Uutiset

Anna Valtonen taiteen ja luovien käytäntöjen vararehtoriksi

Valtonen jatkaa päätoimisesti Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina.

Dekaani Anna Valtonen vastaa vararehtorina taiteen ja luovien käytäntöjen kokonaisuudesta koko Aalto-yliopiston laajuisesti.

– Taide ja muotoilu ovat tärkeä osa monitieteellistä Aaltoa. Vararehtorin nimityksellä halusimme osaltaan vahvistaa taiteen ja luovien käytäntöjen roolia koko yliopistossa. Annan tausta ja monipuolinen osaaminen antavat erinomaiset eväät vararehtorin tehtävään, sanoo Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä.

Valtonen oli Aalto-yliopiston hallituksen jäsen vuosina 2008–2014. Hän on toiminut Aalto-yliopiston taiteen ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina huhtikuusta 2014. Valtonen on hallituksen jäsen myös Aarhusin arkkitehtuurin korkeakoulussa. Ennen Aalto-yliopistoa hän toimi Uumajan yliopiston muotoilukorkeakoulun rehtorina. Valtonen suoritti taiteen tohtorin tutkinnon Taideteollisessa korkeakoulussa vuonna 2007, jossa hän on toiminut myös tutkijana ja hallituksen jäsenenä. Vuosina 1997–2009 Valtonen työskenteli eri tehtävissä Nokiassa, viimeksi nimikkeellä Head of Design Research & Foresight.

Nimitys tuli voimaan 15.10.2015.

Lisätietoja:
Aalto-yliopiston viestintä
Laura Siira
p. 046 923 1633
[email protected]

Kuva: Anni Hanén

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Leikkuupuimuri vehnäpellossa.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tuore tutkimus paljastaa, missä maailman ruoantuotanto on haavoittuvinta

Analyysi osoittaa, missä ja miten teollinen maatalous on kaikkein herkimmillään häiriöille.
The Visentools objects enable people to tell stories with visual metaphors. From left: Thomas Tuominen, Janina Saarnio, Robin Gustafsson, Mikko Illi and Shena Saj. Photo: Susanna Oksanen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uusi visuaalisen tiimityöskentelyn malli perustuu metaforiin ja mobiilisovellukseen

Tyypillinen ongelma tiimityöskentelyssä on epätasapaino: yleensä vain muutama osallistuja työskentelee aktiivisesti, eikä kaikkien ääni tule lainkaan kuuluviin. Visentools-hankkeen ratkaisussa hyödynnetään visuaalisia työkaluja ja haptisuutta eli tuntoaistillisuutta. Niiden avulla luodaan tiimeille merkityksellisiä ja osallistavia kokouksia ja työpajoja. Hanketta rahoittaa Business Finland, ja sitä on pilotoitu toukokuusta lähtien.
3 students walking and 2 sitting on couches at Dipoli
Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:
Jukka Luoma
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka tekoäly valjastetaan liiketoiminnan avuksi? Tutkijat yhdistivät voimansa kahdeksan kansainvälisen yrityksen kanssa

Kukaan ei vielä tiedä, miten ChatGPT:n kaltaiset generatiiviset tekoälyt tulevat mullistamaan yritysmaailmaa. Aalto-yliopiston uusi tutkimusprojekti etsii nyt parhaita tapoja ja hakee ratkaisuja sudenkuoppiin.