Uutiset

Alumni Bismoy Jahan: Aallossa opitut asiat ovat sidoksissa työelämän oikeisiin ongelmiin

Bismoy Jahan valitsi automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman, koska hän uskoo, että tulevaisuudessa automaatio on merkittävä osa elämäämme.
Alumna Bismoy Jahan, automation and electrical engineering
Alumni Bismoy Jahan haluaa luoda uraa tutkijana. Kuvalähde: Bismoy Jahan.

Bismoy Jahan muutti Suomeen Bangladeshista, kun hän tuli Aalto-yliopistoon opiskelemaan automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelmaan. Hänen mielestään kurssit olivat käytännönläheisiä ja liittyivät työelämän oikeisiin ongelmiin. Suomesta hänelle on jäänyt erityisesti mieleen laadukas koulutusjärjestelmä ja kaunis luonto. 

Miksi valitsit automaation ja sähkötekniikan maisteriohjelman?

Kun olin valmistunut Bangladeshissa elektroniikan ja sähkötekniikan kandiohjelmasta, menin töihin Siemensille neljäksi vuodeksi. Siellä työskennellessäni tajusin, että lähitulevaisuudessa hyvin monet alat, kuten energia-ala, lääketiede ja teollisuus, ovat riippuvaisia automaatiosta. Halusin tietää lisää aiheesta, joten valitsin tämän maisteriohjelman. 

Olen aina halunnut opiskella Euroopassa. Aaltoon päädyin, kun tein taustatutkimusta eri yliopistoista ja lähes kaikkialla mainittiin, että Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. 

Mikä oli parasta opinnoissa?

Ohjelma opetti minulle realistisia ja käytännöllisiä asioita, jotka liittyivät ongelmiin, joita kohtaamme oikeassakin työelämässä. Esimerkiksi Electricity Market and Distribution -kurssilla tiimini sai tehtäväksi suunnitella naapurustoon sähkönjakeluverkosto sekä miettiä sähkönkulutuksen optimointia, kustannuksia ja ympäristövaikutuksia. Silloin koin, että teen asioita, joista on oikeasti hyötyä nyt ja tulevaisuudessa.

Tein diplomityöni älykkään talotekniikan tutkimusryhmässä. Siellä oli todella hyvä työilmapiiri ja työ- ja vapaa-aika olivat hyvin tasapainossa. Eniten pidin siitä, että tiimissä tehtiin paljon yhteistyötä. Kun törmäsin ongelmaan, muut halusivat auttaa minua ratkaisemaan sen. 

Muutin juuri takaisin Bangladeshiin valmistumiseni jälkeen, ja nyt haluaisin jatkaa työtä tutkimuksen parissa. Haluan työskennellä hajautettujen sähköjärjestelmien parissa, ja heijastaa Aallossa oppimiani asioita oman maani sähköjärjestelmään. 

Mikä oli parasta opiskelijaelämässä?

Aalto on paljon muutakin kuin pelkkä opiskelupaikka, Otaniemessä tapahtuu vaikka mitä koko ajan! Opintojeni alussa kävin järjestetyllä sieniretkellä ja kierroksella Nuuksion kansallispuistossa, joista molemmista tykkäsin kovasti. Valitettavasti korona vaikutti opiskelijaelämääni melko paljon. Silloin kuitenkin huomasin, että Aalto oikeasti välittää opiskelijoistaan. En tuntenut oloani yksinäiseksi edes sulkutilan aikana. 

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Automaatio tulee tärkeäksi osaksi myös tavallisen ihmisen arkea. Huolimatta siitä, millä alalla työskentelet, automaatio tulee olemaan osa sitä. Yhtenä esimerkkinä voisin mainita älykodit: tulevaisuudessa ulko-ovea ei enää avata mekaanisella lukolla ja avaimella, vaan älypuhelimella.

Millaisia vinkkejä antaisit maisteriopintoja aloittaville?

Ensimmäinen vuosi on ratkaiseva, ja aluksi saattaa tuntua hankalalta suunnitella opintoja. Kommunikoi opettajien, professorien ja opintokoordinaattorin kanssa, jotta saat apua. Esimerkiksi kesällä 2020, kun hain kesätyöpaikkaa, päätin ottaa yhteyttä professoreihini. Olen iloinen, että tein niin, koska siten pääsin kesätöihin erään professorin tutkimusryhmään. 

Mitä haluat sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat hakevansa Aaltoon?

Anna mennä! Aallossa on maailmanluokan tutkimustilat ja professorit ovat todella ystävällisiä. Kannustan ehdottomasti kansainvälisiä opiskelijoita hakemaan.

Suomi on kaunein maa, jonka tiedän. Koulutusjärjestelmä on todella hyvä, ja Suomi on hyvin tasa-arvoinen maa. Elämäntyyli on hyvin turvallinen myös naisille. Ihmiset ovat empaattisia, nöyriä ja kohteliaita. Toisaalta aluksi sää voi tuottaa hankaluuksia erityisesti Aasiasta ja muualta eteläisistä maista tuleville. 

Lue lisää maisteriohjelmasta

Students of School of Electrical Engineering around a robot.

Automation and Electrical Engineering, Master of Science (Technology)

Automation and Electrical Engineering -ohjelmassa opiskelijat saavat valmiuden toimia laitteistojen ja ohjelmistojen rajapinnassa valitsemallaan alalla: sähkötekniikassa ja energiasektorilla, lääketieteellisessä tekniikassa tai säätötekniikan ja robotiikan aloilla. Vahvan matemaattis-luonnontieteellisen teorian ja perustutkimuksen pohjalta ohjelma keskittyy soveltavaan tekniikkaan kuten autonomisiin järjestelmiin, terveysteknologiaan, älykkäisiin verkkoihin ja uusiutuviin energialähteisiin liittyviin ratkaisuihin.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.