Uutiset

Alumni Tiina Palmunen: Esiintymis-, yhteistyö- sekä tiimityöskentelytaidot ovat kullanarvoisia työelämässä

Alumnimme Tiina Palmunen kiinnostui Keskon harjoitteluohjelmasta tavattuaan yrityksen HR-edustajan Aalto Summer Job Dayssa. Nykyisessä työssään Keskon henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana hän työskentelee muun muassa monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistämisen parissa.
Kauppakorkeakoulun alumni Tiina Palmunen

Olen Tiina Palmunen ja työskentelen henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana Keskon HR:ssä. Opiskelin maisterivaiheessa Management and International Business -ohjelmassa ja suoritin sivuaineopinnot opiskelijavaihdossa Japanissa. Kandivaiheessa opiskelin pääaineenani johtamista ja sivuaineena markkinointia. Valmistuin vuoden 2018 lopulla.

Miksi halusit opiskella johtamista?

Johtaminen on kiinnostanut minua aina ja koin sen pääainevaihtoehdoista itselleni luontaisimpana valintana. Johtamisessa kiinnostaa asioiden jatkuva parantaminen ja kehittäminen sekä organisaatioiden inhimillisen puolen ymmärtäminen ja huomioiminen.

Millainen urapolkusi on ollut?

Ensimmäiset kesätyöni aloitin noin 15-vuotiaana. Kauppiksessa opiskellessani työskentelin EF:llä vajaan vuoden verran ennen siirtymistäni ABB:lle. Siellä ehdin työskennellä viitisen vuotta opintojeni ohessa markkinointiviestinnän harjoittelijana. Lopetin työt AAB:llä lähtiessäni maisterivaiheen vaihtoon Japaniin.

Palattuani vaihdosta ja opintojeni häämöttäessä jo loppuaan halusin vaihtaa suuntaa markkinointiviestinnän parista henkilöstöjohtamiseen. Minulle avautui tilaisuus tähän Keskon harjoitteluohjelman kautta, kun minut valittiin HR-viestinnän harjoittelijaksi. Olin samana keväänä hakenut myös Adeccon kesätoimitusjohtajan (CEO for One Month) paikkaa, ja vastoin omia odotuksiani minut valittiin myös tähän kyseiseen tehtävään.

Olen kiitollinen, että Keskolla joustettiin ja tuettiin minua niin, että pääsin kokemaan myös tuon ainutlaatuisen tilaisuuden Adeccolla. Aloitin siis harjoitteluni Keskolla, kävin välissä työskentelemässä kuukauden ajan Adeccon kesätoimitusjohtajana, ja sieltä palasin takaisin Keskolle suorittamaan harjoitteluni loppuun. Harjoitteluni on sittemmin muuttunut vakituiseksi paikaksi, ja työtehtäväni ovat luonnollisesti kehittyneet uusien mahdollisuuksien ja omien kiinnostuksen kohteideni mukaan.

Talouden ja liiketoiminnan perusoppien lisäksi kriittisen ajattelun kehittyminen on yksi suurimpia opintojen tuomia hyötyjä.

Tiina Palmunen, Kauppakorkeakoulun alumni

Työskentelet HR-asiantuntijana Keskolla. Miten päädyit nykyiseen työhösi ja mitä vastuualueita työhösi kuuluu?

Tapasin Aalto-yliopiston Summer Job Dayssä Keskon HR-edustajan, joka vinkkasi minulle keväällä avautuvasta harjoitteluohjelmasta sekä minulle sopivalta kuulostavasta työnkuvasta. Hain kyseistä tehtävää, ja myöhemmin messuilla tapaamastani Keskon edustajasta tuli kollegani! Kuten mainitsin aiemmin, aloitin HR-viestinnän harjoittelijana, mikä oli luonnollinen tapa hypätä markkinointiviestinnän maailmasta henkilöstöjohtamisen pariin, jota olin Aallossa opiskellut ja johon halusin suunnata urani. Harjoittelijana opin ja tein paljon muutakin kuin puhtaasti viestintää. Keskolla olen työskennellyt niin työnantajamielikuvan, henkilöstön osaamisen kehittämisen kuin hyvinvointiasioidenkin parissa.

Nykyisessä työssäni henkilöstövastuullisuuden asiantuntijana käytän puolet työajastani henkilöstön hyvinvointi- ja turvallisuusasioihin ja puolet monimuotoisuuden ja mukaan ottamisen (inkluusio) sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden edistämiseen. Viestinnällä on edelleen iso rooli työssäni, ja olen päässyt myös kehittämään paljon uutta, minkä koen todella mielekkääksi. Osana työtäni toimin Keskolla myös Aalto-yliopiston oppilaitoslähettiläänä, mikä tarkoittaa sitä, että mietin, millaisilla toimilla haluamme näkyä Aallon opiskelijoiden - erityisesti kauppislaisten - arjessa.

Mikä on mielestäsi ollut erityisen tärkeää opinnoissa tai mistä on ollut eniten hyötyä?

Kauppis antaa hyvän pohjan työelämään, sillä opinnot auttavat ymmärtämään yritysten eri toimintoja ja niiden logiikkaa. Talouden ja liiketoiminnan perusoppien lisäksi kriittisen ajattelun kehittyminen on yksi suurimpia opintojen tuomia hyötyjä. Kauppiksen kursseihin kuului usein myös ryhmätöitä ja esityksiä, mikä oli mielestäni todella hyödyllistä. Esiintymis-, yhteistyö- sekä tiimityöskentelytaidot ovatkin kullanarvoisia työelämässä – niitä taitoja kannattaa ehdottomasti hioa jo opintojen aikana.

Mitkä ovat vinkkisi opiskelijoille työnhakuun ja työllistymiseen?

Kehotan hakemaan rohkeasti itseä kiinnostavia työpaikkoja, vaikka voisikin tuntua siltä, ettet täytä kaikkia kriteerejä. Hakemalla et menetä mitään, mutta hakematta jättämällä et anna edes mahdollisuutta onnistumiselle. Hakiessani Adeccon kesätoimitusjohtajan paikkaa en olisi ikinä uskonut pääseväni edes ensimmäisestä vaiheesta jatkoon, mutta muutama kuukausi myöhemmin olinkin mukana kyseisen yrityksen johtoryhmän kokouksessa toimitusjohtajan palkalla.

Varoisin kuitenkin olemasta liian nirso työtehtävien suhteen, etenkin opintojen aikana. Kaikesta työkokemuksesta on hyötyä: jokainen työtehtävä opettaa jotakin niin itse työstä ja työelämästä kuin sinusta itsestäsikin sekä siitä, mikä sinulle on työssä tärkeää. Vaikkei tehtävä olisikaan aivan sataprosenttisesti oman kiinnostuksesi mukainen tai koulutustasi vastaava, mutta jos hoidat sen silti hyvin, voi se avata muita mahdollisuuksia yrityksessä. Näin voit saada myös todennäköisiä suosittelijoita, kun haet myöhemmin omaa unelmaduuniasi.

Aalto-yliopistossa on myös käytettävissä aivan mahtavat ura- ja rekrytointipalvelut. Kannattaa osallistua Aallon rekrytointimessuille ja hyödyntää työnhaun koulutuksia sekä henkilökohtaista uraneuvontaa CV:n ja hakemusten hiomisessa. Itsekin hyödynsin näitä vaihdon jälkeen, kun etsinnässä oli uusi työ.

Tekisitkö jotain toisin opinnoissasi?

Olen usein miettinyt, että olisi ehkä kannattanut verkostoitua vielä aktiivisemmin Aalto-aikoina. Itselläni oli silloin sellainen vaihe elämässä, että opiskelijabileet jäivät etenkin mursuvuoden jälkeen vähemmälle, enkä ollut mukana opiskelijavapaaehtoistoiminnassa. Jos saisin nyt valita, olisin varmaan tällä saralla aktiivisempi, mutta samaan aikaan haluan korostaa, että vaikket olisikaan se innokkain verkostoituja tai esimerkiksi ainejärjestöaktiivi, voit päästä omaan unelmaduuniisi opintojen loputtua. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti olla jo opintojen aikana aktiivinen joko akateemisissa ympyröissä tai työelämässä, ja hankkia arvokasta kokemusta opinnoista työelämään siirtymistä ajatellen.

Tutustu Tiinan urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

Etsitkö kesätyö- tai harjoittelupaikkaa? Tule mukaan virtuaaliseen Aalto Talent Expoon, jossa on tänä vuonna yhdistettynä myös Summer Job Day! Lisätiedot ja ilmoittautumiset löydät JobTeaserista. Aalto Talent Expoon ovat lämpimästi tervetulleita myös vastavalmistuneet alumnit, tarvitset ilmoittautumista varten vain aalto-tunnukset, joilla kirjaudut JobTeaseriin! Huomioithan, että aalto-tunnukset ovat voimassa 4 kuukautta valmistumisen jälkeen.

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Teksti Talent Expo - Aalto University's largest recruitment event mustalla pohjalla

Talent Expo

Rekrytointi- ja kontaktointitapahtuma tuo yhteen talouden, taiteiden ja suunnittelun sekä tekniikan alojen työnantajat ja opiskelijat.

CDL

Career Design Lab: ura- ja rekrytointipalvelut

Ura- ja rekrytointipalvelut opiskelijoille.

Palvelut
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.