Uutiset

Aalto-yliopiston maine entistäkin parempi

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan Aalto-yliopisto on tunnetuin korkeakoulu nuorten suomalaisten keskuudessa.

Aalto-yliopisto sai edellisvuosien tapaan erinomaiset arviot Taloustutkimuksen tekemässä korkeakoulujen imagotutkimuksessa. Yliopistoja ja ammattikorkeakouluja arvioineeseen kyselyyn vastasi lähes 1 200 alle 30-vuotiasta suomalaista.

Kyselyyn vastanneiden mukaan Aalto-yliopisto tunnetaan parhaiten Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Aalto-yliopiston kiinnostavuus opiskelupaikkana kasvoi viime vuodesta samoin kuin kokonaisarvosana, ja Aalto ylsi näissä kategorioissa toiseksi koko joukosta.

Aalto-yliopisto nähdään edelläkävijänä

Korkeakoulujen imagoa selvitettiin kymmenen väittämän avulla, ja vastaajat arvioivat, sopivatko väittämät korkeakouluun tai yliopistoon hyvin vai huonosti. Mielikuvat Aalto-yliopistosta olivat aiempaa myönteisempiä ja ykkössija heltisi peräti kuudessa väittämässä: Tutkintoa arvostetaan työmarkkinoilla, yliopisto on edelläkävijä, se tarjoaa kansainvälisiä mahdollisuuksia, yliopisto näkyy myönteisesti mediassa ja on hyvin esillä sosiaalisessa mediassa ja Aalto-yliopisto erottuu edukseen muista korkeakouluista. Aalto sijoittui kolmen parhaan korkeakoulun joukkoon kolmessa väittämässä: maine opiskelupaikkana on hyvä, opetus on tasokasta ja koulutusalat ovat kiinnostavia.

Verkko tärkeä tiedon kanava

Kyselyssä selvitettiin myös nuorten suomalaisten tietolähteitä koulutukseen liittyvän tiedon saannissa. Yleisimmin käytetään oppilaitoksen www-sivuja sekä koulutusalaan ja oppilaitokseen liittyviä hakusanoja. Kahden viimeksi mainitun merkitys tietolähteenä on kasvanut viime vuosina voimakkaimmin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

City silhouette illustration with data symbols.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ilmoittaudu kevään 2022 datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksiin!

Aalto-yliopisto järjestää datanhallinnan ja avoimen tieteen koulutuksia keväällä 2022.
Purppuranvärisellä taustalla vaaleanrusehtavia pellavaisia kuituja, kuva Julie-Anne Gandierin materiaalitutkimuksesta, kuva Valeria Azovskaya
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kolmelle lippulaivalle jatkorahoitus

Biotalouden FinnCERES, Suomen Tekoälykeskus FCAI ja fotoniikan PREIN saivat Suomen Akatemian rahoituksen toiselle kaudelle.
Phone, laptop, people. Photo: Unto Rautio / Aalto University
Opinnot Julkaistu:

Muutos kirjautumisessa Sisu-järjestelmään: tärkeää tietoa avoimen yliopiston opiskelijalle

Kirjauduttaessa Sisuun Aalto-yliopiston verkon ulkopuolelta tunnistautumiseen ei enää riitä pelkkä Aalto-käyttäjätunnus.
Social Presencing Theater UN Cambodia
Yliopisto Julkaistu:

Oppimista tulevaisuutta varten: systeemiset ratkaisut edellyttävät uudenlaisia tapoja oppia ja tehdä yhteistyötä

Kiinnostuneet aaltolaiset pääsevät tänä keväänä kokeilemaan transformatiivisen oppimisen menetelmiä, jotka voivat käynnistää omaan maailmankuvaan vaikuttavia muutoksia sekä poistaa luovuutta rajoittavia esteitä.