Uutiset

Astumme pian uuteen strategiakauteen – tutustu läpileikkaaviin teemoihin

Kestävä kehitys, radikaali luovuus ja yrittäjämäinen ajattelutapa näkyvät kaikessa tekemisessämme.
Silta ilmasta kuvattuna ja vastarannalla kaupunki iltavalaistuksessa
Kuva Aleksi Poutanen

Tämän lukuvuoden aikana eli vuoden 2021 alusta lähtien astumme Aalto-yliopistona uuteen strategiakauteen. Syksyn aikana voit tutustua tarkemmin strategian läpileikkaaviin teemoihin: kestävän kehityksen ratkaisuihin, radikaaliin luovuuteen ja yrittäjämäiseen ajattelutapaan. Läpileikkaavat teemat ovat tapoja ajatella ja toimia ja ne ohjaavat kaikkea tekemistämme.  

Koulu- ja yksikkökohtaiset strategian toimenpidesuunnitelmat valmistuvat loka-marraskuussa. Suunnitelmat julkaistaan helposti selailtavana nettisivustona, joka tarjoaa työkalun kaikille aaltolaisille.  
 
Kerromme syksyn aikana tarkemmin kaikista strategian teemoista ja suunnitelmista. Lisäksi pääset tutustumaan Aallon työntekijöihin, jotka tekevät työtä yhteisten tavoitteidemme eteen. Kuulet myös, mitä aaltolaiset ajattelevat strategiamme arvoista: vastuullisuudesta, rohkeudesta ja yhteistyöstä.

Ratkaisuja kestävään kehitykseen 

Kestävä kehitys näkyy uuden strategian myötä entistä voimakkaammin tutkimuskohteissa, opetustarjonnassa sekä omassa toiminnassamme.  

  • Syyskuussa avautuva Designs for a Cooler Planet -tapahtuma esittelee innostavia tulevaisuuden ratkaisuja. Muotoilijoiden, tutkijoiden ja sidosryhmien yhteistyöstä rakentuu ihmiselle ja ympäristölle parempia kestävän kehityksen innovaatioita. 

Tältä näyttää kestävämpi maailma: puuglitteriä, sähköveneitä ja printtiaurinkokennoja Designs for a Cooler Planet — Helsinki Design Week verkossa ja Otaniemessä

  • Lataa puhelimeesi AaltoSDG-sovellus ja näe tekojesi vaikutus. Sovellus esittelee, miten Aalto-yliopiston tutkimus, taide, opetus ja tapahtumat voivat tukea kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamista paikallisella tasolla. Sovellus tarjoaa haasteita käyttäjälle YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti. AaltoSDG -sovellus löytyy App Storesta ja Google Playstä.  

AaltoSDG-mobiilisovellus

Radikaali luovuus löytyy meistä kaikista  

”Luovuus on meissä kaikissa, on kyse sitten taiteen, tekniikan tai talouden osaajista. Kriittinen ajattelu, innovointi, yhteyksien näkeminen ja ongelmien ratkaiseminen ovat inhimillisiä taitoja, joita voidaan kehittää yhdessä", sanoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen

  • Kuinka löydät radikaalin luovuutesi? Aloita tästä artikkelista. Lisää radikaaliin luovuuteen liittyvää sisältöä julkaistaan syksyn aikana Unfolded-lehdessä ja aalto.fi:ssä. 

Radikaali luovus vie uuden äärelle

  • Luovuus syntyy erilaisten näkemysten yhdistämisestä. Yhteistyön lisääminen tutkimusalojen välillä on yksi uuden strategiamme kehityskohteista. Kenen kanssa juuri sinä haluaisit tehdä yhteistyötä? Osallistu keskusteluun elokuun loppuun saakka (vaatii kirjautumisen Aalto-tunnuksilla): 

Hei tutkija – minkä alan aaltolaisen kanssa haluaisit tehdä yhteistyötä ensi lukuvuonna?

