Uutiset

Aalto-yliopiston mikro-oppimisen kirjanen on julkaistu

Kirjanen auttaa opettajia luomaan kiinnostavia oppimiskokemuksia mikro-oppimisen avulla.
The cover of the playbook including the name and a grainy pink and orange shape on the background.
Kirjasen kansi. Suunnittelu: Natalia Villaman.

Aalto-yliopiston mikro-oppimisen kirjanen (eng. Microlearning Playbook) on Aalto-yliopiston ja Aalto University Executive Education and Professional Developmentin (Aalto EE) henkilöstön yhteistyönä julkaisema opas. Kirjasen tarkoituksena on auttaa opettajia luomaan kiinnostavia oppimiskokemuksia, osoittaa mikro-oppimisen voima sekä esitellä ajankohtaista pedagogista lähestymistapaa Aalto-yhteisölle.

Mikro-oppimisen kirjasen on luonut monitieteinen tiimi koostuu ammattilaisista, joilla on taustaa muotoilusta, markkinoinnista, kasvatustieteistä ja oppimisjärjestelmistä. Kirjanen on osa Aalto-yliopiston sisäistä kehitystyötä Digivisio 2030 -hankkeen ensimmäisessä pilotissa, joka päättyy lokakuussa 2023.

Mikro-oppiminen lyhyesti

Mikro-oppiminen voidaan määritellä lähestymistavaksi oppimiseen, joka tarjoaa lyhytkestoisia, yhteen aiheeseen keskittyviä ja kohdennettuja oppimismoduuleja, joihin oppijat pääsevät käsiksi helposti ja nopeasti. Sen avulla oppijat voivat hankkia uusia taitoja ja tietoja lyhyessä ajassa. Mikro-oppiminen on saamassa suosiota johtuen siitä, että sen näppäryys, joustavuus ja tehokkuus parantaa oppimistuloksia.

Mikro-oppiminen elämänlaajuisessa oppimisessa

Mikro-oppiminen on erityisen kiinnostavaa elinikäisen oppimisen näkökulmasta, koska sen avulla oppijat voivat aloittaa uusiin aiheisiin tutustumisen ilman, että heidän tarvitsee järjestää pitkiä poissaoloja tavanomaisesta työstään. Lisäksi mikro-oppiminen tarjoaa kohdennettuja oppimismahdollisuuksia, joihin pääsee käsiksi itselle sopivalla hetkellä.

"Yksi mikro-oppimisen hyödyntämisen välittömistä eduista on, että se kiinnittää oppilaiden huomion ja palkitsee pienten moduulien suorittamisesta. Se on mukava ja mukaansatempaava tapa aloittaa oppimismatka uuteen aiheeseen", sanoo pilottikoordinaattori Kiti Kainulainen

Katse tulevaan

Kirjasen koonnut tiimi toivoo, että se innostaa opettajia kokeilemaan mikro-oppimista ja osallistumaan elämänlaajuiseen oppimiseen. Vaikka mikro-oppimisen vahvuutena voidaan pitää innostuksen herättämistä oppijoissa ja mahdollisuutta tarjota oppimismahdollisuuksia uusille yleisöille, myös oppimisen tunnustamisessa on pienten osaamiskokonaisuuksien (eng. microcredentials) kaltaisia uusia tuulia. Koska pienet osaamiskokonaisuudet ovat uusia suomalaisessa korkeakoulukentässä, seuraavaksi pyritään jakamaan tietoa niistä yliopistoyhteisössä.

Aalto University Microlearning playbook

Mitä on mikro-oppiminen ja miten sitä hyödynnetään erilaisten yleisöjen opettamisessa? Sukella pedagogiikkaan ja sen etuihin elämänlaajuisen oppimisen palveluiden julkaisussa!

Tutustu kirjaseen Aaltodocissa
The cover of the playbook including the name and a grainy pink and orange shape on the background.
The cover of the playbook including the name and a grainy pink and orange shape on the background.

Aalto University Microlearning playbook (ulkoinen linkki)

Mitä on mikro-oppiminen ja miten sitä hyödynnetään erilaisten yleisöjen opettamisessa? Sukella pedagogiikkaan ja sen etuihin elämänlaajuisen oppimisen palveluiden julkaisussa!

Students sitting and talking in the library

Aalto-yliopisto kehittää ei-formaalin jatkuvan oppimisen tarjontaa osana Digivisio 2030 -hanketta

Aalto-yliopisto on mukana Digivisio 2030 -hankkeen alkuvaiheen pilotissa ja kehittää ei-formaalin oppimisen tarjontaansa.

Uutiset
scrolling website

Aallon elämänlaajuisen oppimisen tarjonta kehittyy – Osaamista voi päivittää nyt myös pienillä osaamiskokonaisuuksilla

Pienet osaamiskokonaisuudet vastaavat erityisen hyvin nopeasti syntyviin osaamistarpeisiin.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Luku 21 visualisoituna
Yliopisto Julkaistu:

Aalto hyppäsi sijalle 21 maailmassa nuorten yliopistojen vertailussa

Times Higher Educationin ranking arvioi maailman parhaat alle 50-vuotiaat yliopistot.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.