Uutiset

Alexander Henn voitti Marcus Wallenbergin nuorten tutkijoiden kilpailun

Marcus Wallenbergin säätiö järjestää vuosittain nuorille tutkijoille suunnatun tapahtuman, jonka tarkoituksena on edistää yhteistyötä, inspiroida tutkimusta ja luoda verkostoitumismahdollisuuksia. Enintään 35-vuotiaita post doc - ja tohtoriopiskelijoita kannustetaan osallistumaan Nuorten tutkijoiden haasteeseen kuvaamalla omaa tutkimustaan ja sen vaikutusta metsäteollisuuteen ja koko yhteiskuntaan.
Alex Henn
Kuva: Marcus Wallenbergin säätiö, Johan Gunseus

Mitä kilpailuun osallistuminen edellytti sinulta?

Kilpailu edellytti paljon valmistautumista, mutta myös rohkeutta. Olen lapsuudesta asti ollut hieman ujo, vaikka en ehkä vaikuta siltä enää. Tuntui oudolta ja epämukavalta harjoitella eri ihmisten edessä, ja alkuun en edes olisi halunnut tehdä sitä englanniksi. Halusin kuitenkin todistaa itselleni, että henkilökohtaiset vahvuuteni riittävät menestymiseen.

Mitä ajattelit kilpailuun osallistuessasi?

Olin todella iloinen, että pääsin mukaan, mutta oli tietysti jännittävä tilanne. Olin harjoitellut jo viikkoja ennen kilpailua, ja jännitys kasvoi kilpailun lähestyessä. Sain palautetta kollegoilta, kavereilta, vaimoltani, ja perheeltäni, ja tietysti minua pelotti se, että kaikilla oli eri mielipiteitä. Muutin pitchini täysin noin neljä kertaa, mutta tämä kuuluu hyvän esityksen rakentamiseen. Lopputulos ei mielestäni edes ollut täydellinen, mutta se oli selkeä ja hyvä kokonaisuus. Tavoitteeni oli voittaa kilpailu.  

Osallistuisitko kilpailuun uudestaan?

Koko symposiumi oli todella upea kokemus. Olen oppinut todella paljon kilpailusta, ja suosittelen lämpimästi hakeutumaan. Olen myös tavannut muita upeita nuoria tutkijoita, joiden kanssa saatan jopa tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa. En ole koskaan aiemmin tuntenut itseäni näin arvostetuksi nuorena tutkijana, ja motivaationi on tällä hetkellä huipulla.

Mitä voitto merkitsee sinulle?

Olen saanut paljon tukea matkan varrella. Olen kiitollinen siitä, että Puunjalostusinsinöörit ry tuki minua taloudellisesti tässä prosessissa, muuten tämä ei olisi ollut mahdollista. FinnCERESillä oli myös tärkeä rooli, ja se tuki kaikkia Aalto-yliopiston kilpailijoita järjestämällä harjoitusmahdollisuuksia. Pääsimme harjoittelemaan ja pitchaamaan FinnCERESin ja Puunjalostusinsinöörit ry:n ”Innovaatioiden ja nuorten tutkijoiden iltapäivä” -tapahtumassa. Sain paljon parannusehdotuksia ja positiivista palautetta jo siellä, ja tämä tietysti nosti itseluottamustani. Olen myös erittäin kiitollinen varsinkin Antti Lindqvistin, Jukka Hassisen, Joanna Witosin, Heidi Henricksonin, Christa Uusi-Rauvan ja Monika Österbergin tuesta. Pitää myös olla ylpeä koko yliopistosta ja varsinkin Kemian tekniikan korkeakoulusta. Aalto-yliopisto yhdessä FinnCERESin ja Puunjalostusinsinöörit ry:n kanssa loivat ympäristön, jossa menestyminen oli mahdollista, ja olen erittäin kiitollinen siitä!

 

 

 

Kuvia palkintojenjaosta

Kuvat: Marcus Wallenbergin säätiö, Johan Gunseus

Henn
Henn
Henn
Henn

Alexander Hennin pitchin voit katsoa alla olevalta videolta (lähde: YouTube, Marcus Wallenberg Prize -kanava)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.
Hanna-Kaisa Korolaisen väitöskirjan The Making of Inspiration sisäaukeama.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTS Booksille kultaa kansainvälisessä ICMA-kilpailussa sekä tieteellisten että oppikirjojen sarjassa

Neljä Aalto ARTS Booksin kirjaa palkittiin ICMA (International Creative Media Award) -kilpailun kirjojen osiossa.
Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkejä aaltolaisille

Rehtori Ilkka Niemelälle annetaan Suomen Leijonan I luokan komentajamerkki, ja kaikkiaan kunniamerkkien saajina on 15 henkilöä Aallosta. Onnea!
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.