Uutiset

Aalto-yliopisto tukee uusia ja uskaliaita poikkitieteellisiä tutkimusprojekteja 

Sisäistä tutkimusrahoitusta myönnettiin 13 monialaiselle tutkimusryhmälle, jotka venyttävät rajoja ja haastavat rohkeasti vallitsevia käytänteitä.
Visualizing Knowledge
Aalto-yliopisto tukee monialaisia tutkimuskonsortioita, jotka edistävät kokonaisvaltaista muutosta. Kuva: Mikko Raskinen

Aalto-yliopiston uusi strategia rohkaisee koulujen ja alojen väliseen yhteistyöhön. Aalto tukee tavoitetta investoimalla yli miljoona euroa sisäiseen siemenrahoitukseen sekä tutkimusrahoitukseen vuosina 2022–2024.

Läpileikkaavien teemojen siemenrahoitus sekä Radikaalisti luovan tutkimuksen rahoitushaku keräsivät yhteensä 45 erinomaista hakemusta, ja rahoitusta myönnettiin 13 tutkimuskonsortiolle.

”Haluamme rohkaista monialaiseen yhteistyöhön ja tukea sitä näiden rahoitushakujen avulla, sillä uskomme sen voimaan. Yksi Aallon valttikorteista onkin eri alojen uniikki yhdistelmä, joka mahdollistaa korkealaatuisen tieteen sekä täysin uudenlaisten innovaatioiden tekemisen”, sanoo Ossi Naukkarinen, tutkimuksesta vastaava vararehtori. 

Läpileikkaavien teemojen siemenrahoitusta haki 19 ryhmää, joista yhdeksälle myönnettiin rahoitus. Siemenrahoitus rohkaisee professoreita perustamaan uusia tutkimuskonsortioita sekä luomaan pohjaa uudelle yhteistyölle, ja sen tavoitteena on parantaa projektien mahdollisuuksia ulkoisen rahoituksen saamiseksi tulevaisuudessa. Siemenrahoituksella tuetaan tuoreita tutkimusryhmiä sekä kansainvälisen yhteistyöverkoston rakentumista.

Radikaalisti luovan tutkimuksen rahoitushakuun saapui 26 hakemusta, ja myöntävän rahoituspäätöksen sai neljä ryhmää. Projektit pyrkivät luomaan työkaluja, uutta tietoa sekä teoreettisia viitekehyksiä radikaalin luovuuden tulevaisuuden sovelluksille, tai lähestymään tutkimuskohdettaan radikaalisti luovalla tavalla – mahdollisesti muuttaen täysin sen, miten keramiikan tai näkemisen kaltaisia näennäisesti tuttuja ilmiöitä tehdään tai tulkitaan.

”Nämä ovat poikkeuksellisia, uniikkeja ja kiinnostavia projekteja, joilla on potentiaalia luoda radikaalisti uudenlaista tulevaisuutta sekä kehittää kestäviä ratkaisuja nykymaailman haasteisiin. Lisäksi tutkimusprojektit ovat linjassa strategiamme kanssa, ja lujittavat tärkeimpiä tutkimusalueitamme”, Ossi Naukkarinen tiivistää.

Lista Radikaalisti luovan tutkimuksen rahoituksen saaneista projekteista

Lista Läpileikkaavien teemojen siemenrahoituksen saaneista projekteista

Sivut näkyvät vain Aalto-yhteisölle, joten kirjauduthan sisään saadaksesi pääsyn koko sisältöön.

Lisätietoja

Krisztina Cziner, Platform-palvelupäällikkö
[email protected]
+358 50 3161028

Riikka Mäkikoskela, Head of Radical Creativity
[email protected]
+358 45 1313562

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisön tukemaan uutta ajattelua.

Strategiamme
Networking at Aalto

Aalto Networking Platform

Aalto Networking Platform -yhteistyöalusta tuo tutkimusosaamista yhteen yli laitosrajojen.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

AI-generated colourful images of robot-looking figures and humans programming.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ohjelmoinnin sietämätön keveys – tekoälyavusteinen koodaus pakottaa miettimään tietotekniikan opetuksen uudelleen

Aalto-yliopiston tietoteknisen opetuksen tutkijat osoittivat tutkimuksessaan, että tekoälyavusteinen ohjelmointi voi olla hyödyllinen työkalu opettajille.
An illustrated book with model wearing summery outfit lays on colourful textiles surface
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

DIALOGUES-näyttely tekstiilien tulevaisuudesta Dipolin galleriassa

Näyttelyssä on esillä Aalto yliopiston tekstiiliin liittyviä tutkimusprojekteja ja opiskelijatöitä.
A person wearing a shirt that says "build like an entrepreneur" sitting in class, in front of a drawing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutki taiteen ja yrittäjyyden yhtymäkohtia Aallon opiskeljoiden näyttelyssä

Art, Life and Entrepreneurship -kurssin lopputyöt ovat näytillä Väreen aulassa 29.11.–13.12.
Andrea Sand
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Piille löytyy elektroniikassa lupaavia haastajia, mutta niiden säteilynkestävyys on arvoitus – tutkimusprojekti kehittää tehokasta tapaa säteilyvaurioiden ennustamiseen

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Andrea Sand sai Euroopan tutkimusneuvostolta merkittävän rahoituksen puolijohteiden säteilyvaurioiden ennustamiseen. Uusi menetelmä voi avata ovia seuraavan sukupolven materiaalien käyttöönotolle.