Uutiset

Aalto-yliopiston maine entistäkin parempi

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan Aalto-yliopisto on tunnetuin korkeakoulu nuorten suomalaisten keskuudessa.

Aalto-yliopisto sai edellisvuosien tapaan erinomaiset arviot Taloustutkimuksen tekemässä korkeakoulujen imagotutkimuksessa. Yliopistoja ja ammattikorkeakouluja arvioineeseen kyselyyn vastasi lähes 1 200 alle 30-vuotiasta suomalaista.

Kyselyyn vastanneiden mukaan Aalto-yliopisto tunnetaan parhaiten Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Aalto-yliopiston kiinnostavuus opiskelupaikkana kasvoi viime vuodesta samoin kuin kokonaisarvosana, ja Aalto ylsi näissä kategorioissa toiseksi koko joukosta.

Aalto-yliopisto nähdään edelläkävijänä

Korkeakoulujen imagoa selvitettiin kymmenen väittämän avulla, ja vastaajat arvioivat, sopivatko väittämät korkeakouluun tai yliopistoon hyvin vai huonosti. Mielikuvat Aalto-yliopistosta olivat aiempaa myönteisempiä ja ykkössija heltisi peräti kuudessa väittämässä: Tutkintoa arvostetaan työmarkkinoilla, yliopisto on edelläkävijä, se tarjoaa kansainvälisiä mahdollisuuksia, yliopisto näkyy myönteisesti mediassa ja on hyvin esillä sosiaalisessa mediassa ja Aalto-yliopisto erottuu edukseen muista korkeakouluista. Aalto sijoittui kolmen parhaan korkeakoulun joukkoon kolmessa väittämässä: maine opiskelupaikkana on hyvä, opetus on tasokasta ja koulutusalat ovat kiinnostavia.

Verkko tärkeä tiedon kanava

Kyselyssä selvitettiin myös nuorten suomalaisten tietolähteitä koulutukseen liittyvän tiedon saannissa. Yleisimmin käytetään oppilaitoksen www-sivuja sekä koulutusalaan ja oppilaitokseen liittyviä hakusanoja. Kahden viimeksi mainitun merkitys tietolähteenä on kasvanut viime vuosina voimakkaimmin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sähköauto Zoe
Kampus Julkaistu:

Sähköautojen lataamisen hinnat muuttuvat Otaniemen kampuksella ja Aalto Töölössä

Sähköautojen lataamisen hinnoittelua kampuksella tarkistetaan 1.8.2022 alkaen. Sähköenergian hinnan yleinen nousu vaikuttaa myös lataushintoihin.
Elderly people spending time outdoors in the yard and garden, a student work Outdoors by Luiza Sevele
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muistisairaiden asumisen tueksi tarvitaan joustoa ja yhteisöllisyyttä

Millaisia ovat muistisairaiden tulevaisuuden asumisratkaisut, ja millaisia niiden tulisi olla?
Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Parking house
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla

ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.