Uutiset

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu säilytti arvostetun AACSB-akkreditoinnin

Kauppakorkeakoulu sai AACSB-laatuleiman ensimmäisenä Pohjoismaissa vuonna 2007.
kauppis_promo_aki-pekka_sinikoski_006_web_fi_fi.jpg

Vain viisi prosenttia maailman kauppakorkeakouluista on AACSB-akkreditoituja. Akkreditoinnit edellyttävät vaativien kansainvälisten laatukriteerien täyttymistä ja määrätietoista sitoutumista jatkuvaan kehittymiseen. The Association to Advance Collegiate Schools of Business -yhdistyksen AACSB-akkreditointi myönnettiin Kauppakorkeakoululle vuonna 2007 ensimmäisenä Pohjoismaissa. Akkreditoinnin säilyminen arvioidaan aina viiden vuoden välein.

”Akkreditoinnit, kuten AACSB, ovat tärkeitä kauppakorkeakouluille. Niiden avulla osoitamme kuuluvamme kauppakorkeakoulujen kansainväliseen parhaimmistoon. Saimme kiitosta muun muassa reaalimaailman haasteiden käyttämisestä opetuksessa ja tutkimuksemme laadusta. Myös Aalto University Executive Educationin kasvu sai tunnustusta”, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun dekaani Ingmar Björkman sanoo.

”Erityislaatuista oli, että vertaisarvioijien ryhmä ei löytänyt mitään aluetta, johon Kauppakorkeakoulun pitäisi erityisesti parantaa tai mihin pitäisi kiinnittää huomiota. Haluan tässä kohtaa kiittää kauppislaisia ja yhteistyökumppaneitamme siitä tinkimättömästä työstä, jota he tekevät korkeakoulumme eteen kehittämällä ja tekemällä vaikuttavaa opetusta ja tutkimusta. Tällä on myös merkittävä vaikutus yhteiskuntaamme.”

Vuonna 1916 perustettu The Association to Advance Collegiate Schools of Business -yhdistys on maailman johtava kauppatieteellisen alan koulutusta arvioiva organisaatio. Sen myöntämä AACSB-akkreditointi on myönnetty vain vajaalle viidelle prosentille kaikista maailman kauppakorkeakouluista.

Laatua arvioidessaan AACSB kiinnittää huomiota muun muassa akateemisen henkilöstön pätevyyteen, ohjelmien toteutukseen sekä tutkintojen ja ohjelmien oppimistavoitteiden täyttymiseen.

Virallisesti laatuleima myönnetään Kauppakorkeakoululle AACSB:n vuosittaisen kokouksen yhteydessä Houstonissa, Teksasissa huhtikuun lopussa.  

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu sai ensimmäisenä pohjoismaisena kauppakorkeakouluna ns. triple crown -statuksen eli alansa tärkeimmät kansainväliset laatuakkreditoinnit AACSB, AMBA ja EQUIS jo vuonna 2007. http://biz.aalto.fi/fi/about/accreditations/

Lisätietoa:
Dekaani Ingmar Björkman
[email protected]
050 5897 561

Lue lisää AACSB-akkreditoinnista: www.aacsb.edu/accreditation.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!