Uutiset

Alumni Kiia Einola: Tärkeintä opinnoissa oli taito oppia uusia asioita

Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman alumnin mielestä opiskelu on mukavampaa opiskelukavereiden kanssa.
Alumni Kiia Einola, kuva Mikko Haapamäki
Kiia Einolan mielestä opiskelijaelämän parasta antia olivat uudet ystävät. Kuva: Mikko Haapamäki.

Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman alumni Kiia Einola nautti maisteriopintojensa aikana erityisesti käytännönläheisistä kursseista ja Aalto-yliopiston yhteisöllisyydestä.

Miksi valitsit Automation and Electrical Engineering -maisteriohjelman?

Valitsin ohjelman, koska pääaineessa oli mahdollista yhdistää rakennussähköistys-, valaistus- ja energiaopinnot. Ohjelman kurssit myös vaikuttivat mukavan haastavilta ja työelämän kannalta oleellisilta, mitä ne olivatkin.

Mikä oli parasta opinnoissasi?

Maisteriopinnoissa oli parasta se, että opiskeltavat asiat ovat relevantteja työelämässä. Vaikka monet kurssit olivat vaikeita, niiden parissa jaksoi puurtaa koska ne tuntuivat käytännönläheisiltä. Motivaatiota lisäsi myös se, että kurssit sai valita pääosin itse.

Millaisia eväitä sait opinnoistasi työelämään?

Kliseisesti tärkein eväs opinnoista oli taito oppia uusia asioita. Maisteriopinnot kehittivät tiedonhaun ja soveltamisen taitojani, sillä moniin asioihin ei enää löytynyt suoria vastauksia. Opinnot sisälsivät myös paljon projekteja, joissa opin työskentelyä eri alojen osaajien kanssa.

Mikä oli parasta opiskelijaelämässä?

Opiskelijaelämässä parasta oli yhteisöllisyys ja uudet ystävät. Päällimmäisenä opinnoista Aallossa onkin jäänyt käteen upea kaveriporukka.

Missä työskentelet nyt? Miten päädyit nykyiseen työhösi?

Työskentelen jatko-opiskelijana älykkäiden rakennusten teknologiat ja palvelut -tutkimusryhmässä. Väitöskirjani tulee käsittelemään valaistuksenohjausta. Päädyin työhöni, kun kokeilin onneani ja laitoin sähköpostia ryhmän professorille. Ajatus jatko-opinnoista oli kypsynyt oikeastaan koko maisterin ajan ja diplomityön tekeminen vahvisti, että kirjoittaminen sopii minulle.

Mitä vinkkejä antaisit maisteriopintoja aloittaville?

Syksyllä toivottavasti alkavat lähiopinnot mahdollistavat muihin opiskelijoihin tutustumisen. Etäaikana opin, että harjoitusten tekeminen täysin yksin on aikaa vievää ja hankalaa. Kannattaakin siis jakaa taakkaa muiden kanssa ja kysyä rohkeasti apua.

Lue lisää ohjelmasta

Students of School of Electrical Engineering around a robot.

Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)

Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.

Koulutustarjonta
Alumna Bismoy Jahan, automation and electrical engineering

Alumni Bismoy Jahan: Aallossa opitut asiat ovat sidoksissa työelämän oikeisiin ongelmiin

Bismoy Jahan valitsi automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman, koska hän uskoo, että tulevaisuudessa automaatio on merkittävä osa elämäämme.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

An EU flag with the text European Universities Community, the voice of European students.
Opinnot Julkaistu:

Haku avoinna vuoden 2024 European Student Assemblyyn

Joka vuosi eurooppalaisten yliopistoallianssien opiskelijat kokoontuvat keskustelemaan ajankohtaisista kysymyksistä ja laatimaan poliittisia suosituksia Euroopan tulevaisuudesta. Hae 5. marraskuuta mennessä.
Shcool of Business alumna Riikka Davidkin
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Riikka Davidkin: Vaikuttavuus on työni keskiössä – emme tee mitään, jos sillä ei ole mahdollista ensisijaisesti saada aikaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa

Alumnimme Riikka Davidkin haaveili jo lapsena kansainvälisestä urasta. Nyt New Yorkissa Social Financella impact-rahastoihin sijoittavan tiimin vetäjänä hän kokee suurta merkityksellisyyttä työssään, sillä kokee, että juuri rahoitussektori on parhaiten asemoitunut vaikuttamaan aikamme isojen ongelmien ratkaisemiseen.
Students sitting at Aalto University School of Business
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Opinnot Julkaistu:

Uusi 3:n op:n kurssi Mind & Study - hyvinvoivan opiskelijan työkalupakki tulossa 2. periodissa

Aallon opintopsykologien kehittämä kaikille avoin opintopisteytetty ryhmämuotoinen verkkokurssi alkaa loppusyksystä!