin, jossa harrastetaan retkeilyä ja kiipeilyä. Odotan innolla tulevia tapahtumia!”

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää biotekniikasta ja muista kemian tekniikan opinnoista!
CHEM-opiskelijoita haalareissaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.