Uutiset

Biotekniikan maisteriopinnoista vahva teoriapohja Dinaran tutkimustyölle

Dinara Bozzhigitova työskentelee VTT:llä ryhmässä, joka tutkii entsyymien ja materiaalien biotekniikkaa. Syksyllä 2022 hän aloitti biotekniikan maisteriopinnot Kemian tekniikan korkeakoulussa. Dinaran tavoitteena on saada syvällisempi ymmärrys työnsä teoriasta ja auttaa kehittämään uusia, kestäviä teknologioita.
A selfie of Dinara

Dinara Bozzhigitova suorittaa ensimmäisen vuoden maisteriopintojaan Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa. Hän työskentelee myös VTT:llä ryhmässä, joka tutkii entsyymien ja materiaalien biotekniikkaa.

Ympäristötekniikan (’environmental engineering’) AMK-tutkinnon suoritettuaan Dinara hakeutui opiskelemaan biotekniikkaa Aaltoon, koska hän halusi saada kattavamman käsityksen työnsä teoreettisista puolista. Hän on myös innostunut kehittämään ekologisia vaihtoehtoja nykyisille teknologioille.

”Nautin nykyisestä työstäni, koska projektini liittyvät tärkeisiin asioita, kuten muoveihin ja biotuotteiden hyödyntämiseen. Valmistuttuani haluan ehdottomasti soveltaa osaamistani uusien kestävien ratkaisujen kehittämiseen ilmastokriisin torjumiseksi”, hän sanoo.

Dinara aloitti työt VTT:llä vuonna 2019. Hän aloitti kandidaatin opinnäytetyöntekijänä ja jäi sinne seuraavaksi kesäksi, jonka jälkeen hänet palkattiin kokopäiväiseksi työntekijäksi. Tällä hetkellä hän työskentelee osa-aikaisesti ja tasapainoilee opintojen ja työn välillä.

”Suurin osa työstäni tapahtuu laboratoriossa. Sanoisin, että 70 prosenttia työstäni on laboratoriokokeita. Vastaan melko monista projekteista, ja tutkimukseni käsittelee samankaltaisia asioita kuin opintoni, eli mikrobien entsyymituotantoa.”

Dinara haki useampaan maisteriohjelmaan, mutta Aallon kemian tekniikan maisteriohjelma ja biotekniikan pääaine oli hänen ensimmäinen valintansa. Tällä hetkellä hän suorittaa aineenvaihdunnan ja mikrobifysiologian kursseja.

”Minulla on aika monta tuttua, jotka ovat opiskelleet Aallossa biotekniikkaa, ja olin kuullut siitä paljon hyvää. Kun luin tarkemmin kursseista, tiesin, että biotekniikka olisi minulle sopiva ala. Tunnen työni käytännön asiat suhteellisen hyvin, mutta opinnot auttavat minua ymmärtämään, miksi nämä prosessit tapahtuvat juuri tietyllä tavalla.”

Biotekniikan opinnot auttavat minua ymmärtämään syvällisemmin työni taustalla olevaa teoriaa.

Dinara Bozzhigitova

Osa eloisaa opiskelijayhteisöä

Dinara kertoo nauttivansa Otaniemen vilkkaasta opiskelijayhteisöstä. Hänen työhuoneensa sijaitsee kemian tekniikan korkeakoulun päärakennuksen parkkipaikkaa vastapäätä. Dinara kiittää myös Kemistikillan kiltahuoneen tunnelmaa ja aikoo vierailla siellä jatkossa säännöllisesti.

”Teen töitä Otaniemessä, joten olen tottunut näkemään haalareihin pukeutuneita opiskelijoita, jotka tekevät kaikenlaisia mielenkiintoisia ja outoja juttuja. Halusin liittyä itsekin mukaan! Mielestäni opiskelijayhteisö on Aallossa todella vahva. Olen jutellut myös paljon vaihto-opiskelijoiden kanssa, ja monet heistä kertovat, etteivät ole koskaan aiemmin nähneet näin vahvaa opiskelijayhteisöä.”

Opiskelun ja työn ohella Dinara harrastaa kiipeilyä pari kertaa viikossa, tai kun töiltään ehtii. Hän aikoo myös hyödyntää Unisport-jäsenyyden tarjoamia mahdollisuuksia.

”Siellä on niin paljon erilaisia kursseja, joihin voi osallistua! Ehkä käyn vaikka yhtenä viikkona tanssimassa ja seuraavana joogassa. Olen liittynyt myös opiskelijayhdistyksiin, kuten A!dventuresiin, jossa harrastetaan retkeilyä ja kiipeilyä. Odotan innolla tulevia tapahtumia!”

Kemian tekniikka ratkoo aikamme isoimpia ongelmia

Me Kemian tekniikan korkeakoulussa yhdistämme luonnontieteet ja insinööritieteet ainutlaatuisella tavalla.

Lue lisää biotekniikasta ja muista kemian tekniikan opinnoista!
CHEM-opiskelijoita haalareissaan.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
People registration to SSD
Mediatiedotteet Julkaistu:

Vuoden suurimman kestävyystapahtuman ohjelma julkaistu - mukana muun muassa taloustieteilijä Kate Raworth ja presidentti Tarja Halonen

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston Sustainability Science Days -tapahtuma yhdistyy tänä vuonna maailman suurimman kestävyys- ja innovaatiokonferenssin kanssa. Tapahtumassa 2000 asiantuntijaa kokoontuu ratkaisemaan kestävyyshaasteita.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.