Uutiset

Aalto-yliopiston muodin koulutus sijoittui jälleen kärkeen maailmanlaajuisessa vertailussa

Business of Fashion -verkkosivusto arvioi muodin koulutusohjelmien laatua.
Näytös19, kuva: Guillaume Roujas
Kuva: Guillaume Roujas

Aalto-yliopiston muodin kandidaattiohjelma on menestynyt erinomaisesti Business of Fashion -verkkosivuston toteuttamassa maailmanlaajuisessa muodin koulutusohjelmien vertailussa. Koulutus sai tunnustusta kaikissa kategorioissa, joita tänä vuonna uudistettujen arviointikriteerien mukaisesti olivat paras kokonaisuus, paras maailmanlaajuinen vaikutus, paras oppimiskokemus ja paras pitkän aikavälin arvo. Myös Aallon laaja-alainen Fashion, Clothing and Textile Design -maisteriohjelma sai tunnustusta erinomaisesta maailmanlaajuisesta vaikuttavuudestaan.

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun muodin koulutus sai huippumaininnat kaikissa kategorioissa yhdessä muun muassa brittiläisen Central Saint Martensin ja yhdysvaltalaisen Parsons School of Designin kanssa.

”Olemme oikeassa viiteryhmässä, maailman parhaiden muotikoulujen kärkijoukossa. Koulutuksemme kiinnostaa ja vetää parhaita ja motivoituneimpia opiskelijoita ympäri maailman. Opiskelijamme myös työllistyvät hyvin kansainvälisiin huipputaloihin, mikä on aina se merkittävin tunnustus”, sanoo muodin professori Pirjo Hirvonen.

Uudistettu arviointimetodologia painottaa laatua

Business of Fashion (BoF) -arviointi on toteutettu vuosittain vuodesta 2015 alkaen. Pääosin muotikouluilta saadusta palautteesta johtuen arvioinnin kriteerit uudistettiin vuoden 2018 aikana. Kriteeristö painottuu nyt numeroiden sijasta enemmän laatuun eli huomioi paremmin muun muassa koulun opetuksen, oppimisympäristön ja infrastruktuurin tason.

Maailmanlaajuinen vaikutus -kriteeri tarkastelee koulun maailmanlaajuista mainetta ja vaikutusta sekä valikoivuutta hakijoiden hyväksymisessä ja hyväksyttyjen hakijoiden ilmoittautumisasteita, oppimiskokemus-kriteerissä otetaan huomioon opiskelijoiden kokemus koulun aikana sekä opetuksen laatu ja laitoksen käytettävissä olevat resurssit ja pitkän aikavälin arvo -kriteeri huomioi opiskelijoiden valmiudet työelämään, joka perustuu koulujen antamiin tietoihin opiskelijan etenemisvauhdista, opiskelijoiden tyytyväisyyteen työllistymistä ja urakehitystä koskien sekä alumnien saavutettavuuteen.

Tänä vuonna arvioitiin 95 koulutusohjelmaa 43 koulussa tai oppilaitoksessa 16 maassa. Vastaajina oli kaikkiaan 13 500 opiskelijaa ja alumnia sekä johtavia henkilöstö- ja muotialan ammattilaisia, muotikoulujen asiantuntijoita sekä vasta perustettu BoF:n koulutusneuvosto, joka koostuu muodin koulutuksen ja muotiteollisuuden asiantuntijoista ympäri maailmaa.

Lue lisää:

The Best Fashion Schools in the World

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: