Uutiset

Arsam Ali: Smart Systems Integrated Solutions -maisteriohjelma tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Arsam ihastui Aalto-yliopiston akateemiseen yhteisöön ja opiskelijakulttuuriin sekä Suomen luontoon.
Student Arsam Ali at the Aalto University campus in Otaniemi.
Arsam Ali Otaniemen kampuksella.

Arsam Ali opiskelee Smart Systems Integrated Solutions (SSIs) -maisteriohjelmassa, jossa keskitytään älykkäiden järjestelmien integroituihin ratkaisuihin. Se on kaksivuotinen kaksoistutkinto-ohjelma, jossa opiskelijat liikkuvat joustavasti Aalto-yliopiston, Kaakkois-Norjan yliopiston (USN) ja Budapestin tekniikan ja taloustieteiden yliopiston (BME) välillä. Ohjelma tarjoaa johtavaa akateemista asiantuntemusta älykkäiden järjestelmien ja mikrojärjestelmätekniikan aloilla.

Miksi valitsit SSIs-maisteriohjelman?

SSIs-maisteriohjelman valinta oli erittäin tärkeä päätös. Olen kiinnostunut nimenomaan kyberfyysisistä järjestelmistä, ja SSIs tarjosi parhaan mahdollisen alustan paneutua kestäviin, sovelluskohtaisiin älykkäisiin järjestelmiin.

SSIs on kattava yhdistelmä perinteistä kurssityöskentelyä, käytännön harjoittelua, verkostoitumista alan toimijoihin ja kulttuurista moninaisuutta. Huomasin, että alati kasvava puolijohdeteollisuus tarjoaa erinomaiset lähtökohdat työllistymiseen ja akateemiseen uraan – etenkin mikroelektromekaanisten järjestelmien suunnittelun ja materiaalien integroinnin aloilla.

Pidin tärkeänä myös kiinteää yhteyttä eurooppalaiseen EPoSS-teknologiayhteisöön, joka tarjoaa SSIs-ohjelmasta valmistuneille loistavat työmarkkinasuhteet ja -mahdollisuudet.

Lisäksi ohjelman kulttuurinen, kielellinen, sijainnillinen ja yhteisöllinen monipuolisuus on vertaansa vailla. Mielestäni ohjelma on suunniteltu erinomaisesti ja se tarjoaa valmistuneille hienot tulevaisuuden mahdollisuudet aiemmasta akateemisesta taustasta ja kokemuksesta riippumatta.

Miten koet hyötyväsi opiskelusta kolmessa eri yliopistossa?

Kolmessa eri maassa opiskelu tarjoaa kokemuksen, joka hakee vertaistaan. Se mahdollistaa useisiin ympäristöihin tutustumisen, oman verkoston laajentamisen maarajojen yli ja ennen kaikkea avaa enemmän mahdollisuuksia.

Yksi ohjelman hienoista puolista on tilaisuus opetella osallistuvien maiden kieliä ja tutustua niiden kulttuureihin.

Samalla ohjelma mahdollistaa terveen ja tuottavan vuorovaikutuksen paikallisten kanssa. Syntyy kaksisuuntainen oppimisprosessi: samalla, kun opin paikallisilta, he oppivat minulta. Pääsen tutustumaan paikalliseen elämäntapaan, historiaan ja perinteisiin. Ja mikä tärkeintä, voin tutustua ihmisten ajattelutapoihin eri puolilla maailmaa.

Opiskelu kolmessa eri maassa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luoda ystävyyssuhteita kehittyneissä maissa ja oppia hyväksymisen, suvaitsevaisuuden ja monimuotoisuuden merkitys. Lyhyesti sanottuna se tarjoaa loistavan lähtökohdan itsekasvuun ja kehitykseen.

Ovet ovat avoimet – ne on vain itse löydettävä. 

Arsam Ali

Mitä pidit opiskelusta Aallossa? Mikä oli parasta opinnoissasi?

Kaipaan aikaani Aallossa. Se onkin yksi syistä, joiden vuoksi haluan palata Suomeen. Aalto sijaitsee Espoossa, joka on Suomen teknologinen keskus Helsingin rinnalla. Kampus on todella helposti lähestyttävä, ja liikenneyhteydet muihin kaupunginosiin ovat yhdet parhaista, joihin olen törmännyt.

Aallon akateeminen ympäristö on hyvin kannustava ja tutkimustilat alan parhaita. Kampuselämä on erittäin aktiivista – erityisesti kiltojen järjestämät juhlat jäivät mieleeni. Kuuluin Sähköinsinöörikiltaan, jonka kansainväliset sitsit olivat ehdottomasti yksi tärkeimmistä kohokohdista. Teekkarikulttuuri oli paras osa opiskelua. Muistelen kaiholla aikaani Aallossa!

Mikä oli suosikkikurssisi Aallossa?

