Uutiset

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu säilytti 6. sijansa maailmassa

Kaikkiaan viisi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.
Infographics of the 6th plae

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu (art & design) jatkaa vahvaa sijoittumistaan QS-yliopistovertailussa ja oli jaetulla kuudennella sijalla maailmassa. Viime vuonna sijoitus oli niin ikään kuudes.

Tässä alakohtaisessa QS World University Rankings -listassa oli mukana 54 tieteenalaa lähes 1 600 yliopistosta ympäri maailman.

”Tutkimus ja opetus taiteen ja muotoilun alalla tarjoaa uudenlaisia vastauksia ja näkökulmia maailman moniin haasteisiin. Olemme näissä ylpeästi maailman huippujen tasolla. Kuudes sija on korkein, mihin suomalainen yliopisto on toistaiseksi QS:n alakohtaisessa vertailussa yltänyt! Kiitos siitä koko yhteisöllemme”, sanoo Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen.

Arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö (architecture & built environment) säilytti paikkansa viidenkymmenen parhaan joukossa sijoituksellaan 48 (viime vuonna 42).  

Aalto-yliopiston aloista sadan parhaan joukkoon maailmassa ylsivät myös liiketaloustiede ja johtaminen (business and management studies) jaetulla sijalla 76 (74) sekä tietotekniikka ja tietojärjestelmät (computer science & information systems) sijalla 84 (84). Materiaalitiede (materials science) paransi sijoitustaan ja oli jaetulla sijalla 80 (95).

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Rankings vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Viime kesänä julkaistulla QS:n yleisranking-listalla Aalto oli sijalla 116 maailmassa.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2023  

Lisätietoja taiteen ja muotoilun alasta:
Tuomas Auvinen
dekaani, Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
puh. 050 64848, [email protected]

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan. Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Lue lisää yliopistovertailuista
Aalto University students enjoying sunny weather
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Käsikirjoituskoulutusta / post-it-lappuja / Marja-Riitta Koivumäki
Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopistoon elokuva- ja televisiodramaturgian erikoistumiskoulutus

Syksyllä 2023 alkava koulutus on suunniteltu ammatillista osaamista syventäväksi koulutukseksi alalla jo toimiville.
Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.
Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!