Uutiset

“Arvokas ja merkityksellinen tehtävä” – Aallon alumniagenttien ensitapaamiseen osallistui alumneja 20 eri maasta

Aalto-yliopiston uusi alumniagenttiohjelma tarjoaa mahdollisuuden merkitykselliseen tekemiseen yhdessä Aalto-yhteisön kanssa.
Aalto logo

Alumniagenttitoiminnasta kiinnostuneet alumnit kohtasivat ja tutustuivat virtuaalisessa kick-off -tilaisuudessa torstaina 11.2. Ensimmäiseen alumniagenttitoiminnasta kiinnostuneiden alumnien tapaamiseen ilmoittautui lähes 200 Aallon alumnia 20 eri maasta.  

Tilaisuudessa kuultiin Aalto-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mikko Kososen tervehdys Aallon alumniagenteille. 

“Teillä alumniagenteilla on arvokas ja merkityksellinen tehtävä strategiamme tukemisessa ja toimeenpanossa,” Kosonen tervehti alumneja. 

“Alumniagenttitoiminta tarjoaa myös teille mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä ammatillisesti samalla kun se tarjoaa meille kaikille merkityksellistä ja hauskaa tekemistä arjen aherruksen lomassa. Alumnin elämähän on jatkuvaa oppimista ja kasvamista hyvässä seurassa!” 

“Aallosta on hyvää vauhtia kehittymässä maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen ja vetovoimainen yliopisto, jolla on tärkeä tehtävä tarjota innovatiivisia ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Teidän roolinne tässä vaativassa tehtävässä on keskeisen tärkeä. Kiitos, kun olette mukana rakentamassa entistä parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta.” 

Pandemiatilanteen vuoksi tapahtuma järjestettiin etäyhteyksien avulla. Pieni vierailu yliopistokampukselle koettiin silti Aallon upouuden virtuaalisen kampuskierroksen muodossa.

Voit osallistua kierrokselle täällä.

Monenlaiset agenttiroolit herättivät kiinnostusta 

Alumneilta kysyttäessä mikä agenttirooli kiinnostaa eniten suosituimmaksi nousi opiskelijoiden mentorointi. Yhtälailla kiinnostivat kansainvälisyys-, opiskelijamarkkinointi-, yhteisö- ja yrittäjyysagentin roolit.  

Myös Career Design Lab –konseptiin liittyvä uramuotoiluagentin tehtävä herätti uteliaisuutta. Career Design Lab on pilottivaiheessa oleva uramuotoilun palvelukonsepti, joka tarjoaa niin opiskelijoille kuin alumneillekin valmiuksia työn murroksessa navigoimiseen.  

“Lähdin alumniagentiksi koska olen kiinnostunut näkemään ja kuulemaan mitä Aalto-yliopistossa tapahtuu tänä päivänä sekä toivon, että voin vastavuoroisesti tarjota opiskelijoilla omia kokemuksiani ja ajatuksiani työelämästä”, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni, teknisen dokumentoinnin manageri Emmi Helanne kertoi.  

”On korkea aika, että eri sukupolvia edustavat Aallon alumnit tutustuvat toisiinsa paremmin yhdessä oppimisen merkeissä. Odotan innolla nykyisiltä opiskelijoilta oppimista ja toivon voivani antaa panokseni heidän Aalto-kokemukseensa", tiivisti Raj Unny, MBA alumni ja monien startuppien perustaja. 

Kiinnostuitko agenttitoiminnasta? Vielä ehdit mukaan! 

Alumniagentit ovat alumniverkoston jäseniä ja aktiivinen osa Aalto-yhteisöä. Alumniagenttina löydät monenlaisia mahdollisuuksia oppia uutta ja samalla tehdä merkityksellistä työtä tarjoamalla omaa osaamistasi yhteisön muiden jäsenten käyttöön. 

Lue lisää eri tavoista toimia alumniagenttina, ja löydä oma tapasi vaikuttaa Aallon yhteisössä!

Ryhdy vapaaehtoiseksi

Ryhdy mentoriksi tai globaaliksi alumnilähettilääksi. Aallon alumnina voit vaikuttaa juuri sinulle mielekkäällä tavalla yhteisössämme ja oppia uutta.

Lue lisää
People at Aalto campus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: