Uutiset

AYY ja hyvinvointilähettiläät yhteistyössä: miten häirintä taklataan?

Hyvinvointilähettiläät OASIS-hankkeesta ovat keväästä alkaen tehneet yhteistyötä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, AYY:n, kanssa liittyen siihen, miten häirintää torjutaan Aallossa. Projekti on keskittynyt erityisesti erilaisiin järjestöihin Aallossa ja siihen, miten niiden toiminnassa huomioidaan häirinnän torjuminen.
Pink background with text "Ambassadors and AYY tackling harassment". OASIS logo in the left down corner. A photo of a woman writing on a whiteboard on the right side of the picture.

Syy tämän projektin alkamiselle oli se, että järjestöt kontaktoivat AYY:tä pyytäen koulutusta ja yhteisiä ohjeistuksia häirintätilanteissa toimimiseen ja häirintään puuttumiseen. Järjestöt halusivat kuulla lisää siitä, miten he voivat varmistaa, että jokaisella osallistujalla on heidän tapahtumissaan turvallinen olo ja että heidän häirintäyhdyshenkilönsä ovat kunnolla koulutettuja. Aallon yhteisön viesti oli selvä: Jokaisen pitäisi voida nauttia ajastaan Aallossa ilman pelkoa häirinnästä. Sen takia tämä projekti onkin niin tärkeä! 

Tähän mennessä projektissa on järjestetty Aallon järjestöille yksi häirinnän ehkäisyyn liittyvä workshop, jonka tarkoituksena oli kerätä dataa järjestöiden toimintakäytänteistä häirinnän ehkäisyyn ja puuttumiseen liittyen. Osallistujat keskustelivat yleisistä häirintätilanteista ja niissä toimimisesta järjestönsä tapahtumissa. Kerätyn datan perusteella kesällä alettiin työstää yhteistä toimintaohjetta järjestöille. Tämä ohjeistus sisältää käytännönläheisiä ohjeistuksia tapahtumajärjestäjille ja case-harjoituksia, joilla harjoitella tilanteita varten. 

Ohjeistusta pilotoitiin häirintäyhdyshenkilökoulutuksessa 13. Lokakuuta. Koulutus oli menestys ja ohjeistusta järjestöille kehitetään koulutuksessa kerätyn palautteen perusteella. Tämän koulutuksen lisäksi myös podcast ja blogikirjoitus häirintäteemasta ovat valmisteilla. 

Jos haluat kysyä tai kommentoida jotain liittyen tähän projektiin tai ylipäätään häirinnän ehkäisyyn liittyen Aallossa, ota yhteyttä [email protected] tai [email protected]

Hyvinvoinnin avaimet

Oasis of Radical Wellbeing

Autamme sinua ja yhteisöäsi löytämään keinoja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

kuva Dipolin sisätiloista tuolista jossa istuu henkilö

Henkilöstön kokemaan häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai häirintää.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.