Osallistuin Aallossa monille mielenkiintoisille kursseille. Mikroelektromekaanisten järjestelmien suunnittelun ja analysoinnin kurssi oli minulle lukukauden kohokohta. Parasta kurssilla oli alan asiantuntijoiden luennot eri aiheista – erityisesti Muratan, Vaisalan ja VTT:n asiantuntijoiden luennot jäivät mieleeni. Kurssin tehtävät auttoivat ymmärtämään suunnittelun ja mikroelektromekaanisiin järjestelmiin pohjautuvien anturien keskeiset käsitteet. Kiihtyvyysmittarin suunnitteluprojekti oli mukaansa tempaava, ja opin kurssilla valtavasti, koska minulla ei ollut aiempaa tuntemusta mikroelektromekaanisista järjestelmistä. Kurssi oli minulle ainoa mahdollisuus alan perustuntemuksen kehittämiselle.

Mitä odotat tulevaisuudelta?

SSIs-maisterikurssi kattaa laajan kirjon tekniikan aloja mikroelektromekaanisten järjestelmien suunnittelusta järjestelmätason integrointiin ja puolijohdeteollisuuteen. Näillä aloilla on lupaava tulevaisuus. Markkinoiden koon ja teknologian näkökulmasta katsottuna alat kasvavat lähivuosina merkittävästi ja tarjoavat entistä lukuisempia ja parempia mahdollisuuksia. 

SSIs-ohjelma itsessään on hyvin laaja, ja opiskelijat voivat erikoistua eri aloille anturisuunnittelusta prosessiteollisuuteen, sulautettuihin järjestelmiin, esineiden internetiin, kyberturvallisuuteen ja niin edelleen. SSIs tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet, ja jokainen voi päättää oman lähestymistapansa. Ovet ovat avoimet – ne on vain itse löydettävä. 

Mitä haluaisit sanoa kansainvälisille opiskelijoille, jotka harkitsevat opiskelua Suomessa?

Suomi on mahdollisuuksien maa. Niin akateeminen kuin yrityskulttuuri on kannustavaa ja mahdollistaa omien tavoitteiden saavuttamisen. Suomalainen työelämä perustuu tasa-arvoon, itsenäiseen työskentelyyn ja luottamuksen kulttuuriin. Nämä arvot tarjoavat tukea-antavan ja hedelmällisen alustan urakehitykselle Suomessa.

Lisäksi suomalainen yhteiskunta on hyvin verkottunut, ja erilaisen etnisyyden tai taustan omaavat ihmiset toivotetaan tervetulleiksi paikallisten aktiivisiin verkostoihin. Näin Suomi tarjoaa kansainvälisille opiskelijoille parhaat, tasa-arvoiset mahdollisuudet menestyä. Suomalaisella opiskelijaelämällä on myös omat etunsa. Maan infrastruktuuri on maailman parhaita, oli kyse sitten kuljetuksesta, asumisesta tai elintarvikkeista. Yliopistot ja opiskelijajärjestöt pyrkivät aina aidosti tarjoamaan opiskelijoille parhaat mahdollisuudet palkallisesta harjoittelusta valmistumisen jälkeiseen työllistymiseen.

Suomella on myös paljon tarjottavaa akateemisten ja uramahdollisuuksien lisäksi, esimerkiksi luonnon saralla. Tuhannet järvet, suojellut metsät, lumipeitteiset vaarat ja tunturit ja ennen kaikkea revontulet ovat hyviä syitä opiskella Suomessa. Suomi on luonnonkaunis maa, ja täällä vietetystä ajasta jää lämpimät muistot. Kannustan ehdottomasti kansainvälisiä opiskelijoita hakemaan Suomeen ja olen varma, että jokainen löytää oman polkunsa täällä.

Student Arsam Ali with his friends at the Aalto campus
Arsam ystävineen Haalarigaalassa. Vasemmalta oikealle Josef, Shamil, Arsam, Aaron, Alaa, Fernando ja Lea. Edessä vasemmalta oikealle Khaydarbek ja Saltanat.

Lue lisää

SSIs is a continuation of the Erasmus Mundus SSI+ programme (2017-2020)

Smart Systems Integrated Solutions SSIs, (Erasmus Mundus), Master of Science (Technology)

SSIs is a two-year joint master programme, with full student mobility between Aalto University, University of South-Eastern Norway (USN) and Budapest University of Technology and Economics (BME) with leading expertise in the academic fields of Smart Systems and Microsystems Technology.

Koulutustarjonta
Sähköinsinöörikillan lakkienjako/ Aalto-yliopisto / kuva: Essi Jukkala

Tule opiskelemaan Sähkötekniikan korkeakouluun

Sähköä on kaikkialla, eikä yhteiskuntamme toimisi ilman sitä. Sähkötekniikan korkeakoulun opiskelijana pääset etsimään ratkaisuja esimerkiksi kestävään kehitykseen ja ihmisten hyvinvointiin liittyviin kysymyksiin. Tältä sivulla löydät tietoa kandidaatti-, maisteri- sekä tohtoriopinnoistamme.

Sähkötekniikan korkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
Venla Kaislo, Iikka Huttu ja Leevi Hormaluoma. Kuva: Filmbutik
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Iikka Huttu: Diplomi-insinöörin opinnot ovat täydellinen yhdistelmä teoriaa ja käytäntöä

Elektroniikan ja sähkötekniikan pääaineessa opiskellut Iikka uskoo, että sähkötekniikalla ratkaistaan monet kestävään kehitykseen ja hyvinvointiin liittyvät ongelmat.
People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.