Uutiset

Alumni Daniel Cohen: Tiesin, että International Business -kandidaattiohjelma Mikkelissä on huipputasoa, joten halusin tähdätä korkealle ja hakea sinne

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Daniel Cohen rohkaisee opiskelijoita olemaan luottavaisia ja kärsivällisiä oman urapolkunsa löytämisessä: ”Jos sinusta tuntuu, että et vielä tiedä, mitä haluaisit tehdä, älä murehdi. Se ei tarkoita, ettetkö voisi edetä urallasi ja kehittää työelämässä tarvittavia taitoja. Mikä tahansa työ auttaa sinua etenemään oikeaan suuntaan.”
BScBA Program alumnus Daniel Cohen in the front of New York city scenery

Olen Daniel Cohen, ja tein viime syyskuussa elämänmuutoksen, kun muutin Suomesta New Yorkiin aloittaessani työt Suomen pääkonsulaatissa Kaupallisena neuvonantajana. Tehtäväni on auttaa suomalaisia yrityksiä ymmärtämään Yhdysvaltojen markkinoita sekä auttaa yrityksiä laajentamaan toimintaansa sinne luomalla yhteyksiä oikeiden ihmisten kanssa.

Mitä opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja milloin?

Vuonna 2015 aloitin International Business -kandidaattiohjelmassa Mikkelissä avoimen yliopiston opiskelijana, ja vuodesta 2016 alkaen opiskelin kokopäiväisesti jatkaen siitä, mihin avoimen opinnoissa jäin. Suoritin kandidaattiopintoihin kuuluvan ulkomaanvaihdon St. Gallenissa Sveitsissä, ja jatkoin sitten suoraan CEMS-opintoihin kuuluvalle vaihtojaksolle Rotterdamiin Alankomaihin. CEMS-tutkinnon suoritin yhdessä Entrepreneurship and Innovation Management -maisteriopintojen kanssa Otaniemen pääkampuksella.

Miksi halusit opiskella kauppatieteitä ja mikä sai sinut hakemaan Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampukselle?

Kasvettuani kaksikielisessä perheessä halusin opiskella englanniksi, ja opiskelinkin englanniksi jo lukiossa. Kauppatieteitä halusin opiskella siksi, että se antaa hyvät perustaidot ymmärtää, miten maailma toimii. Tiesin, että Aalto-yliopiston Mikkelin kandidaattiohjelma oli huipputasoa, joten halusin tähdätä korkealle ja hakea sinne.

Millainen urapolkusi on ollut?

Kuten monien muidenkin, minun urapolkuni ei ole ollut suoraviivainen. Tein sitä, mitä halusin tehdä – halusin kokeilla eri asioita ennen aloilleni asettumista, jos edes asettuisin.

Aloitin työskentelyn peliyrityksen startupissa, jossa tein vähän kaikkea. Sitten suuntasin aivan toisenlaiseen tehtävään harjoittelijaksi Suomen suurlähetystön taloustiimiin Washington DC:ssä. Sieltä jatkoin Berliiniin hankkimaan kokemusta liiketoiminnan kehittämisestä teknologia-alalla. Sen jälkeen työskentelin sisäisenä liikkeenjohdon konsulttina Visma-yhtiössä.

Samalla aloin miettiä, että olisi myös mielenkiintoista tehdä jotain omaa juttua. Niinpä Vismalla ollessani työskentelin viikonloppuisin freelancerina ja autoin suomalaisia yrityksiä laatimaan strategioita Yhdysvaltain markkinoille tulosta tai toiminnan laajentamisesta siellä..

Neuvoni onkin: kokeile eri asioita ja selvitä, mikä on sinun juttusi ja mikä puolestaan ei ole. 
 

Halusin opiskella kauppatieteitä siksi, että se antaa hyvät perustaidot ymmärtää, miten maailma toimii.

Daniel Cohen, BScBA-ohjelman alumni

Kuinka päädyit nykyiseen työhösi ja millaisia tehtäviä työhösi sisältyy?

Siitä oli apua, että olin aikaisemmin työskennellyt harjoittelijana hallituksen tehtävissä samankaltaisessa roolissa. Teen myös samanlaista työtä freelancerina, joten siitäkin kokemuksesta on ollut hyötyä. Minulla on myös kaksoiskansalaisuus, joten minun oli helppo ottaa työpaikka vastaan nopealla aikataululla, sillä tiesin, että haluaisin joka tapauksessa asua Yhdysvalloissa.

Työssäni autan suomalaisia yrityksiä löytämään Yhdysvalloista tarvittavat kontaktit erilaisissa tapahtumissa sekä henkilökohtaisissa tapaamisissa ja isommissa palavereissa. Tätä työtä varten minun on tiedettävä, mitä kestävään kehitykseen keskittyvillä teollisuudenaloilla tapahtuu.  Lisäksi autan järjestämään virallisia valtuuskuntatapaamisia ja ohjelmaa valtion virkamiehille sekä teen tutkimusta ja raportointia eri alojen kehityksestä.

Miten kuvailisit International Business -kandidaattiohjelmaa?

Yhteisö yhteisön sisällä. Vaikka BScBA-ohjelma on osa Aalto-yliopistoa, tunsin aina vahvempaa yhteyttä muihin Mikkelin kampuksen opiskelijoihin. Minusta on vieläkin helppo jutella Mikkelin alumnien kanssa ja muistella opiskeluaikoja, vaikka en olisikaan tavannut juuri kyseisiä henkilöitä aiemmin.

Mikä opinnoissasi oli erityisen hyödyllistä ja mikä haasteellisinta?

Vaikka se tuntuikin välillä hankalalta, kursseilla vaadittu läsnäolo "pakotti" meidät oppimaan. Muistan edelleen, kuinka yksi kesäkursseistani oli saksa ja meillä oli lähes päivittäin tenttejä tai kokeita. Kyllä, se oli rankkaa, mutta juuri sen takia opin paljon. Uskon myös, että pakollinen läsnäolo lujitti yhteenkuuluvuuttamme - kun olimme samassa luokassa joka arkipäivä muutaman vuoden ajan, välillämme oleva yhteys vahvistui entisestään.

Kerro jotain mieleenpainuvaa ajalta, jolloin opiskelit Mikkelissä.

Joka vuotisen Rukan hiihtoreissun lisäksi muistan erityisesti lanit koululla. Pelasimme ystävien kanssa pelejä myöhään yöhön, pidimme hauskaa kertoillen vitsejä ja napostellen herkkuja.

Minkä ohjeen antaisin nykyisille BScBA-opiskelijoille?

Jos sinusta tuntuu, että et vielä tiedä, mitä haluaisit tehdä, älä murehdi. Minäkään en vielä tiedä. Se ei tarkoita, ettetkö voisi edetä urallasi ja kehittää työelämässä tarvittavia taitoja. Mikä tahansa työ auttaa sinua etenemään oikeaan suuntaan, vaikka huomaisitkin, että juuri kyseinen työ ei olekaan sinulle mieluisaa. Jos tuntuu siltä, että muut ovat sinua edellä, ei se haittaa. Jokainen etenee omaan tahtiinsa, ja vain sinun oma aikataulusi on se, jolla on väliä. Sinä luot sen aikataulun.
 

Lue lisää Danielin urapolusta LinkedInissä.

Aalto University International Business -kandidaattiohjelma.jpg

International Business, kauppatieteiden kandidaatti (BScBA, Mikkeli) ja kauppatieteiden maisteri (Otaniemi)

International Business -kandidaattiohjelma (BScBA Program) tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä kansainvälisellä asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut kauppatieteiden kandidaatin tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia yksityisen ja julkisen sektorin uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Koulutustarjonta

Löydä lisää mielenkiintoista sisältöä sosiaalisen median kanavistamme

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
pohjallinen pdp-gaalassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti synnytti innovaation: Kengän sisäpohjat syntyvät muovin sijaan kompostoituvasta puuvaahdosta

Aalto-yliopiston opiskelijat kehittivät kestävän sisäpohjan prototyypin, joka taipuu, kestää kosteutta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Suomalainen kenkäyritys VIBAe lähtee syksyllä testaamaan materiaalia käyttäjillä.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.