Uutiset

AYY ja hyvinvointilähettiläät yhteistyössä: miten häirintä taklataan?

Hyvinvointilähettiläät OASIS-hankkeesta ovat keväästä alkaen tehneet yhteistyötä Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan, AYY:n, kanssa liittyen siihen, miten häirintää torjutaan Aallossa. Projekti on keskittynyt erityisesti erilaisiin järjestöihin Aallossa ja siihen, miten niiden toiminnassa huomioidaan häirinnän torjuminen.
Pink background with text "Ambassadors and AYY tackling harassment". OASIS logo in the left down corner. A photo of a woman writing on a whiteboard on the right side of the picture.

Syy tämän projektin alkamiselle oli se, että järjestöt kontaktoivat AYY:tä pyytäen koulutusta ja yhteisiä ohjeistuksia häirintätilanteissa toimimiseen ja häirintään puuttumiseen. Järjestöt halusivat kuulla lisää siitä, miten he voivat varmistaa, että jokaisella osallistujalla on heidän tapahtumissaan turvallinen olo ja että heidän häirintäyhdyshenkilönsä ovat kunnolla koulutettuja. Aallon yhteisön viesti oli selvä: Jokaisen pitäisi voida nauttia ajastaan Aallossa ilman pelkoa häirinnästä. Sen takia tämä projekti onkin niin tärkeä! 

Tähän mennessä projektissa on järjestetty Aallon järjestöille yksi häirinnän ehkäisyyn liittyvä workshop, jonka tarkoituksena oli kerätä dataa järjestöiden toimintakäytänteistä häirinnän ehkäisyyn ja puuttumiseen liittyen. Osallistujat keskustelivat yleisistä häirintätilanteista ja niissä toimimisesta järjestönsä tapahtumissa. Kerätyn datan perusteella kesällä alettiin työstää yhteistä toimintaohjetta järjestöille. Tämä ohjeistus sisältää käytännönläheisiä ohjeistuksia tapahtumajärjestäjille ja case-harjoituksia, joilla harjoitella tilanteita varten. 

Ohjeistusta pilotoitiin häirintäyhdyshenkilökoulutuksessa 13. Lokakuuta. Koulutus oli menestys ja ohjeistusta järjestöille kehitetään koulutuksessa kerätyn palautteen perusteella. Tämän koulutuksen lisäksi myös podcast ja blogikirjoitus häirintäteemasta ovat valmisteilla. 

Jos haluat kysyä tai kommentoida jotain liittyen tähän projektiin tai ylipäätään häirinnän ehkäisyyn liittyen Aallossa, ota yhteyttä [email protected] tai [email protected]

Hyvinvoinnin avaimet

Oasis of Radical Wellbeing

Autamme sinua ja yhteisöäsi löytämään keinoja oman hyvinvoinnin kehittämiseen.

kuva BIZin tilasta jossa opiskelijoita istumassa

Henkilöstön kokemaan häirintään ja epäasialliseen kohteluun puuttuminen

Aalto-yliopiston kulttuuri on monimuotoinen ja syrjimätön. Toimimme vastuullisesti ja kunnioitamme muiden yhteisömme jäsenten oikeutta turvalliseen ja miellyttävään yliopistoympäristöön, joka mahdollistaa häiriöttömän työskentelyn ja opiskelun. Emme hyväksy minkäänlaista epäasiallista käytöstä tai häirintää.

Palvelut
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.