Uutiset

Avoin, valmistajariippumaton automaatio on työelämän tulevaisuutta

Schneider Electric ja Aalto-yliopisto yhteistyöhön. Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä.
Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Kuva: Aalto ITiA research group
Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Kuva: Aalto ITiA research group

Energianhallinnan ja automaation asiantuntija Schneider Electric on aloittanut yhteistyön Aalto-yliopiston kanssa tulevaisuuden osaajien kouluttamiseksi. Schneiderin avoin EcoStruxure Automation Expert -alusta on Aalto-yliopiston opiskelijoiden käytössä Aallon Factory of the Future -yksikössä. Yksikkö kehittää joustavia innovaatioita ja ratkaisuja automaation käyttöön.

”Avoin automaatioalusta on hyvä opetusalusta, sillä tulevaisuudessa avoimet alustat vain yleistyvät. Työmarkkinat myös tarjoavat enemmän mahdollisuuksia, kun osaamista ei ole vain yhdestä suljetusta automaatiojärjestelmästä”, kertoo Aalto-yliopiston tekniikan professori Valeriy Vyatkin.

”Oppilaitosyhteistyön avulla opiskelijat oppivat tuntemaan hyvän teknologia-alustan ja ymmärtämään avoimen, valmistajariippumattoman automaation hyödyt ja mahdollisuudet. Opiskeluaikana saatu osaaminen valmistajariippumattomasta automaatiosta on hyödynnettävissä millä tahansa tulevaisuuden työnantajalla”, kertoo tuotepäällikkö Marko Latvasalo Schneider Electriciltä.

Koulutusta tulevaisuuden työelämän tarpeisiin

Vyatkin korostaa yritysten kanssa tehtävän oppilaitosyhteistyön merkitystä kaikkia osapuolia hyödyttävänä tilanteena.

”Koulutamme Aallossa tulevaisuuden huippuosaajia automaation saralla. Päätehtävämme on herättää opiskelijoissa kipinä teolliseen automaatioon, mutta toivomme olevamme myös hyödyllisiä teollisuudelle siirtämällä tutkimustuloksia käytäntöön.”

”Neljännen teollisen vallankumouksen avaintekijöitä ovat muun muassa robotiikka, tekoäly, digitaaliset kaksoset ja virtuaalitodellisuus. Aalto-yliopistossa on valtavasti asiantuntijuutta näiltä aloilta. Tavoitteena on, että voimme hyödyntää tätä asiantuntijuutta teollisuuden hyväksi. Teknologiat antavat myös hyvän mahdollisuuden start up -yritysten perustamiseen”, Vyatkin sanoo.

Schneiderilla nähdään, että avoin Automation Expert -alusta auttaa opiskelijoita ja opettajia valmistautumaan automaation uuteen aikakauteen.

”Schneiderilla on osaavia henkilöitä, jotka voivat tukea opiskelijoita siinä, mihin suuntaan automaatiomaailma on menossa”, kertoo Schneider Electricin markkinointipäällikkö Tuomas Korhonen.

Aalto-yliopistossa avoimen automaation käyttöä opiskelee vuosittain noin sata sähkötekniikan ja automaation opiskelijaa.

”Teollisuusyritysten kanssa tehtävällä yhteistyöllä voimme madaltaa kynnystä uusien neljännen teollisuuden vallankumouksen teknologioiden käyttöön. Aallon Factory of the Future voi tukea yrityksiä automaatiota koskevissa kehitysprojekteissa ja kouluttaa tulevaisuuden osaajia teollisuuden tarpeisiin. Schneiderin toimittaman automaatioalustan myötä Aallon Factory of the Future -yksikkö voi osallistua esimerkiksi pilotointiprojekteihin”, Vyatkin kertoo.

Schneider Electricin laitevalmistaja- ja prosessiautomaatiologiikat tukevat uutta avointa, IEC61499-pohjaista Automation Expert -automaatioalustaa. Laitealustana molemmat sarjat ovat olleet käytössä vuosien ajan ja ovat teollisuudessa hyväksi havaittuja, luotettavia ratkaisuja. Logiikoiden lisäksi Factory of the Future -yksikköön toimitettiin teollisuusympäristöön tarkoitettuja langattomia ohjauskalusteita tukemaan muutosta konservatiivisesta automaatiosta nykyaikaiseen langattomaan teollisuusympäristöön.

Lisätietoja:

Valeriy Vyatkin
Aalto-yliopiston tekniikan professori (lisätiedot englanniksi)
puh. 050 578 0001
[email protected]

Tuomas Korhonen
markkinointipäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 544 2943
[email protected]

Marko Latvasalo
tuotepäällikkö, Schneider Electric
puh. 050 414 0124
[email protected]

Tiedote: Schneider Electric

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Emma Kemppainen Aallon kampuksella
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Emma Kemppinen: Puolijohdeteollisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia sekä teollisuudessa että akateemisella puolella

Emma pääsi kesätöihin tutkimusryhmään puolijohdeteollisuuden yritysten lahjoitusten ansiosta. Kesätyöpaikka vahvisti hänen kiinnostustaan alaa kohtaan.
Suvi Hirvonen-Ere
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Väitöstutkimus selvitti, miksi kestävän liiketoiminnan läpilyönti yritysmaailmassa on ollut hidasta, miten sitä voisi kiihdyttää – ja samalla tehdä tuottoisaa tulosta

Kaupallinen ja sopimusjohtaminen on yritysjohdon strateginen työväline, jota käyttäen yritys voi saavuttaa sekä ympäristöllisesti kestävät että taloudelliset tulostavoitteensa, ilmenee tällä viikolla tarkastettavasta väitöskirjasta.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tulevaisuuden rakennukset ovat sekä energian tuottajia että käyttäjiä

Aalto-yliopistossa kehitetty uusi innovatiivinen rakenne parantaa levylämmönvaihtimen tehokkuutta jopa 20 prosenttia. Lämpöpumppuun kytkettynä sillä on lukuisia käyttökohteita aina kotien käyttöveden lämmityksestä maalämpölaitoksiin ja rakennusten ilmanvaihtoon.
Construction worker looking straight to camera
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Jopa 80 prosenttia rakennustyömailla tehtävästä työstä on tehotonta – jatkuvat keskeytykset vaikuttavat myös turvallisuuteen

Valtaosa rakennustyömailla tehtävistä töistä ei suoraan vaikuta työn varsinaiseen edistymiseen. Tuore väitöstutkimus löysi kuitenkin helpon keinon parantaa rakentamisen tuottavuutta ja samalla myös hyvinvointia: työntekijöiden toiminnan seuranta.