Uutiset

Aaltoon valittu 2070 uutta kandidaattiopiskelijaa

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.
Aalto Universität / Lasse Lecklin

Valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Aalto-yliopiston osalta 6.7.2022. Hakijat voivat tarkistaa omat tuloksensa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Maaliskuussa päättyneessä haussa Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin haki yli 12 000 henkilöä ja heistä 2070 hyväksyttiin opiskelijaksi. Tekniikan alalle uusia opiskelijoita valittiin 1413, kauppatieteiden alalle 392 ja taiteiden alalle 162. Lisäksi kevään yhteishaun avoimen väylän kautta hyväksyttiin 45 uutta opiskelijaa kauppatieteiden alalle ja 43 uutta opiskelijaa tekniikan alalle. 

”Onnittelut uusille opiskelijoille upeasta saavutuksesta ja lämpimästi tervetuloa Aalto-yliopistoon!”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

”Haluamme Aalto-yliopistossa olla mukana uudistamassa yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelutavan kautta. Siksi tarjoamme Aallossa myös vaihtoehtoisia opintomahdollisuuksia, jotka eivät vaadi oikeutta tutkinto-opintoihin. Muun muassa Aalto-yliopiston avoimen yliopiston valikoima sisältää yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia kaikille yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi myös tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden alalle”, Suomala jatkaa. 

Osa tekniikan ja kauppatieteiden alojen opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alan uusista opiskelijoista 80 % ja kauppatieteteellisen alan yhteisvalinnassa uusista opiskelijoista 60 % valittiin todistusvalinnan kautta.

Lisäksi toukokuussa järjestetyssä siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon, Aaltoon haki yhteensä 87 opiskelijaa. Tässä haussa eniten kiinnostanut hakukohde oli kauppatieteiden kandidaattiohjelma.

Tekniikan ja kauppatieteiden aloille hyväksytään uusia opiskelijoita myös Aalto-yliopiston avoimen yliopiston opintosuoritusten perusteella. Avoimen väylän kautta voi hakea ennalta määriteltyihin hakukohteisiin, ja väyläopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Tekniikan väylän kautta voi hakea Aaltoon seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 31.8.–14.9.2022.

Opintopolun sijoitteluajo tuo jokaiselle valitulle yhden opiskelupaikan. Sijoitteluajo kattaa kaikki yhteishaun hakukohteet yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, ja se päättyy 2.8.2022.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa Aalto-yhteisöön!

Lue lisää:

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
AllWell SQ
Yliopisto Julkaistu:

Vuoden 2024 AllWell?-kyselyyn vastasi 36 % kohderyhmästä

Kysely lähetettiin Aalto-yliopiston toisen vuoden kandiopiskelijoille ja ensimmäisen vuoden maisteriopiskelijoille.
Alex Henn
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Alexander Henn sai Suomen Luonnonvarain Tutkimussäätiön väitöskirjapalkinnon

Alexander Henn kehitti ligniinille kaksi uutta sovellusta, jotka luovat mahdollisuuksia metsäteollisuuden sivuvirtojen arvonnousulle. Tutkimus edistää suomalaisen puumateriaalin lisäarvoista hyödyntämistä bio- ja kiertotalouden periaatteiden mukaisesti.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu: