Uutiset

Alumnisuurlähettiläs Le Thuy: Dataan liittyvät taidot ovat yhä tärkeämpiä yritysmaailmassa

"Harjoittelu on tehokas tapa löytää ura, joka saa aivosi raksuttamaan", suosittelee tieto- ja palvelujohtamisen alumni Le Thuy, joka työskentelee strategiakonsulttina August Associatesilla. Syksystä 2021 alkaen hän on myös Kauppakorkeakoulun alumnilähettiläs.
Le Thuy
Le Thuy.

Kuka olet? Mitä ja milloin opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja muualla?

Hei! Olen Le, tieto- ja palvelujohtamisen maisteriohjelman alumni Kauppakorkeakoulusta. Valmistuin vuonna 2017. Olen alun perin kotoisin Vietnamista, ja synnyin pienessä Quy Nhonin kaupungissa rannikolla (pieni kaupunki Vietnamin mittakaavassa tarkoittaa noin 300 000 asukasta). Muutin Suomeen vuonna 2010 opiskelemaan kansainvälistä liiketoimintaa Lahden ammattikorkeakouluun, sen jälkeen tein maisterin tutkinnon Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa tieto- ja palvelujohtamisen ohjelmassa, jossa suuntautumiseni oli Business Analytics. Työskentelen nykyään konsulttina August Associatesilla, joka on johtava paikallinen strategiakonsultointiyritys Helsingissä.

Miksi päätit tulla Suomeen?

Vuonna 2009, opiskellessani toista vuotta yliopistossa Ho Chi Minhin kaupungissa, eräs Suomessa opiskeleva ystäväni ehdotti minulle, että voisin tulla Suomeen, joka tarjosi ilmaista koulutusta, maagista luontoa sekä korkeaa elintasoa. Minun ei tarvinnut miettiä asiaa kahdesti.

Jälkeenpäin ajateltuna se oli yksi parhaista päätöksistäni. Elämä Suomessa on ollut todella hienoa. Valmistuin yliopistosta ja sain unelmatyöpaikan. Olen myös oppinut ja kokeillut paljon uusia asioita, kuten laskettelua, veneilyä ja avantouintia, muutamia mainitakseni.

Yhteys Suomeen on myös syventynyt perheessäni vuosien varrella. Sisareni ovat myös tulleet tänne ja rakentaneet oman elämänsä tänne. Vanhempani ovat myös vierailleet täällä luonamme, ja he rakastuivat Suomeen heti.

Miksi halusit opiskella tieto- ja palvelujohtamista Kauppakorkeakoulussa?

Osallistuin HERA:n (Helsingin koulutus- ja tutkimusalue) järjestämään mentorointiohjelmaan vuonna 2012. Yhdessä ohjelman tilaisuudessa kerroin suunnitelmastani hakea maisteriopintoihin, ja mentorini vinkkasi minulle, että datan merkitys vain kasvaa tulevaisuudessa, ja ne henkilöt, jotka osaavat muuntaa datasta saatuja oivalluksia liiketoiminnan hyödyksi, ovat halutuimpia työntekijöitä yrityksissä.

Ajattelin, että tieto- ja palvelujohtaminen (ISM) on maisteriohjelma, jossa korostuu tietoon perustuvien taitojen kehittäminen, ja siten tarjoaa suorimman reitin kauppatieteiden opiskelijoille data-analyytikon tehtäviin. Mentorillani oli hyödyllinen näkemys, joka pitää edelleen täysin paikkaansa!

Inspiroidun älykkäistä ihmisistä, jotka pyrkivät aina parhaaseen. He motivoivat myös minua tekemään samoin.

Le Thuy, Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläs

Miten päädyit työskentelemään strategiakonsultoinnin parissa August Associatesilla?

Strategiakonsultointi vaikutti luontevalta uran aloitukselta, koska se tarjoaa mahdollisuuden tutustua moniin eri teollisuudenaloihin sekä liiketoimintahaasteisiin. Lisäksi strategiakonsultoinnissa vaadittu ydinosaaminen on data-analyysi ­­- taito, jonka olen oppinut tieto- ja palvelujohtamisen opinnoista.

Augustin työharjoittelu oli loistava tilaisuus kokeilla strategiakonsultointia ja samalla tutustua yritykseen. Ensimmäisessä ”Base Campissa” eli harjoittelijoiden aloitussessiossa yksi Augustin perustajista piirsi taululle jyrkän käyrän ja sanoi, että ”tämä on oppimiskäyrä, jonka koet Augustilla”. Tämä todistettiin harjoitteluni aikana lukemattomilla silmiä avaavilla ja leuan pudottavilla hetkillä.

August Associatesilla ainutlaatuista on sen noin 25 rokkistarasta koostuva superyhteisö. Pienen yrityksen etu ei ole vain se, että kaikki tuntevat toisensa, vaan myös se, että vanhemmat kollegat tuntevat jokaisen työntekijän henkilökohtaisesti ja voivat antaa heille räätälöityjä neuvoja kehittymiseen. Tämä on yksi merkittävistä oppimisen kiihdyttäjistä, erityisesti nuorille työntekijöille. Arvostan jatkuvaa oppimista ja kehittymistä, ja August Associatesilla kaikki tämä on mahdollista.

Millaista on työskennellä strategiakonsulttina?

