Uutiset

Abhiteg Jammu: Lahjakkuutta jää paljon hyödyntämättä kielimuurin takia

Abhiteg Jammu opiskelee Aallon People Management and Organizational Development -maisteriohjelmassa ja suorittaa nyt kaksoistutkintoa Australiassa. Kulje kengissäni -haastattelussa hän kertoo, kuinka paljon hän pitää suomen kielen kuuntelemisesta. Samalla hän kokee, että häneltä puuttuu syvällisen yhteyden mahdollistava ymmärrys suomalaisesta kulttuurista.
Abhiteg Jammu with a dog
Kuvat: Abhiteg Jammu

Miten kuvailisit opiskelua People management and Organizational Development -maisteriohjelmassa Aallossa?

Ohjelma on ainutlaatuinen. On mahtavaa, että meillä on henkilöstöhallintoon (HR) keskittyvä ohjelma, koska olen aina ollut ihmisistä kiinnostunut. Organisaation toiminta muotoutuu aina ihmisten kautta, siksi ihmistä ei voi ohittaa. Opiskelumatka on ollut todella kiehtova tähän mennessä, ja voin myös nähdä itseni opiskelemassa pidemmälle Aallossa.

Suoritat tällä hetkellä kaksoistutkintoa Australiassa ja olet opiskellut myös Intiassa. Miten kuvailisit kokemustasi Aallossa verrattuna Australiaan ja Intiaan?

Australiassa emme voi valita kursseja yhtä joustavasti kuin Aallossa. Opiskelijana arvostan joustavuutta opinnoissa, ja mielestäni Aallossa on tarjolla juuri sitä.

Aallossa opiskelu ei ole pelkästään PowerPoint-esityksiä ja aamuluentoja. Professorit onnistuvat yhdistämään tosielämän kehityskulkuja liiketoimintateorioihin ja pitämään opiskelijat innostuneina. On hienoa nähdä professoreita, jotka rakastavat opettamista.

Haluatko kertoa opinnoistasi Suomessa?

Kolmantena päivänäni Aallossa juttelin yhden professorin kanssa ja käytin professori-titteliä ennen hänen nimeään. Hän vastasi, että voisin kutsua häntä vain etunimellä. En vieläkään oikein pysty sulattamaan sitä. Olen intialainen ja Intiassa pidetään epäkohteliaana, jos professoria puhutellaan vain etunimellä.

Mitä tulee oppimispäiväkirjoihin, minun on myönnettävä, että vastustin ajatusta ensimmäisen kuukauden aikana Aallossa. Silloin ajattelin, että haluaisin tenttiä! Miksi meillä on oppimispäiväkirja tentin sijaan? Siinä ei ole mitään järkeä!

Nyt Australiassa olen kuitenkin tajunnut, että muistan kaiken, mitä tein ensimmäisenä vuonna Aallossa juuri oppimispäiväkirjojen takia. 3000–4000 sanan reflektointi todella auttaa oppimaan. En tajunnut sitä heti, mutta nyt muistan teoriat, käytännön sovellukset ja myös kritiikin. En tiedä miten se tapahtui, mutta se tapahtui.

Abhiteg Jammu in the photo by Abhiteg Jammu

Mikä on mielestäsi paras tapa olla yhteydessä ihmisiin vieraassa kulttuurissa?

Intialaisena opiskelijana minulta puuttuu syvällisen yhteyden mahdollistava ymmärrys suomalaisesta kulttuurista. En tunne paikallista tapaa kommunikoida; taustoja, odotuksia, keskustelutyyliä tai esimerkiksi tunneälyn luonnetta.

Haluan kuitenkin omaksua kulttuurin niin laajalti kuin mahdollista. Kohteliaisuus ja yritys ymmärtää ovat siinä tärkeitä. Pitää myös osata odottaa ja antaa aikaa. Se on pitkä prosessi; se ei tapahdu yhdessä yössä.

Voitko kertoa lisää Aallon kansainvälisestä opiskelijakulttuurista?

Voi tulla yllätyksenä, mutta oman kokemukseni perusteella opiskelijakulttuuri on Suomessa paljon kansainvälisempää kuin esimerkiksi Australiassa. Aallossa myös muu yhteisö on paljon kansainvälisempää ja moninaisempaa. Monikulttuurisuus on yksi parhaista asioista, joita tiedän. Se lisää mahdollisuuksia ja luovempaa ajattelua, ja mielestäni Aalto on tässä vahvoilla.

Millaista on kulkea sinun kengissäsi?

Minulla ei ole tähän selkeää vastausta. Elämä on ennen kaikkea matka. Juuri nyt toinen puoli minusta haluaisi jo työllistyä ja toinen puoli haluaisi opiskella lisää. Rutiinit ovat suuri saavutus elämässäni, koska minulla on ADHD, ja sen vuoksi rutiinien muodostaminen on työlästä. Joskus elämä voi myös käydä ylivoimaiseksi. Joten otan päivän kerrallaan. Asiat järjestyvät lopulta. Voisin sanoa, että uskon kohtaloon.

Intialaisena opiskelijana minulta puuttuu syvällisen yhteyden mahdollistava ymmärrys suomalaisesta kulttuurista.

Abhiteg Jammu

Voitko kertoa jotain arvoistasi?

