Uutiset

AYY ja hyvinvointilähettiläät yhteistyössä: miten häirintä taklataan?

Hyvinvointilähettiläät OASIS-hankkeesta ovat keväästä alkaen tehneet yhteistyötä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, AYY:n, kanssa liittyen siihen, miten häirintää torjutaan Aallossa. Projekti on keskittynyt erityisesti erilaisiin järjestöihin Aallossa ja siihen, miten niiden toiminnassa huomioidaan häirinnän torjuminen.
Pink background with text "Ambassadors and AYY tackling harassment". OASIS logo in the left down corner. A photo of a woman writing on a whiteboard on the right side of the picture.

Syy tämän projektin alkamiselle oli se, että järjestöt kontaktoivat AYY:tä pyytäen koulutusta ja yhteisiä ohjeistuksia häirintätilanteissa toimimiseen ja häirintään puuttumiseen. Järjestöt halusivat kuulla lisää siitä, miten he voivat varmistaa, että jokaisella osallistujalla on heidän tapahtumissaan turvallinen olo ja että heidän häirintäyhdyshenkilönsä ovat kunnolla koulutettuja. Aallon yhteisön viesti oli selvä: Jokaisen pitäisi voida nauttia ajastaan Aallossa ilman pelkoa häirinnästä. Sen takia tämä projekti onkin niin tärkeä! 

Tähän mennessä projektissa on järjestetty Aallon järjestöille yksi häirinnän ehkäisyyn liittyvä workshop, jonka tarkoituksena oli kerätä dataa järjestöiden toimintakäytänteistä häirinnän ehkäisyyn ja puuttumiseen liittyen. Osallistujat keskustelivat yleisistä häirintätilanteista ja niissä toimimisesta järjestönsä tapahtumissa. Kerätyn datan perusteella kesällä alettiin työstää yhteistä toimintaohjetta järjestöille. Tämä ohjeistus sisältää käytännönläheisiä ohjeistuksia tapahtumajärjestäjille ja case-harjoituksia, joilla harjoitella tilanteita varten. 

Ohjeistusta pilotoitiin häirintäyhdyshenkilökoulutuksessa 13. Lokakuuta. Koulutus oli menestys ja ohjeistusta järjestöille kehitetään koulutuksessa kerätyn palautteen perusteella. Tämän koulutuksen lisäksi myös podcast ja blogikirjoitus häirintäteemasta ovat valmisteilla. 

Jos haluat kysyä tai kommentoida jotain liittyen tähän projektiin tai ylipäätään häirinnän ehkäisyyn liittyen Aallossa, ota yhteyttä [email protected] tai [email protected] 

Oasis of Radical Wellbeing blue

Oasis of Radical Wellbeing

Autamme sinua ja yhteisöäsi löytämään keinoja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

kuva Dipolin sisätiloista tuolista jossa istuu henkilö

Häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai häirintää.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto aloittaa muutosneuvottelut Aalto ARTS Books -yksikössään

Neuvotteluiden piirissä on neljä henkilöä. Mahdollinen vähennystarve on enintään kaksi henkilöä.
Mustavalkokuvassa arkkitehtiopiskelijoita vuodelta 1921
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Korkeakoulutasoista arkkitehtuurikoulutusta Suomessa 150 vuotta

Arkkitehtien korkeakoulutasoisen opetuksen lasketaan Suomessa alkaneen vuonna 1872 Polyteknillisen koulun perustamisen myötä, josta sittemmin tuli Teknillinen korkeakoulu ja Aalto-yliopisto