Uutiset

Adrián Gutiérrez Cruz: Puolijohdeteknologiaan erikoistuminen luo uramahdollisuuksia tulevaisuuteen

Opiskelija Adrián Gutiérrez Cruz työskentelee kesän Orgaaninen elektroniikka -tutkimusryhmässä. Koska Adriánin tausta on erityisesti materiaalitieteessä ja kemiassa, häntä kiinnostaa erityisesti kartuttaa kokemusta puolijohdeteknologian elektroniikkapuolesta.
Adrian Gutierrez Cruz

Adrián Gutiérrez Cruz opiskelee Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulussa Advanced Materials for Innovation and Sustainability -ohjelmassa. Kesällä 2023 hän työskentelee professori Caterina Soldanon tutkimusryhmässäSähkötekniikan korkeakoulussa. Soldanon ryhmä tutkii materiaaleja ja orgaanisia laitteita seuraavan sukupolven elektroniikan kehittämiseksi.

Adrián on yksi Aallon opiskelijoista, jotka palkattiin kesätöihin Aalto-yliopiston tutkimusryhmiin puolijohdealan yritysten lahjoituksen ansiosta. 

Miksi hait tutkimusryhmään puolijohdealaan liittyvään kesätyöhön?

Kiinnostuin puolijohdeteollisuudesta, kun työskentelin grafeenin parissa ja tutkin sen mahdollisia elektronisia sovelluksia. Hain tähän kesätyöhön, koska haluan syventää ymmärrystäni alasta ja tulla sen asiantuntijaksi. Uskon, että erikoistuminen puolijohdeteknologiaan luo uramahdollisuuksia tulevaisuuteeni. Halusin työskennellä Orgaanisen elektroniikan tutkimusryhmässä, koska orgaanisten puolijohteiden käyttö OFET- tai OLED-kehityksessä on innovatiivinen ja lupaava aihe, joka voi johtaa merkittäviin edistysaskeliin näiden laitteiden valmistuksessa ja parantaa niiden suorituskykyä.

Mitä odotat kesätyöltäsi tutkimusryhmässä?

Toivon oppivani lisää laitteiden synteesistä ja rakentamisesta sekä pääseväni tutkimaan niiden ominaisuuksia. Koska taustani on erityisesti materiaalitieteessä ja kemiassa, minua kiinnostaa erityisesti kartuttaa kokemusta puolijohdeteknologian elektroniikkapuolesta, minkä jälkeen minulla on mahdollisuus soveltaa osaamistani täysin tämän alan kehittämisessä. 

Mitä opiskelet? 

Opiskelen maisteriksi Advanced Materials for Innovation and Sustainability -ohjelmassa, joka on Euroopan teknologiainstituutin (EIT) tarjoama kaksoistutkinto-ohjelma. Olen erittäin kiinnostunut tutkimuksesta, ja keskityinkin siihen pitkälti kandidaattiopintojeni aikana. Halusin kuitenkin soveltaa tieteellistä tietämystäni myös uusiin innovaatioihin ja yrittäjyyteen, pohtien samalla projektien vastuullisuutta, minkä takia päätin hakea tähän ohjelmaan.

Millaista opiskelijaelämä Aallossa on?

Opiskelijaelämä Aallossa on upeaa. Täällä on joka päivä tapahtumia ja aktiviteetteja, joissa on runsaasti mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä. Täällä on paljon opiskelijajärjestöjä, jotka palvelevat eri kiinnostuksen kohteita ja järjestävät monipuolista toimintaa. Haastavinta täällä on päättää, mihin tapahtumaan tai toimintaan osallistuu. 

Millaista opiskelu on käytännössä Aallossa?

Opiskelu Aallossa on ollut hienoa – kokemus on ollut täysin erilainen kuin aikaisemmat opintoni kotimaassani. Täällä on paljon joustavuutta, ja keskitymme ryhmätyöhön ja yhteistyöhön eri alojen välillä.

Mikä on ollut mielenkiintoisin kurssi?

Minusta kiinnostavin kurssi on ollut Solid State Chemistry -kurssi. Sain siitä arvokkaita ja kiehtovia oivalluksia, jotka soveltuvat suoraan tutkintooni. Lisäksi professorin opetustyyli oli dynaaminen ja miellyttävä. 

Millaisia eväitä olet saanut työelämään?

Olen saanut lukuisia työkaluja ja taitoja opintojeni aikana, ja jatkan opiskelua entistä enemmän kesäharjoittelussani Aallon Micronovassa. Olen saanut tietoa tuotteiden ja prosessien elinkaarianalyysiin liittyvistä työkaluista, joita tulen varmasti hyödyntämään tulevissa projekteissani. Lisäksi olen saanut tietoa tehokkaiden liiketoimintamallien toteuttamiseen, joilla voidaan tuoda innovatiivisia idoita markkinoille. Tämä on arvokasta, jos päätän muuttaa jonkun tutkimukseni tuotteeksi tai palveluksi.

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Alan yritysten Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Kesätyöpaikkojen ansiosta opiskelijoilla on mahdollisuus kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla. He voivat löytää paikkansa esimerkiksi piikiekkojen, antureiden tai prosessi- ja laitekehityksen parista.

Image of a turbine in the mountains

Advanced Materials for Innovation and Sustainability (EIT Raw Materials), Master of Science (Technology)

Opiskelijat oppivat ymmärtämään raaka-aineiden arvoketjun ja ajattelemaan innovatiivisesti ja yrittäjähenkisesti keskittyen kestävään kehitykseen. Ohjelma kattaa seuraavat aihealueet: harvinaisten tai haitallisten materiaalien korvaaminen tuotteissa ja materiaalien suorituskyvyn optimointi, lopputuotteen materiaalivirtojen optimointi sekä tuote- ja palvelumuotoilu kiertotaloudessa.

Koulutustarjonta
Organic Electronics Group

Orgaaninen elektroniikka

Orgaanisen elektroniikan tutkimusryhmä tutkii materiaaleja ja orgaanisia laitteita seuraavan sukupolven elektroniikan kehittämiseksi.

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos
Opiskelija Niko Lindh.

Opiskelija Niko Lindh: Puolijohdeteknologian tärkeyttä painotetaan opintojen alusta lähtien

Materiaalitekniikkaa opiskeleva Niko Lindh työskentelee kesällä tutkimusryhmässä Kemian ja materiaalitieteen laitoksella. Hän uskoo, että kokemus tutkimustyöstä on hyödyllistä tulevaisuuden uran kannalta.

Uutiset
SemiSummer2023 Kampanja banneri

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tie lumisessa talvimaisemassa iltahämärässä.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkija selvitti: Pakkasen pauke syntyy pääasiassa taivaalla

Yleisen luulon vastaisesti pakkasen pauke ei olekaan peräisin esimerkiksi puista tai rakennuksista.
Sarjakuvamainen kuvituskuva Solip Parkin tutkimusmenetelmistä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli saa kunniamaininnan CHI 2024 -konferenssissa

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli on hiljattain herättänyt huomiota arvostetussa CHI 2024 -konferenssissa, saaden kunniamaininnan.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.