Uutiset

Aaltoon valittu 2070 uutta kandidaattiopiskelijaa

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.
Students celebrating graduation at Aalto Univeristy's graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University

Valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Aalto-yliopiston osalta 6.7.2022. Hakijat voivat tarkistaa omat tuloksensa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Maaliskuussa päättyneessä haussa Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin haki yli 12 000 henkilöä ja heistä 2070 hyväksyttiin opiskelijaksi. Tekniikan alalle uusia opiskelijoita valittiin 1413, kauppatieteiden alalle 392 ja taiteiden alalle 162. Lisäksi kevään yhteishaun avoimen väylän kautta hyväksyttiin 45 uutta opiskelijaa kauppatieteiden alalle ja 43 uutta opiskelijaa tekniikan alalle. 

”Onnittelut uusille opiskelijoille upeasta saavutuksesta ja lämpimästi tervetuloa Aalto-yliopistoon!”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

”Haluamme Aalto-yliopistossa olla mukana uudistamassa yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelutavan kautta. Siksi tarjoamme Aallossa myös vaihtoehtoisia opintomahdollisuuksia, jotka eivät vaadi oikeutta tutkinto-opintoihin. Muun muassa Aalto-yliopiston avoimen yliopiston valikoima sisältää yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia kaikille yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi myös tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden alalle”, Suomala jatkaa. 

Osa tekniikan ja kauppatieteiden alojen opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alan uusista opiskelijoista 80 % ja kauppatieteteellisen alan yhteisvalinnassa uusista opiskelijoista 60 % valittiin todistusvalinnan kautta.

Lisäksi toukokuussa järjestetyssä siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon, Aaltoon haki yhteensä 87 opiskelijaa. Tässä haussa eniten kiinnostanut hakukohde oli kauppatieteiden kandidaattiohjelma.

Tekniikan ja kauppatieteiden aloille hyväksytään uusia opiskelijoita myös Aalto-yliopiston avoimen yliopiston opintosuoritusten perusteella. Avoimen väylän kautta voi hakea ennalta määriteltyihin hakukohteisiin, ja väyläopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Tekniikan väylän kautta voi hakea Aaltoon seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 31.8.–14.9.2022.

Opintopolun sijoitteluajo tuo jokaiselle valitulle yhden opiskelupaikan. Sijoitteluajo kattaa kaikki yhteishaun hakukohteet yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, ja se päättyy 2.8.2022.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa Aalto-yhteisöön!

Lue lisää:

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Sailing team at the sea, picture: Tapio Lehtinen Sailing
Opinnot Julkaistu:

Maailman ympäri seitsemässä kuukaudessa – opiskelija Anton Eklund valmistautuu vaativaan purjehduskilpailuun

Sähkötekniikkaa ja automaatiota opiskeleva Eklund on päässyt soveltamaan Aallossa hankittuja oppeja käytäntöön, kun tiimi on kunnostanut purjevenettään.
Katri Kaupin CAPSTONE-kurssin loppuesitykset
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita

Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.