Uutiset

Alumni Atte Heikkilä: Mentorina toimiminen oli erinomainen kokemus minulle

Kansainvälistä uraa projektipäällikkönä luova alumnimme Atte Heikkilä osallistui viime vuonna ensimmäistä kertaa mentorointiohjelmaan mentorina, ja suosittelee ohjelmaan osallistumista niin alumneille kuin opiskelijoille. ”Kannattaa lähteä avoimin mielin ohjelmaan mukaan, ja haastaa omat ja mentorin mahdolliset ennakko-oletukset.”
Atte Heikkilä
Atte Heikkilä.

Kuka olet? Mitä ja milloin opiskelit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa ja muualla?

Nimeni on Atte Heikkilä, ja valmistuin Aalto-yliopistosta kesällä 2016 kauppatieteiden maisteriksi. Pääaineenani luin rahoitusta, ja sivuaineina luin vaihdossa Barcelonassa projektihallinnan kursseja, sekä maisterivaiheessa laskentatoimea.

Miksi halusit opiskella rahoitusta?

Rahoitus alkoi kiinnostaa minua vasta mutkan kautta, sillä vielä Kauppiksen pääsykokeeseen päntätessäni ajattelin, että rahoitus vaikutti liikaa numeroiden pyörittelyltä. Kuitenkin ensimmäisen opiskeluvuoden ’Introduction to Finance’ -kurssi sai kiinnostukseni heräämään: rahoitus paljastui mainioksi yhdistelmäksi loogista päättelyä, talouden lainalaisuuksien oppimista sekä omaa mielialuettani, eli ihmisten päätöksenteon psykologiaa (behavioural finance). Olen edelleen tyytyväinen pääainevalintaani, vaikka moni muukin pääaine sisälsi mieluisia kursseja.

Kerro urapolustasi ja siitä, minkälaisissa tehtävissä olet toiminut?

Opiskeluajan kesätöiden jälkeen aloitin urani valmistumiskesäni jälkeen liikkeenjohdon konsultoinnissa Helsingissä. Tämän pestin jälkeen aloitin matkani kohti kansainvälistä uraa tekemällä ensin määräaikaisen kulurakenteen tehostusprojektin YK:n päämajalla New Yorkissa. Kävin välissä puolen vuoden reppureissulla, ja sittemmin olen ollut töissä Nordealla Ruotsissa ja Tanskassa. Tällä hetkellä toimin Nordealla pohjoismaisten liiketoimintakehitysprojektien projektipäällikkönä.

Miten opiskelu Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa valmisti sinua työelämään?

Aalto-yliopistolla ja Kauppakorkeakoululla on mielestäni hyvä ja moderni ote nykymaailmassa tarvittavien työtaitojen valmennukseen. Ryhmätyötaidot ja erilaisten ihmisten kanssa tehokkaan yhteistyötavan löytäminen, kansainvälinen ote, sekä jatkuva valmius uuden oppimiseen ja muutoksen syleilyyn ovat asioita, jotka ehdottomasti vein Aallossa opiskelusta mukanani työelämään. Aalto-yliopiston opiskelijalla on erinomaiset mahdollisuudet opiskella poikkitieteellisesti myös oman alan ulkopuolelta, ja kannustankin kaikkia aaltolaisia opintosuunnasta riippumatta pitämään avoimen mielen koko yliopiston kurssitarjontaa kohtaan.

Työskentelet tällä hetkellä projektipäällikkönä Nordealla Ruotsissa. Miten päädyit nykyiseen tehtävääsi ja mitä työsi pitää sisällään?

Päädyin pankkialalle alun perin rahoituksen opintojeni innoittamana kesätöihin, mutta vasta mutkien kautta löysin oman juttuni projektihallinnasta. Nykyinen työni on huomattavasti vähemmän exceleitä ja numeroita kuin mitä vielä rahoituksen opiskelijana odotin, ja enemmän ”ihmistyötä”: tiimini jäsenten innostamista, huolien kuuntelua ja yhteisen sävelen löytämistä. Päiväni kuluvat monesti kokousten vetämisessä, sekä tiimini ja muiden sidosryhmien kanssa yksitellen keskustellessa.

Oma urapolkuni on ollut itselleni osoitus siitä, että vasta erilaisia työtehtäviä kokeilemalla voi todella löytää oman juttunsa: nykyinen tehtäväni on minulle erinomainen kokonaisuus projektien läpiviemistä monipuolisten, hauskojen ja kansainvälisten kollegoiden kanssa.

Parasta mentorointiohjelmassa on mahdollisuus kustomoida se opiskelijan omiin tarpeisiin sopivaksi.

