Apulaisprofessori Matti Kummulle kahden miljoonan euron ERC-rahoitus kestävän ruoantuotannon tutkimiseen

Projektin tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ja kestäviä mahdollisuuksia tulevaisuuden ruoantarpeen tyydyttämiseen vesi- ja maavarojen kantokykyä ylittämättä.
uusia integroituja mallinnus- ja analyysimenetelmiä

Ruokaa on maailman väkilukuun nähden saatavilla enemmän kuin koskaan aiemmin, vaikka väestön määrä on viimeisen vuosisadan aikana nelinkertaistunut. Tämä on kuitenkin johtanut ravinnontuotannon kannalta välttämättömien veden ja viljelymaan niukkuuteen. Nopea väestönkasvu yhdistettynä ilmastonmuutokseen kasvattaa entisestään painetta näihin resursseihin.

Vesitekniikan apulaisprofessori Matti Kummun tavoitteena on etsiä ratkaisuja haasteeseen tutkimusprojektissa SOS.aquaterra - Respecting safe operating spaces: opportunities to meet future food demand with sustainable use of water and land resources. Euroopan tutkimusneuvosto myönsi projektille kahden miljoonan euron rahoituksen ERC Consolidator Grant -ohjelmasta. Projektin tavoitteena on löytää toteuttamiskelpoisia ja kestäviä mahdollisuuksia tulevaisuuden ruoantarpeen tyydyttämiseen vesi- ja maavarojen kantokykyä ylittämättä.

Viisivuotisen tutkimushankkeen aikana kehitetään uusia integroituja mallinnus- ja analyysimenetelmiä, joissa hyödynnetään nopeasti kasvavia avoimia spatiotemporaalisia aineistoja yhdessä globaalien agrologisten ja hydrologisten mallien tulosten kanssa.

”Sen sijaan, että tutkisimme luonnonvarojen, kuten viljelysmaan ja veden, kestävää käyttöä erikseen, yhdistämme ne siten, että voimme tutkia niiden yhteisvaikutusta ruoantuotantoon”, sanoo Matti Kummu rakennetun ympäristön laitokselta.

SOS.aquaterra-hankkeen tavoitteena on kehittää kestävän ravinnontuotannon tutkimiseen globaali ravintojärjestelmän malli, jossa ensimmäistä kertaa yhdistetään perinteiset ratkaisukeinot (kasvisperäisempi ruokavalio, hävikin pienentäminen, satokuiluin sulkeminen, kauppa) ja uudet innovaatiot (mm. vaihtoehtoisen proteiinilähteet, resurssiviisas viljely) ravinnon saatavuuden parantamiseksi tulevaisuudessa.

”Koko globaalin ruokasysteemin integroiva mallinnus sisältää luonnollisesti suuria riskejä. Mutta onnistuessaan se lisäisi merkittävästi ymmärrystämme ja tietoa tulevaisuuden mahdollisuuksista saavuttaa riittävä ruoan saanti ympäristön kannalta kestävästi.”

”ERC-rahoitus kestävän ruoantuotannon tutkimukseen on ilahduttavaa. Kestävä kehitys on keskeinen osa Aallon strategiaa ja tärkeä osa Insinööritieteiden korkeakoulun toimintaa. Annamme kaiken tukemme Matti Kummun tutkimukselle”, toteaa dekaani Gary Marquis.

Yhteystiedot

Apulaisprofessori Matti Kummu
[email protected]
Vesi- ja ympäristötekniikka
Rakennetun ympäristön laitos

Pääkuva: USGS/NASA Landsat Program

 

Lisää tästä aiheesta

Kansikuvat Verma ja Lee
Tiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hyvää suunnittelua vauvasta vaariin

Aalto ARTSin elokuun väittelijät ratkaisevat ongelmia eri käyttäjäryhmät huomioonottavilla suunnittelumetodeilla.
Mika Juuti studied the use of machine learning in information security for his dissertation.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tietoturvatutkijan täytyy osata ennakoida hyökkääjän seuraava askel

Tohtorikoulutettava Mika Juuti keskittyi väitöskirjassaan koneoppimisen hyödyntämiseen tietoturvajärjestelmissä.
Photoactive rod-like virus bundle schematic
Tiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Virukset ja väriaineet voidaan valjastaa vedenpuhdistukseen

Aalto-yliopiston tutkijat kehittivät uuden tavan luoda viruspohjaisia materiaaleja. Tulevaisuudessa niitä voidaan hyödyntää muun muassa nanolääketieteessä ja ympäristöteknologiassa.
Kuva: Sanna Lehto
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Miten katkaista haavoittuvaisuusketju

Claudia Garduño ja AaltoLAB Mexico selvittivät, kuinka empatian, tiiviin kuuntelemisen ja muotoiluajattelun avulla voidaan löytää alkuperäisyhteisön keskeisimmät ongelmat.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu