Uutiset

Aaron H. Rios Villanueva: Opiskelu Suomessa tulee olemaan elämäsi paras päätös

Edes taivas ei ole tässä ohjelmassa rajana, kertoo Aaron, joka opiskelee Smart Systems Integrated Solutions -maisteriohjelmassa.
Aaron H. Rios Villanueva at Aalto campus.
Aaron H. Rios Villanueva Aallon kampuksella.

Aaron H. Rios Villanueva on opiskelija Smart Systems Integrated Solutions (SSIs) -ohjelmassa. Kyseessä on kaksivuotinen kaksoistutkinto-ohjelma, jossa opiskelijat liikkuvat joustavasti Aalto-yliopiston, norjalaisen Universitetet i Sørøst-Norge (USN) ja sekä unkarilaisen Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem -yliopiston (BME) välillä. Ohjelma tarjoaa johtavaa akateemista asiantuntemusta älykkäiden järjestelmien ja mikrojärjestelmätekniikan aloilla.

Miksi valitsit Smart Systems Integrated Solutions -maisteriohjelman? 

Tämä Erasmus Mundus -ohjelma veti minua puoleensa alusta asti. Mahdollisuus opiskella kolmessa eri maassa ja yliopistossa on jotain, mitä vain harvat ohjelmat tarjoavat. Ajattelin, että kolmen erilaisen akateemisen maailman ja työkulttuurin kokeminen lisäisi tietoani ja avaisi ovet rajattomille mahdollisuuksille. 

Ohjelmassa on vaikuttava akateeminen opetussuunnitelma, minkä lisäksi siinä keskitytään myös muihin tärkeisiin taitoihin. Paikallisen kulttuuriin tutustuminen, kielikurssit, yrittäjyys ja yhteiset tapahtumat, kuten kesä- ja talvikoulu, erottavat ohjelman muista.  Lisäksi alan yritykset osallistuvat ohjelmaan luennoilla ja erilaisissa projekteissa. Myös kahden vuoden kokemus eri puolilta maailmaa kotoisin olevien opiskelijoiden perheenjäsenenä on auttanut minua ymmärtämään muualta tulevien tapoja.

Miten koet hyötyväsi siitä, että opiskelet tutkintosi kolmessa eri yliopistossa?

Erilaisten opetusmenetelmien kokeminen kussakin yliopistossa auttaa ymmärtämään ja mukautumaan eri maiden työkulttuureihin. Saat parhaat hyödyt eri yliopistojen asiantuntemuksesta ja tiloista. Ohjelmasta valmistuneet voivat jatkaa opintojaan tai hakeutua eri maiden työmarkkinoilla, joissa heillä on paljon kilpailuetuja. On myös sanomattakin selvää, että SSIs-ohjelmassa on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua erilaisiin kulttuureihin ja oppia kolmea eri kieltä.  

Mitä pidit opiskelusta Aalto-yliopistossa? Mikä oli parasta?

Aalto-yliopistossa on poikkeuksellisen laadukas infrastruktuuri ja laboratoriot. Teollisuuden ja tutkimuksen välinen hyvä suhde on Aallossa erittäin oleellinen. SSIs-opiskelijana minulla oli mahdollisuus vierailla Micronocan laboratorioissa, jossa sijaitsee Aallon ja VTT:n yhteisesti hallinoimaa korkealaatuista teknologiaa. Aallossa on myös vahva yrittäjyyskulttuuri, joka näkyy mm. lukuisissa startup-hautomoissa. Opiskelijaelämästä puheen ollen, Aallossa on yksi eläväisimmistä ja aktiivisimmista opiskelijayhdistyksista, joihin olen törmännyt. Parasta opinnoissani olikin kuuluminen Sähköinsinöörikiltaan ja osallistuminen lukuisiin tapahtumiin, joita he järjestivät. 

Opiskelijayhdistysten kautta pääsin kokemaan aitoa suomalaista opiskelijateekkarikulttuuria esimerkiksi saunailtojen, sitsien ja jääkiekko-otteluiden merkeissä. Kokemukset auttoivat minua sulautumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.  

