Uutiset

Aalto-yliopiston maine entistäkin parempi

Taloustutkimuksen selvityksen mukaan Aalto-yliopisto on tunnetuin korkeakoulu nuorten suomalaisten keskuudessa.

Aalto-yliopisto sai edellisvuosien tapaan erinomaiset arviot Taloustutkimuksen tekemässä korkeakoulujen imagotutkimuksessa. Yliopistoja ja ammattikorkeakouluja arvioineeseen kyselyyn vastasi lähes 1 200 alle 30-vuotiasta suomalaista.

Kyselyyn vastanneiden mukaan Aalto-yliopisto tunnetaan parhaiten Suomen yliopistoista ja ammattikorkeakouluista. Aalto-yliopiston kiinnostavuus opiskelupaikkana kasvoi viime vuodesta samoin kuin kokonaisarvosana, ja Aalto ylsi näissä kategorioissa toiseksi koko joukosta.

Aalto-yliopisto nähdään edelläkävijänä

Korkeakoulujen imagoa selvitettiin kymmenen väittämän avulla, ja vastaajat arvioivat, sopivatko väittämät korkeakouluun tai yliopistoon hyvin vai huonosti. Mielikuvat Aalto-yliopistosta olivat aiempaa myönteisempiä ja ykkössija heltisi peräti kuudessa väittämässä: Tutkintoa arvostetaan työmarkkinoilla, yliopisto on edelläkävijä, se tarjoaa kansainvälisiä mahdollisuuksia, yliopisto näkyy myönteisesti mediassa ja on hyvin esillä sosiaalisessa mediassa ja Aalto-yliopisto erottuu edukseen muista korkeakouluista. Aalto sijoittui kolmen parhaan korkeakoulun joukkoon kolmessa väittämässä: maine opiskelupaikkana on hyvä, opetus on tasokasta ja koulutusalat ovat kiinnostavia.

Verkko tärkeä tiedon kanava

Kyselyssä selvitettiin myös nuorten suomalaisten tietolähteitä koulutukseen liittyvän tiedon saannissa. Yleisimmin käytetään oppilaitoksen www-sivuja sekä koulutusalaan ja oppilaitokseen liittyviä hakusanoja. Kahden viimeksi mainitun merkitys tietolähteenä on kasvanut viime vuosina voimakkaimmin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu