Uutiset

Alumni Mari Sederholm: Elämä ja työ ovat tiimityötä ja jatkuvaa oppimista

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Mari Sederholm on tehnyt pitkän uran lääketeollisuuden parissa. Kauppatieteiden opinnot rohkaisivat häntä lähtemään haluamalleen uralle: ”Opinnot tarjoavat laaja-alaista osaamista, josta on hyötyä elämässä riippumatta urasta tai alasta”
BScBA Alumna Mari Sederholm

Olen Mari Sederholm ja työskentelen Senior Brand Managerina lääketeollisuudessa toimivassa Boehringer Ingelheim -perheyrityksessä. Työskentely maailmanlaajuisessa konsernissa, jossa on matala paikallinen organisaatio, on todella monipuolista ja antoisaa. Johdan eri toimintojen yhteistä brandi-tiimiä, ja olen käytännössä monitoimihenkilö – voin hoitaa niin talonmiehen kuin toimitusjohtajankin hommia. Työ sisältää mm. strategia-, taktiikkaa- ja taloussuunnittelua sekä projektijohtamista, valmentamista, viestintää, lääkekoulutusta ja kampanjointia yhdessä paikallisten kollegoiden kanssa. Lisäksi tiimimme tekee yhteistyötä Amsterdamin alueellisen pääkonttorin kanssa. Työssäni minua motivoi ihmisten hyvinvoinnin lisääminen.

Mitä ja milloin opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa?

Pääaineeni Mikkelissä oli markkinointi. Valmistuin vuonna 1991, mikä oli BScBA-ohjelman historian ensimmäinen valmistunut vuosiluokka. Silloinen BBA-ohjelma oli hyvin ainutlaatuinen mahdollisuus. Sen jälkeen suoritin MBA-tutkinnon vuonna 1993 Helsingissä.

Millainen urapolkusi on ollut?

Opintojeni jälkeen minua kiinnosti sekä myyntityö että ihmisten terveyden edistäminen. Olin myös erittäin kiinnostunut viestinnästä ja pidin kirjoittamisesta. Aloitin urani lääketeollisuudessa myyntiedustajana MSD:llä. Sen jälkeen työskentelin useissa markkinoinnin rooleissa erilaisten tautialueiden, tuotteiden ja projektien parissa sekä AstraZenecalla että Novo Nordisk:lla. Parasta urallani on ollut monenlaisilta ihmisiltä oppiminen sekä yhteisen päämäärän eteen työskentely. Minulle on ollut tärkeää löytää oma intohimoni, pysyä uteliaana ja kokeilunhaluisena sekä tehdä töitä yrittäjämäisellä otteella. Haluamme tarjota ratkaisuja ja tukea sekä ulkoisille että sisäisille asiakkaille.

Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Minulla oli ystäviä, jotka työskentelivät Boehringer Ingelheimillä, ja tartuin tilaisuuteen, kun headhunter otti minuun yhteyttä.

Elämä ja työ ovat tiimityötä ja jatkuvaa oppimista. Tarvitset muita ihmisiä, jotta voit kasvaa ja kehittyä.

Mari Sederholm, BScBA-ohjelman alumni

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä?

Kauppatieteiden opinnot tarjoavat laaja-alaista käytännön osaamista, josta on hyötyä elämässä riippumatta urasta tai alasta. Opiskelemalla liiketaloutta sain itselleni lisää aikaa miettiä tarkemmin omia mielenkiinnon kohteitani. Ajattelin myös, että Mikkeli olisi mahtava paikka keskittyä opiskeluun ja sosiaaliseen opiskelijaelämään.

Mikä oli mielestäsi erityisen tärkeää opinnoissasi tai mikä oli hyödyllisintä uraasi ajatellen?

Opiskelin BBA-ohjemassa kauan sitten, ja maailma oli silloin hyvin erilainen paikka. Vierailevat ulkomaalaiset luennoitsijat olivat nähneet maailmaa ja heillä oli tarinoita kerrottavanaan, mikä varmasti muovasi minun ajatteluani ja näkemystäni maailmasta. Ajatellessani opiskeluaikaani yhteenkuuluvuuden tunne opiskelijatovereiden kanssa ja kaikki sosiaaliset tapahtumat matkan varrella olivat melkein yhtä tärkeitä kuin itse opiskelu.

BScBA Alumna Mari Sederholm

Kerro jokin mieleenpainuva muisto opiskeluajoiltasi.

Kauppatieteiden opiskelijoita kun olimme, järjestimme rahankeruutilaisuuden ystävänpäivänä muutamia kymmeniä vuosia sitten. Myimme suukkoja Mikkelin torilla. Jos muistan oikein, se oli hyvin onnistunut tapahtuma. Huomio: silloin ei ollut käynnissä maailmanlaajuista pandemiaa.

Mitä neuvoja antaisit nykyisille BScBA-opiskelijoille ja vastavalmistuneille?

Minulla on kolme neuvoa:

  1. Elämä ja työ ovat tiimityötä ja jatkuvaa oppimista. Tarvitset muita ihmisiä, jotta voit kasvaa ja kehittyä.
  2. Loppujen lopuksi ihmiset eivät ehkä muista saavutuksiasi, mutta he muistavat, miten kohtelit heitä.
  3. On helppoa menettää tasapaino elämässä, jos on liian monta asiaa meneillään. Kaikki ovat vastuussa omasta hyvinvoinnistaan, nukkumisestaan ja palautumisestaan. Uskalla pyytää apua, jos taakka käy liian raskaaksi.

Millä tavoin nykyiset opiskelijat voivat huomioida muutokset työelämässä jo opintojen aikana?

Digi- ja projektinhallintataidot ovat tietenkin tärkeitä kaikessa markkinoinnissa ja liiketoiminnassa. Olin juuri hiljattain Esa Saarisen pitämällä filosofian ja systemaattisen ajattelun kurssilla Aalto-yliopistolla. Se oli yksinkertaisesti lumoavaa, ja mielestäni psykologian, filosofian ja ihmisten käyttäytymisen tutkiskelu on hyödyllistä kaikille niin liikemaailmassa kuin myös omassa elämässä. Mitä enemmän verkostoituu eri ihmisten kanssa, sitä suuremmat on mahdollisuudet voittaa (tai oppia).

Lue lisää Marin urapolusta  LinkedIn!

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."
Opiskelijat tietokoneen ääressä. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun dekaani: Jaamme huolen opiskelijoiden jaksamisesta

Haluamme varmistaa, etteivät opiskelijat uuvu opintojen aikana.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opetusassistentin paikkoja auki keväälle 2024

Opetusassistentteja Sähkötekniikan ja automaation laitokselle kevätlukukaudelle 2024
Two students and a professor sitting around a table, talking and looking at laptop screen.
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Tule uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuussa 2024

lmoittaudu uusien tohtoriopiskelijoiden tutoriksi tammikuun orientaatiopäiville!