Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Xiang Ye: Oppiminen jatkuu läpi työelämän

Xiang Ye kannustaa opiskelijoita tutustumaan uusiin ihmisiin ja painottaa jatkuvan oppimisen tärkeyttä.
School of Business Alumni Ambassador Xiang Ye

Milloin ja mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Olen Xiang Ye, mursu vuosimallia 2005 ja vuoden 2011 maisteri. Opiskelin Kauppiksessa pääaineena markkinointia ja sivuaineena viestintää sekä suoritin kansainvälisen opintokokonaisuuden ulkomaanvaihdossa.

Millaisissa tehtävissä olet toiminut valmistumisen jälkeen?

Pian valmistumisen jälkeen aloitin nykyisellä työnantajallani Lindström Oy:llä trainee-ohjelmassa, jossa tutustuin liiketoimintaamme niin tuotannon puolella kuin pääkonttorin eri yksiköissä. Sen jälkeen olen ollut avainasiakaspäällikkönä sekä tuotepäällikkönä.

Jäin helmikuussa 2017 äitiyslomalle. Sitä ennen olin Lindströmillä mattopalveluiden tuotepäällikkönä.

Pääaineella tai arvosanoilla ei ole ollut ratkaisevaa roolia omassa työssä pärjäämisen kannalta, vaan tärkeintä on ollut avoin mieli ja jatkuva valmius uuden omaksumiselle.

Miten opinnot ovat hyödyttäneet työelämääsi?

Valmistumistodistuksen ja teorioiden tuntemisen ohella on ollut tärkeää, että sain Kauppiksessa runsaasti kokemusta erilaisissa tiimeissä työskentelemisestä ja organisoimisesta. Lisäksi opin esiintymään ja kirjoittamaan tehokkaasti ja selkeästi.

Pääaineella tai arvosanoilla ei ole ollut ratkaisevaa roolia omassa työssä pärjäämisen kannalta, vaan tärkeintä on ollut avoin mieli ja jatkuva valmius uuden omaksumiselle.

Jaa joku mieleenpainuva muisto opinnoistasi.

Yleensä ennen massaluentojen alkua kaikkien ATK-luokkien printterit olivat tukossa, koska opiskelijat olivat samaan aikaan tulostamassa luentomateriaaleja.

Miten opiskeluajan harrastukset ja työkokemus vaikuttavat uran eri vaiheissa?

Opiskeluajan työkokemuksella ja aktiviteeteilla, esimerkiksi ylioppilaskuntatoiminnalla, oli iso merkitys varsinkin ensimmäistä opintojen jälkeistä työpaikkaa haettaessa – on tärkeää osoittaa olevansa aktiivinen tekijä.

Miten tämän päivän opiskelijan kannattaisi peilata maailmaa omaan opiskeluunsa Kauppakorkeakoulussa?

Opiskelu antaa hyvät valmiudet ja hyödylliset verkostot yritysmaailmaan, mutta oppiminen jatkuu läpi työelämän. On tärkeää osata etsiä tietoa ja soveltaa sitä omaan tilanteeseen.

Koulussa harjoiteltuja analysointitaitoja tarvitaan, koska päätöksentekotilanteissa on harvoin tarjolla selkeitä ja varmasti toimivia ratkaisupolkuja. 

Mitä verkostot merkitsevät sinulle?

Verkostoista voi saada apua niin työtehtäviin kuin omaan kehittymiseen liittyvissä asioissa, ja ennen kaikkea kavereita ja hyviä ystäviäkin.

Minusta on aina ollut mielekästä olla aktiivisesti mukana jossain oman tilanteen kannalta olennaisessa yhteisössä: opiskeluaikoina ylioppilaskunnassa ja nykyään ekonomi- ja alumnitoiminnassa.

Tutustu ihmisiin, käy opiskeluvaihdossa, juhli!

Monet, etenkin juuri opiskelunsa aloittaneet, ovat huolissaan, miten löytävät ensimmäisen oman alan työpaikan. Onko sinulla vinkkejä tähän?

Virallisten rekrytointikanavien lisäksi kannattaa keskustella aiheesta niiden ihmisten kanssa, jotka työskentelevät sinua kiinnostavassa yrityksessä. Pidä LinkedIn-profiili päivitettynä.

Aivan uusille opiskelijoille haluaisin sanoa, että vaikka ensimmäinen kesätyöpaikkasi ei ole ”omaa alaasi”, niin älä huolestu – usein kaikenlainen työkokemus on hyväksi ja luo pohjaa tulevalle.

Toimit tällä hetkellä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläänä. Mitä alumnius sinulle merkitsee?

On hauskaa päästä jakamaan kokemuksiani tämän hetken opiskelijoille, vaikka ”vielä vähän aikaa sitten” olin itse samassa tilanteessa – miettimässä tulevia valintojani ja sitä, mihin ne mahtavatkaan johtaa.

Onko jotain muuta, mitä haluaisit mainita?

Opiskeluaikana on lupa nauttia elämästä! Tutustu ihmisiin, käy opiskeluvaihdossa, juhli – sellaisia mahdollisuuksia ei ole myöhemmin yhtä paljon tarjolla.

Lisätiedot:

Tällä hetkellä Xiang Ye on töissä muutoskonsulttina CCEA:lla. (2020)

Tutustu tarkemmin Xiang Yen urapolkuun LinkedInissä!

Lue lisää Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumniyhteistyöstä sekä muista alumnisuurlähettiläistä, jotka Xiang Yen tavoin ovat mukana kehittämässä koulun alumnitoimintaa: www.aalto.fi/fi/kauppakorkeakoulu/kauppakorkeakoulun-alumnisuurlahettilaat.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.
Ursula von der Leyen pitämässä avajaispuhetta
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

New European Bauhaus -festivaali toi yhteen Euroopan päättäjiä ja monialaisen kestävän kehityksen asiantuntijoita

Aalto-yliopisto oli mukana New European Bauhaus -festivaalilla kestävää rakentamista käsittelevällä näyttelyllään Time out! Rethinking construction.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.