Uutiset

Aaltoon valittu 2070 uutta kandidaattiopiskelijaa

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.
Students celebrating graduation at Aalto Univeristy's graduation party. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University

Valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Aalto-yliopiston osalta 6.7.2022. Hakijat voivat tarkistaa omat tuloksensa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Maaliskuussa päättyneessä haussa Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin haki yli 12 000 henkilöä ja heistä 2070 hyväksyttiin opiskelijaksi. Tekniikan alalle uusia opiskelijoita valittiin 1413, kauppatieteiden alalle 392 ja taiteiden alalle 162. Lisäksi kevään yhteishaun avoimen väylän kautta hyväksyttiin 45 uutta opiskelijaa kauppatieteiden alalle ja 43 uutta opiskelijaa tekniikan alalle. 

”Onnittelut uusille opiskelijoille upeasta saavutuksesta ja lämpimästi tervetuloa Aalto-yliopistoon!”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

”Haluamme Aalto-yliopistossa olla mukana uudistamassa yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelutavan kautta. Siksi tarjoamme Aallossa myös vaihtoehtoisia opintomahdollisuuksia, jotka eivät vaadi oikeutta tutkinto-opintoihin. Muun muassa Aalto-yliopiston avoimen yliopiston valikoima sisältää yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia kaikille yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi myös tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden alalle”, Suomala jatkaa. 

Osa tekniikan ja kauppatieteiden alojen opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alan uusista opiskelijoista 80 % ja kauppatieteteellisen alan yhteisvalinnassa uusista opiskelijoista 60 % valittiin todistusvalinnan kautta.

Lisäksi toukokuussa järjestetyssä siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon, Aaltoon haki yhteensä 87 opiskelijaa. Tässä haussa eniten kiinnostanut hakukohde oli kauppatieteiden kandidaattiohjelma.

Tekniikan ja kauppatieteiden aloille hyväksytään uusia opiskelijoita myös Aalto-yliopiston avoimen yliopiston opintosuoritusten perusteella. Avoimen väylän kautta voi hakea ennalta määriteltyihin hakukohteisiin, ja väyläopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Tekniikan väylän kautta voi hakea Aaltoon seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 31.8.–14.9.2022.

Opintopolun sijoitteluajo tuo jokaiselle valitulle yhden opiskelupaikan. Sijoitteluajo kattaa kaikki yhteishaun hakukohteet yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, ja se päättyy 2.8.2022.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa Aalto-yhteisöön!

Lue lisää:

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pine forest
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Forests, wood, and carbon” alkaa 5.9.2022

Voit suorittaa kurssin omaan tahtiin I-periodin aikana.
Cross-cut wood disk on a wooden table
Opinnot Julkaistu:

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Kaikkien aineiden opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita puumateriaalista!
Internet Forum 2022 yleisöluentosarja
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Turvallisuusasiat mietityttävät meitä jokaista

Tervetuloa mukaan syksyn 2022 Internet Forum -yleisöluentosarjan ensimmäiselle luennolle tiistaina 13. syyskuuta kello 17.15. alkaen.
2019 ENG fresman students
Opinnot Julkaistu:

Yli 400 nuorta aloittaa tekniikan opinnot Insinööritieteiden korkeakoulun uusissa kandipääaineissa

Kokonaishakijamäärä Insinööritieteiden korkeakoulun kandihakukohteisiin kasvoi selvästi edellisvuosista. Naispuolisia hakijoita kiinnosti erityisesti rakennetun ympäristön muutoksiin keskittyvä kestävät yhdyskunnat -pääaine.