Atte Heikkilä, Kauppakorkeakoulun alumni

Minkälaisia vinkkejä antaisit kansainvälisestä urasta kiinnostuneelle opiskelijalle?

Ykkösvinkkini on muistuttaa, että kellekään Aallon tai Kauppiksen opiskelijalle ei ole olemassa vain yhdenlaista ”oikeaa” urapolkua. Esimerkiksi rahoituksen opiskelijana ei tarvitse pyrkiä ainoastaan Lontoon investointipankkeihin töihin kansainvälisyyden perässä, vaan yhtä hyvin voi lähteä vaikkapa Suomen valtion edustustojen harjoittelupaikkoihin ympäri maailmaa, tai tehdä vapaaehtoistyötä itselle täysin vieraassa maassa. Omat parhaat urapäätökseni ovat syntyneet tähän asti usein melkeinpä vahingossa!

Suosittelen myös lämpimästi käyttämään Aalto-yliopiston erinomaisia, ilmaisia urapalveluita hyväksi kansainvälisten työpaikkojen hakemisessa, CV-työpajoista työpaikkalistauksiin. Kansainvälisyyttään voi edistää myös Aallon lukuisissa kansainvälisissä opiskelijayhdistyksissä ja kerhoissa, näille vahva suositus minulta!

Toimit viime vuonna mentorina Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa. Minkälainen kokemus mentorointi on ollut? Minkälaisia vinkkejä antaisit aktoreille eli ohjelmaan osallistuville opiskelijoille?

Mentorointi oli erinomainen kokemus minulle, ja toivottavasti sitä myös aktoriparilleni. Aion ehdottomasti jatkaa mentorina tulevinakin vuosina, niin kauan kun minut vain ohjelmaan päästetään. Voin lämpimästi suositella aktoriksi lähtemistä kaikille Aallon opiskelijoille. Parasta ohjelmassa on mahdollisuus kustomoida se juuri omiin tarpeisiin sopivaksi – mentorit ja aktorit päättävät yhdessä sekä keskusteluaiheet että tapaamisten aikataulut.

Minulla on erityisesti kaksi vinkkiä aktoreille eli opiskelijoille:

1. Jo ennen ohjelmaan hakemista kannustan pohtimaan, millaisen mentorin kanssa keskustelusta olisi juuri sinun kiinnostuksenkohteisiisi eniten hyötyä: esimerkiksi, olisiko mentori samalta vai eri alalta, uransa alkupäässä oleva vai kokeneempi, Suomessa vai ulkomailla työskentelevä.

2. Oman aktorini kanssa keskustelimme monenlaisista työelämäaiheista sekä niiden ympäriltä: aina työnhausta ja case-haastatteluihin valmistautumisesta hyvän asunnon etsimiseen, sekä kysymykseen siitä, mistä asioista työn – ja elämän ylipäänsä – merkityksellisyys lopulta löytyy. Kannattaa siis lähteä avoimin mielin ohjelmaan mukaan, ja haastaa omat ja mentorin mahdolliset ennakko-oletukset.

Tutustu Aten urapolkuun tarkemmin LinkedInissä!

Opiskelija, kiinnostaisiko sinua osallistua Aalto-yliopiston mentorointiohjelmaan? Aktoriksi eli mentoroitavaksi voit hakea, jos olet maisterivaiheessa oleva suomalainen tai kansainvälinen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelija, ja olet yliopistossa kirjoilla ohjelman alkaessa marraskuussa 2021. Hakuaika mentorointiohjelmaan on opiskelijoille 13.9. - 3.10. Lue lisää alta. 

Aaltoy-yliopisto / Unto Rautio

Kauppakorkeakoulun alumnitarinoita

Täältä löydät Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun alumnitarinoita. Tarinoista löydät esimerkkejä koulumme alumnien urapoluista. Alumnitarinat on jaoteltu pääaineen mukaan. Uusimmat julkaisut ovat pääaineryhmissä ensimmäisinä.

Kauppakorkeakoulu
Business students sitting around a table, talking and studying together.

Finance, Master of Science (Economics and Business Administration)

Sukella rahoituksen maailmaan: opi tuntemaan rahoitusmarkkinoita, hallitsemaan riskejä ja navigoimaan globaalien haasteiden keskellä ja alan nykyhetken polttavien kysymysten äärellä.

Koulutustarjonta
Mentoring helps you to find your path

Mentorointiohjelma opiskelijoille ja alumneille

Aalto-yliopiston mentorointiohjelmassa opiskelijat muotoilevat uraansa työelämässä toimivien mentorien tuella.

Career Design Lab
Kauppakorkeakoulun alumneille
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.