Uutiset

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa kesäopintoja kaikille

Aalto-yliopiston kesäkoulu lupaa antoisan kesän täynnä ikimuistoisia opintoja ja kesäaktiviteetteja. Otaniemen kampusalue on täydellinen kesäkohde niin opiskelijoille kuin myös muille tiedon janoisille.
Umbrellas
Otaniemen kampus on kokemisen arvoinen kesäkohde: Unto Rautio

Aalto-yliopiston kesäkoulun opinto-ohjelmasta löytyy esimerkiksi maisteritason intensiivinen katsaus digitaaliseen bisnekseen, Digital Business Master Class, kuin myös Aalto Ventures Program:in syventävä katsaus mukaansatempaisevien kokemuksien luomisesta, Creating Multidimensional Experiences. Aalto-yliopiston kesäkoulu hyödyntää monipuolisesti koko kesän opintojaksoa tarjoamalla opintoja elinikäisille oppijoille. Digital Business Master Class:in Alumni Tyler Spring kuvaili kesänsä kokemuksia näin: "Ei ole yleistä että saa viettää kaksi viikkoa ympäri maailmaa tulleiden saman kaltaisten ihmisten kanssa oppien luennoitsijoilta ja toisiltaan viimeisimmistä digitaalisista trendeistä ja uusista työskentelytavoista."

Aalto-yliopiston kesäkoulun johtaja Laura Sivula uskoo Otaniemen kampuksen hyödyntämiseen myös kesäopetuksessa: "Aalto-yliopiston opetuksen maailman laajuinen maine kasvaa ja Otaniemen kampus on inspiroiva kohde kesäopinnoille. Kesän aikana voimme keskittyä rakentamaan tarkoituksellisia akateemisia kokemuksia kaikille oppijoille. Aalto-yliopiston kesäkoulun tarjonta on monitieteellinen ja solmiutuu paikallisiin yrityksiin sekä yhteiskunnallisiin teemoihin. Kesä on mahtava mahdollisuus uppoutua haastelähtöiseen opiskeluun"

Aalto-yliopiston kesäkoulun tarjonta on monitieteellinen ja solmiutuu paikallisiin yrityksiin sekä yhteiskunnallisiin teemoihin.

Laura Sivula, Aalto-yliopiston kesäkoulun johtaja

Unohtumaton kesä kaikille

Aalto-yliopiston kesäkoulu järjestää myös kesäaktiviteetteja opintojen ohessa. Aalto-yliopiston kesäkoulun sosiaalinenohjelma esittelee opiskelijoille Otaniemen ja pääkaupunkiseudun parhaat osat. Opiskelijat pääsevät kokemaan Otaniemen kampusalueen, sekä sen naapurialueet.

Kesä Otaniemessä on eloisaa aikaa, kun kampusalue puhkeaa kukkaan kesän saapuessa. Otaniemen merellinen sijainti mahdollistaa kesästä nauttimisen täysin rinnoin. Alvar Aallon suunnittelemalla Rantasaunalla voi nauttia paljusta ja käydä yöuinnilla meressä, kun taas Smökissä pääsee kokemaan sitsit, eli perinteiset pohjoismaiset akateemiset pöytäjuhlat.

Aalto University / group of students walking under trees / photography: Roee Cohen
Otaniemen kampusalue on täynnä jännittäviä mahdollisuuksia. Kuva: Roee Cohen

Kansainvälinen ja monitieteelinen

Aalto-yliopiston kesäkoulun tarjonnasta löytyy kursseja, jotka ovat suunniteltu kansainväliset opiskelijat mielessä. Kurssit yhdistävät etä- ja lähiopetuksen, tarjoamalla verkossa tehtäviä esi- ja jälkimoduuleja, sekä intensiivisen kaksiviikkoisen luentosarjan kampuksella. Digital Business Master Class on yksi kursseista, jotka hyödyntävät tätä toimivaksi todettua kaavaa. Ohjelmapäällikkö Laura Kitinoja on työstänyt Master Class konseptia:

"Yhdistämällä opetus verkossa ja kampuksella pystymme tarjoamaan myös kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden kokea Suomi ja Aalto-yliopisto ilman että he joutuvat sitoutumaan pitkään vaihtoon. Kaksi viikkoa kampuksella mahdollistaa vierailut mielenkiintoisissa yrityksissä, verkostoitumisen, kuin myös Helsingistä ja Espoosta nauttimisen. Verkko-opetuksen avulla opiskelijat voivat tutustua yritysprojekteihinsa ajoissa, sekä reflektoida oppimaansa."

Aalto-yliopisto on tieteen, taiteteen, teknologian ja bisneksen kohtaamispaikka ja se näkyy myös Aalto-yliopiston kesäkoulun kurssivalikoimassa. Kurssivalikoimasta löytyy kursseja Aalto-yliopiston eri kouluista ja se tarjoaa kursseja luokiolaisille, kandeille, maistereille, kuin myös tohtoriopiskelijoille.

Aalto-yliopiston kesäkoulun kansainvälinen ja monitieteellinen lähestyminen opiskeluun luo mahdollisuuksia tarkoitukselliselle ja arvokkaalle verkostoitumiselle. Erillaiset ryhmäprojektit ja sosiaaliset tapahtumat edesauttavat opiskelijoita luomaan elinikäisiä verkostoja jotka avaavat uusia ovia.

"Nautin ajastani tällä kurssilla ja jään kaipaamaan kaikkia kavereita jotka tapasin. Olisi ollut hienoa että meillä olisimme voineet viettää vielä enemmän aikaa yhdessä, mutta olen varma että tulemme tapaamaan vielä uudestaan" kommentoi Adam Lim, Creating Multidimensional Experiences alumni opiskelijatarinassaan.

Ketkä voivat hakea?

Aalto-yliopiston kesäkoulu on avoin kaikille. Aalto-yliopiston opiskelijoille, toisten yliopistojen opiskelijoille JOO-sopimuksella, opiskelijoilla Aalto-yliopiston partnerikouluista, kansainvälisille opiskelijoille ja elinikäisille oppijoille.

Kurssien hinnoittelu riippuu kurssista ja opiskelijastatuksesta. Löydät lisätietoa Aalto-yliopiston kesäkoulun verkkosivuilta.

Hae nyt

Aalto-yliopiston kesakoulun ensimmäinen lukukausi alkaa kesäkuussa 2020. Kurssivalikoima julkaistaan Aalto-yliopiston kesakoulun verkkosivuilla helmikuussa 2020. Hakuajat joihinkin Aalto-yliopiston kesakoulun kesäkursseihin on jo alkanut.

Lisätietoa:

Laura Sivula
Aalto-yliopiston kesäkoulun johtaja
+358 50 384 7228
[email protected]

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

Lue lisää
Students in front of Väre building of Aalto University campus
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.