Uutiset

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
Anu Honkalinna Dipolissa

Oikeustieteen maisteri Anu Honkalinna on nimetty Aalto-yliopiston spinoff-sijoituspäälliköksi 7.8.2023 alkaen.

Anu Honkalinnan tehtävänä on rakentaa ja hoitaa yliopiston spinoff-sijoituksia eli sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin. Hän neuvoo tutkijoita ja muita kaupallistamisen parissa työskenteleviä spinoff-yrityksen perustamisen rahoituksellisissa ja liiketoiminnallisissa kysymyksissä. Hän rakentaa yhteyksiä yliopiston spinoff-tiimien ja varhaisen vaiheen sijoittajayhteisön kanssa. 

Honkalinna raportoi salkun kehittymisestä Aalto-yliopiston hallitukselle, sijoituskomitealle ja muille sidosryhmille ja osallistuu kaupallistamiseen liittyvien periaatteiden ja toimintamallien kehittämiseen.

Anu Honkalinna työskentelee läheisessä yhteistyössä yliopiston muiden palvelujen kanssa, kuten sijoitus- ja innovaatioekosysteemipalvelut.

Honkalinnalla on laaja työkokemus muun muassa lakiasianjohtajana kansainvälisissä vakuutusalan yhtiöissä sekä perustajana ja neuvonantajana useissa startup-yrityksissä. Hän on osallistunut aktiivisesti tutkimusperusteisten spinoff-yritysten kehittämiseen ja toiminut kouluttajana startup-yritysten juridiikan kursseilla Turun yliopistossa.

Hän raportoi Aalto-yliopiston talousjohtajalle Marianna Bomille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
A glass needle probes a tiny droplet sitting on a black surface.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Fyysikot onnistuivat selittämään tuntemattoman voiman, joka kiskoo vesipisaroita huippuliukkailla pinnoilla

Tulokset auttavat kehittämään aiempaa liukkaampia pintoja, jollaisia hyödynnetään esimerkiksi lääketeollisuudessa ja liikenteessä.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.