Työskentelemme yleensä eripituisissa projekteissa, jossa jokaisessa on oma projektitiiminsä, joka keskittyy asiakkaan kohtaamiin liiketoimintahaasteisiin. Augustilla olen osallistunut useisiin erityyppisiin projekteihin, jotka ovat keskittyneet esimerkiksi kasvustrategiaan, kaupalliseen due diligenceen, ja kannattavuuden mallintamiseen. Työ on jännittävää, koska jokaisessa projektissa on aina uusia ja ainutlaatuisia haasteita. Työtapa on myös monipuolinen: siihen kuuluu tiimin sisäistä sparrausta, itsenäistä analyysien tekoa ja dokumentointia sekä tapaamisia ja työpajoja asiakkaiden kanssa.

Strategiakonsultointityö on toki luonteeltaan intensiivistä, koska työntekijöiltä odotetaan korkealaatuisia tuloksia suhteellisen lyhyessä ajassa. Se on kuitenkin samalla palkitsevaa. Koko tiimi on vahvasti tukena, ja jokaisen projektin lopussa voin olla erittäin ylpeä siitä, mitä olen itse saavuttanut, yhdessä tiimin kanssa.

Mikä inspiroi ja motivoi sinua päivittäin?

Inspiroidun älykkäistä ihmisistä, jotka pyrkivät aina parhaaseen. He motivoivat myös minua tekemään samoin. Myös se, että voi tehdä asioita, joista pitää ja jotka ovat merkityksellisiä, on erittäin stimuloivaa. Työn lisäksi minulle tärkeiden ihmisten kanssa vietetty aika on hyvin arvokasta. Vaikkakin pieni vuorovaikutus heidän kanssaan tuo aina merkitystä päiviini. Myös urheilu on loistava tapa pysyä motivoituneena. Pidän joogasta ja uimisesta. Augustin yhteisö on myös erittäin urheilullinen. Esimerkiksi Helsinki City Runiin osallistuminen vuosittain on yksi Augustin perinteistä.

Mitä neuvoja antaisit Kauppakorkeakoulun ja tieto- ja palvelujohtamisen opiskelijoille?

Ensinnäkin, olet oikeassa paikassa! Dataan liittyvät taidot ovat yhä tärkeämpiä yritysmaailmassa, joten yritä oppia ja harjoitella mahdollisimman paljon nyt, kun sinulla on siihen erinomainen mahdollisuus. Muista, että sinulla ei tarvitse olla vastausta siihen suureen kysymykseen: "Mitä haluat tehdä elämälläsi?". Sinun tarvitsee vain olla avoimin mielin ja aktiivinen. Ja kysy esimerkiksi neuvoa ympärilläsi olevilta vanhemmilta henkilöiltä – he ovat pohtineet samoja asioita ja heillä on varmasti jotain jaettavaa.

Kohtaa rohkeasti tulevaisuutesi (brave your future)* ja kokeile uusia asioita – esimerkiksi harjoittelu on tehokas tapa löytää ura, joka saa aivosi raksuttamaan. Lisäksi minuun voi aina olla yhteydessä tieto- ja palvelujohtamisen opintoihin, strategiakonsultointiin ja Augustilla työskentelyyn liittyen.

Minkälaisia ​​neuvoja antaisit kansainvälisille opiskelijoille, jotka etsivät töitä Suomessa?

Suomen työmarkkinat ovat viime aikoina avautuneet enemmän – monet kansainvälisistä ystävistäni työskentelevät nykyään monissa eri tehtävissä suomalaisissa yrityksissä.

Kansainvälisenä opiskelijana saatat huomata, että rajoitettu suomen kielen taitosi voi olla sinulle este työmarkkinoilla. Neuvoisin sinua kuitenkin keskittymään vahvuuksiisi, ainutlaatuisuuteesi ja potentiaaliseen panokseesi yritykselle, josta olet kiinnostunut. Jos pidemmän aikavälin suunnitelmasi on jäädä Suomeen, suosittelen vahvasti, että opiskelet kieltä, koska se on loistava tapa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Tutustu Le:n urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

*August Associatesin iskulauseen mukaan 'Brave The Future' tarkoittaa tulevaisuuden rohkeaa kohtaamista.

August Associates are the leading local strategy consultants in Finland. Founded in 2001 we are a firm of 25 capable professionals committed to helping companies rise above the crowd and surpass their targets. Deep customer relationships are at the heart of delivering relevant strategic counsel that is a perfect fit for the organization and their business. Combining experience with non-conformist thinking we go beyond the commonplace, providing solutions that Brave The Future.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.

Information and Service Management, Master of Science (Economics and Business Administration)

Information and Service Management-maisteriohjelma on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun teknisesti edistynein ohjelma. ISM-maisteriohjelmassa opiskelijoista koulutetaan digitaalisen aikakauden tulevia johtajia, joissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla johtajuuden, liiketoiminnan ja tekniikan osaaminen. ISM-maisteriohjelma tarjoaa opiskelijoille syvällisen asiantuntemuksen datavetoisten yritysten kehittämisestä, hallinnoinnista ja johtamisesta, minkä ansiosta ohjelmasta valmistuneet ovat hyvin kysyttyjä työmarkkinoilla.

Koulutustarjonta
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.