Rehellisyys, läpinäkyvyys ja sinnikkyys ovat arvoja, joita olen aina pitänyt tärkeinä. Vanhempani opettivat ne minulle. Aalto on hyvin linjassa näiden arvojen suhteen.

Koen kuitenkin myös, että mahdollisuuksia olisi enemmänkin tarjolla. Tuntuu, että jään paitsi jostakin. Siksi tunnen itseni vähän tyhjäksi.

Kansainvälisen opiskelijan näkökulmasta esimerkiksi kielimuuri on aina olemassa. Kauppatieteiden opiskelijat matkustavat yleensä maasta toiseen. Tämä vaatii meiltä paikallisen kielen opettelua, koska asiantuntemus perustuu strategioihin ja analyyttisiin päätöksiin. Siksi meidän on tunnettava kulttuuri ja kieli. Lahjakkuutta jää paljon hyödyntämättä kielimuurin takia.

Mistä nautit eniten Aallossa ja Suomessa?

Eniten nautin ympäristöstä ja yhteenkuuluvuuden tunteesta – tiedän, että ihmiset ovat täällä minua varten. Pidän myös siitä, että Otaniemen kampus on täysin luonnon ympäröimä! Voin tulla metrosta, napata ruokaa mukaan, mennä kuntosalille tai osallistua luentoihin. Olen elämäni aikana vieraillut 15:llä eri kampuksella, ja Otaniemen kampus erottautuu kansainvälisesti edukseen.

Täytyy myös sanoa, että suomalaiset tervehdykset ovat supersöpöjä! Kun ihmiset sanovat "moi", se tekee minut jostain syystä niin onnelliseksi. Ja tajusin, että se en ole vain minä, vaan myös monet muut kansainväliset opiskelijat jakavat saman mielipiteen. Ei ole toista kieltä, jossa tervehdittäisiin niin kauniisti. Suomen kieltä on hauska kuunnella!

Käännös: Meeri Saltevo ja Tiina Aulanko-Jokirinne

Katso lisää tarinoita:

Maija Taka

Maija Taka: Haluan suunnitella reitin etukäteen

"Olen taustaltani maantieteilijä, ja minulla täytyy aina olla joku kartta. Kuljen Forrest Gump -tyyliin ja yritän saada mahdollisimman paljon ihmisiä innostumaan siitä mitä teen. Siitä syntyy minulle työn merkityksellisyys."

Uutiset
When Dipoli was being renovated in 2017, Ilkka Niemelä happened to be present during the installation of the artwork and ended up supporting a painting from one corner. Photo: Severi Kasurinen.

Ilkka Niemelä: Kun jotain yrittää korjata, on tärkeää ensin ymmärtää, mistä oikein on kysymys

"Toisen arvokkaana pitäminen on minulle henkilökohtaisesti todella tärkeää. Uskon siihen erittäin paljon. Tapa kohdata toista ihmistä määrittää organisaatiokulttuuria. Me saamme paljon enemmän aikaan, kun vuorovaikutus on arvostavaa."

Uutiset
Erika Renedo Illaregi, photo by Linda Lehtovirta

Erika Renedo Illarregi: Muotoilun tutkijana pääsen kokemaan erilaisia rooleja ja tunnemaailmoja

"Tulin Aaltoon täynnä energiaa ja halua tehdä erilaisia asioita sekä integroitua – mutta talvi oli myös tulossa. Pidän uusista kokemuksista, mutta ei ollut helppoa saapua juuri silloin, kun joka päivä oli edellistä vähän pimeämpi."

Uutiset

Kulje kengissäni

Jotta voimme ymmärtää toisen ihmisen ajatuksia, näkökulmaa tai hänen kohtaamiaan haasteita, meidän on hyvä kulkea pieni matka hänen kengissään. Aaltolaiset kertovat, minkälaista on juuri heidän kengissään.

Lue lisää
Walk in my shoes, illustration by Anna Muchenikova.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

KKJ Kauppa Otaniemi sisäänkäynti
Kampus Julkaistu:

Uusi aasialainen ruokakauppa, KKJ Kauppa Otaniemi, nyt avattu kauppakeskus A Blocissa

A Blocin ostostarjonta on parantunut KKJ Kauppa Otaniemen avajaisten myötä. Tämä on uusi määränpääsi kaikille aasialaisille tuotteille!
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.
Anton Jantunen Aberdare vuorilla Keniassa.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Anton Jantunen: Työssäni erityisen hyödyllisiä taitoja ovat analyyttisyys ja isojen kokonaisuuksien ja eri asioiden keskinäisten yhteyksien ymmärtäminen

Anton Jantusen polku vei isojen konsulttiyritysten ja startupien kautta töihin Nairobiin YK:n sanitaatioon, hygieniaan ja kuukautisterveyteen keskittyvään rahastoon, missä hän keskittyy innovatiivisten rahoitusmallien kehittämiseen.
Ilmakuva Tietotie 2 -kiinteistöstä keväällä, näkymässä punatiilisiä rakennuksia.
Kampus Julkaistu:

Senaatti-kiinteistöt ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat kiinteistökaupan Otaniemen kampuksella sijaitsevasta kiinteistöstä

Tietotie 2:ssa sijaitseva toimisto- ja laboratoriokiinteistö vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.