Mikä oli suosikkikurssisi Aalto-yliopistossa?

Ehdottomasti Translational Engineering Forum -kurssi (TEF). Kurssilla kehitimme projekti-idean ja suunnittelimme sekä rakensimme toimivan prototyypin tuotteestamme. Lisäksi suunnittelimme sen ympärille liiketoimintaa ja sitä, miten houkuttelisimme yritykselle sijoittajia. Professorit, joilla oli start-up-yritysten perustamisesta kokemusta, pitivät meille luentoja tekniikasta ja yrittäjyydestä. Käytin aiheen parissa paljon aikaa elektroniikkapajalla, mistä pidin paljon. Kurssi huipentui leijonan luola -tyyliseen esitykseen, jossa pitchasimme ideamme mahdollisille sijoittajille. 

Miltä alan tulevaisuus näyttää?

Älykkäät järjestelmät ovat nopeasti yleistymässä kaikilla tekniikan aloilla ja niiden merkitys kasvaa seuraavina vuosikymmeninä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tulevina vuosina yritykset tarvitsevat yhä enemmän alan tutkinnon suorittaneita.

Yksi SSIs-ohjelman parhaista puolista on sen laajuus. Ohjelmasta valmistuneet voivat työskennellä eri tieteenaloilla aina biolääketieteen teollisuudesta
avaruuselektroniikkaan. Meiltä valmistuneilla on laajat mahdollisuudet valita ura niin akateemiselta kuin yrityspuolelta. Edes taivas ei ole rajana!

Mitä haluaisit sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat tulevansa Suomeen opiskelemaan?

Suomessa on yksi maailman parhaimmista koulutusjärjestelmistä ja työkulttuureista. Suomalainen yhteiskunnan erityispiirteitä ovat luottamus, tasa-arvo ja matala hierarkia. 

Suomi on hyvin kansainvälinen ja monikulttuurinen maa. Paikallinen yhteisö toivottaa ulkomaalaiset opiskelijat tervetulleeksi avosylin. Kansainvälisille opiskelijoille on tarjolla paljon uramahdollisuuksia ja englannilla pärjää hyvin, vaikka suomen kielen opiskelu on tietysti aina suositeltavaa. 

Kaupungit ovat eloisia ja täynnä elämää. Siitä lähtien, kun nousee koneesta, voi huomata sen, miten kaupungit ovat ainutlaatuisia sekoituksia kaupunkiarkkitehtuurin ja luonnon välillä. Vuodenajat kulkevat kauniisti aurinkoisista kesistä valkoisiin lumisiin talviin. Onnekkaimmat pääsevät näkemään yhden luonnon kauneimmista nähtävyyksistä: revontulet. Ei ole ihme
että Suomi sijoittuu kansainvälisissä onnellisuustutkimuksissa korkealle.

Joten, mitä sinä odotat? Älä mieti enää! Suomessa opiskelu on yksi parhaista päätöksistä, jonka teet.
 

Lue lisää SSIs-maisteriohjelmasta

Student Arsam Ali at the Aalto University campus in Otaniemi.

Arsam Ali: Smart Systems Integrated Solutions -maisteriohjelma tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Arsam ihastui Aalto-yliopiston akateemiseen yhteisöön ja opiskelijakulttuuriin sekä Suomen luontoon.

Uutiset
SSIs is a continuation of the Erasmus Mundus SSI+ programme (2017-2020)

Smart Systems Integrated Solutions SSIs, (Erasmus Mundus), Master of Science (Technology)

SSIs is a two-year joint master programme, with full student mobility between Aalto University, University of South-Eastern Norway (USN) and Budapest University of Technology and Economics (BME) with leading expertise in the academic fields of Smart Systems and Microsystems Technology.

Koulutustarjonta
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Charlotte Henriksson, Kauppiksen opiskelija
Opinnot Julkaistu:

Alppihiihdossa tarvitaan lihasvoimaa, nopeutta, kestävyyttä ja henkistä kanttia

Alppihiihtäjä Charlotte Henriksson opiskelee ensimmäistä vuottaan Kauppakorkeakoulussa.