Yrittäjämäinen ajattelutapa 

Vaikka et olisi yrittäjä, voit silti ajatella, toimia, tehdä työtä ja opiskella kuten yrittäjä. Yrittäjämäinen ajattelutapa tarkoittaa meille jokaiselle uusien mahdollisuuksien etsimistä, rohkeutta tarttua havaittuihin ongelmiin ja kykyä tuottaa lisäarvoa. Näihin teemoihin voit tutustua verkkokurssilla ja tutustumalla yrittäjyysyhteisöömme.  

  • StartingUp -verkkokurssilla voit ottaa haltuun yrittäjyyden ja yrittäjämäisen ajattelutavan ensimmäisia askeleita. Starting Up on yliopiston tapa tarjota yhä laajemmalle yleisölle työkaluja ja perustietoa startup-yrittäjyydestä. Kurssin voi suorittaa kuka tahansa, joten se tukee myös elinikäistä oppimista, joka on myös tulevan strategiamme tärkeä teema.  

Osallistu Starting Up -verkkokurssille

  • Yrittäjyys ja startup-henki näkyvät kaikkialla Aalto-yhteisössä. Pääset tunnelmaan tutustumalla yrittäjyysyhteisöömme ja tapahtumiin:

Yrittäjyys ja startupit

Arvomme: yhteistyö, rohkeus ja vastuullisuus 

Juhlimme lukuvuoden 2020–2021 avajaisia 1. syyskuuta Aalto Day One -tapahtumassa. Elävä strategiamme ja yhteiset arvomme kulkevat tiiviisti ohjelmassa mukana. Voit osallistua virtuaalisesti järjestettävään tilaisuuteen tapahtumasivulle 1.9. päivitettävän linkin kautta. 

Aalto Day 1 -tapahtumasivu

Tutustu strategiaamme: Rakennamme kestävää tulevaisuutta

Lue digiesitettä, katso animaatiovideo ja tutustu Strategiamme-kokonaisuuteen. 

Ioncell-materiaalia sinisessä kudotunomaisessa materiaalissa tai kankaassa

Digiesite (ulkoinen linkki)

Tutustu strategiaamme lukemalla digiesitettämme.

Shaping a sustainable future

Strategiavideo: Rakennamme kestävää tulevaisuutta (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopiston matka sai alkunsa vuonna 2010. Maailma ympärillämme muuttuu ennennäkemättömän nopeasti. Juuri nyt yliopistoja tarvitaan tiennäyttäjiksi ja vastaamaan globaaleihin haasteisiin.

Ioncell

Strategiamme

Aalto-yliopiston tulevaisuuden perusta on laadukas tutkimus ja opetus, vaikuttavuus sekä jaetut arvot - vastuullisuus, rohkeus ja yhteistyö. Yliopiston tehtävänä on rakentaa kestävää tulevaisuutta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Drupal image for Comms use only. Abstract graphic with orange semi-circles and squares on a red background..
Yliopisto Julkaistu:

Bugi hankaloittaa aalto.fi-sivuston käyttöä Safari-selaimella

Käytäthän Google Chrome - tai Firefox -selainta toistaiseksi.
Juhlapukuihin sonnustauneet ihmiset laskeutuvat portaita alas kohti kameraa
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2022 tekniikan alojen promootiossa ennätysmäärä uusia tohtoreita

Yliopistomaailman arvokkainta akateemista juhlaa vietettiin Otaniemen kampuksella 17. kesäkuuta. Edellinen tohtoripromootio järjestettiin vuonna 2019 ja vuosittaista perinnettä jouduttiin lykkäämään kaksi kertaa. Tästä johtuen tänä vuonna Dipolissa järjestetyt juhlallisuudet olivat ennätyssuuret.
A man and a woman concentrated, looking upwares towards something interesting
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lähes 18 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 tutkijatohtorin tehtävää sekä 23 akatemiahanketta.
Flowers / Aalto University
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Rehtori on nimittänyt Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit

Rehtori on nimittänyt kaksi johtavaa yliopistonlehtoria: vanhemmat yliopistonlehtorit Johanna Bragge Kauppakorkeakoulusta ja Kai Zenger Sähkötekniikan korkeakoulusta ovat Aalto-yliopiston ensimmäiset johtavat yliopistonlehtorit.