Uutiset

Aaltoon valittu 2070 uutta kandidaattiopiskelijaa

Korkeakoulujen kevään toisen yhteishaun tulokset on julkaistu Opintopolku-palvelussa.
Aalto Universität / Lasse Lecklin

Valtakunnallisen yhteishaun tulokset on julkaistu Aalto-yliopiston osalta 6.7.2022. Hakijat voivat tarkistaa omat tuloksensa Oma Opintopolku -palvelussa osoitteessa https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/.  

Maaliskuussa päättyneessä haussa Aalto-yliopiston suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattiohjelmiin haki yli 12 000 henkilöä ja heistä 2070 hyväksyttiin opiskelijaksi. Tekniikan alalle uusia opiskelijoita valittiin 1413, kauppatieteiden alalle 392 ja taiteiden alalle 162. Lisäksi kevään yhteishaun avoimen väylän kautta hyväksyttiin 45 uutta opiskelijaa kauppatieteiden alalle ja 43 uutta opiskelijaa tekniikan alalle. 

”Onnittelut uusille opiskelijoille upeasta saavutuksesta ja lämpimästi tervetuloa Aalto-yliopistoon!”, sanoo opetuksesta vastaava vararehtori Petri Suomala

”Haluamme Aalto-yliopistossa olla mukana uudistamassa yhteiskuntaa tutkimukseen perustuvan tiedon, luovuuden ja yrittäjämäisen ajattelutavan kautta. Siksi tarjoamme Aallossa myös vaihtoehtoisia opintomahdollisuuksia, jotka eivät vaadi oikeutta tutkinto-opintoihin. Muun muassa Aalto-yliopiston avoimen yliopiston valikoima sisältää yksittäisiä kursseja ja opintokokonaisuuksia kaikille yliopiston tieteenaloista ja opetuksesta kiinnostuneille. Avoimen yliopiston opintojen perusteella voi myös tulla hyväksytyksi tutkinto-opiskelijaksi tekniikan tai kauppatieteiden alalle”, Suomala jatkaa. 

Osa tekniikan ja kauppatieteiden alojen opiskelijoista valitaan todistusvalinnassa ylioppilaskirjoitusten arvosanojen perusteella. Tekniikan alan uusista opiskelijoista 80 % ja kauppatieteteellisen alan yhteisvalinnassa uusista opiskelijoista 60 % valittiin todistusvalinnan kautta.

Lisäksi toukokuussa järjestetyssä siirtohaussa, jossa opiskelija voi hakea siirtoa toiseen yliopistoon, Aaltoon haki yhteensä 87 opiskelijaa. Tässä haussa eniten kiinnostanut hakukohde oli kauppatieteiden kandidaattiohjelma.

Tekniikan ja kauppatieteiden aloille hyväksytään uusia opiskelijoita myös Aalto-yliopiston avoimen yliopiston opintosuoritusten perusteella. Avoimen väylän kautta voi hakea ennalta määriteltyihin hakukohteisiin, ja väyläopintojen opintojaksoille voi ilmoittautua ympäri vuoden. Tekniikan väylän kautta voi hakea Aaltoon seuraavan kerran syksyn yhteishaussa 31.8.–14.9.2022.

Opintopolun sijoitteluajo tuo jokaiselle valitulle yhden opiskelupaikan. Sijoitteluajo kattaa kaikki yhteishaun hakukohteet yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa, ja se päättyy 2.8.2022.

Lämpimät onnittelut kaikille valituille ja tervetuloa Aalto-yhteisöön!

Lue lisää:

Uuden kandidaattiopiskelijan muistilistaTekniikan väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksiKauppatieteen väylän opinnoilla tutkinto-opiskelijaksi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.
Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: "Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.