Uutiset

Aalto-yliopisto ryhtyy raportoimaan sijoitustoimintansa vastuullisuudesta: ”Haluamme lisätä läpinäkyvyyttämme”

Aallon ensimmäisestä sijoitusten vastuullisuutta koskevasta raportista käy ilmi, että käyttämämme rahastot noudattavat hyvin laajasti vastuullisen sijoittamisen periaatteita. Yliopiston pitkän ajan tavoitteena on hiilineutraali sijoitussalkku.
people walking in the field

Aalto-yliopisto on julkaissut ensimmäisen sijoitustensa vastuullisuutta käsittelevän raportin. Aalto-yliopiston sijoitusten vastuullisuutta tarkastellaan raportissa sekä sosiaalisten asioiden ja ympäristövastuullisuuden että hyvää hallintoa koskevien tavoitteiden kautta.

“Sijoitustemme vastuullisuus on tärkeä asia yliopistolle, sillä se linkittyy myös suoraan uuteen strategiaamme, jossa vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat erittäin tärkeässä asemassa. Aallon tärkein tehtävä on rakentaa parempaa maailmaa, ja teemme sitä ihan joka osa-alueella”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

Strategian valmistelun yhteisötilaisuus 27.3.2019. Kuvassa rehtori Ilkka Niemelä, kuva Mikko Raskinen

Aallon tärkein tehtävä on rakentaa parempaa maailmaa, ja teemme sitä ihan joka osa-alueella.

Ilkka Niemelä, rehtori

Raportista käy ilmi, että 95 prosenttia rahastoistamme on allekirjoittanut vastuullisen sijoittamisen periaatteet (PRI). Lisäksi Aallon osakesalkun hiili-intensiteetti on selvästi tavanomaista alhaisempi. Vastuullisuusraportti julkaistaan tästä eteenpäin vuosittain.

“Raportoimalla haluamme parantaa sijoitustemme läpinäkyvyyttä. Vastuullisen sijoittamisen toimintasuunnitelmamme ei ole tällä raportilla valmis, vaan olemme sitoutuneet kehittämään prosessejamme jatkuvasti”, sanoo sijoitusjohtaja Iivo Paukkeri.

Sijoitussalkkumme sisältää sekä passiivisia että aktiivisia rahastoja. Vastuullisuusstrategiamme mukaisesti emme hyväksy mukaan esimerkiksi toimintoja, jotka ovat arvojemme vastaisia.

Osana sijoitusten vastuullisuusstrategiaa olemme selvittäneet myös ulkopuolisten rahastojen suhtautumista vastuulliseen sijoittamiseen. Laadullinen kyselyyn perustuva selvitys antaa yliopistolle tärkeää tietoa sijoitustemme vastuullisuudesta. Vastaukset osoittavat, että suurin osa ulkopuolisista salkunhoitajistamme pitää vastuullisuutta tärkeänä ja käyvät vastuullisuusasioista aktiivista vuoropuhelua yritysten kanssa.

“Käyttämiemme rahastojen omistuksia käydään läpi säännöllisesti ja nämä tulokset ovat osa raportointia. Entistä tarkemman vastuullisuusanalyysin pohjalta noin 20% salkun omistuksista on siirretty uusiin, vastuullisempiin rahastoihin vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla”, Paukkeri kertoo.

Aalto-yliopisto on allekirjoittanut Vastuullisen sijoittamisen periaatteet (Principles of Responsible Investing). Raportoimme jatkossa sijoituksistamme TCFD:n (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) standardien mukaisesti. Läpinäkyvyyden lisäämiseksi sijoitusstrategiamme tulee verkkosivuillamme julkiseksi vuodesta 2022 alkaen.

Aallon tutkimusta ja opetusta rahoitetaan vuonna 2021 sijoitusten kautta jopa 28 miljoonalla eurolla.

Aalto-yliopiston rahastojen sijoitustoiminta

Rahastojen sijoitustoiminnan tuottojen tarjoama rahoitus tukee Aalto-yliopiston opetusta, tutkimusta ja innovaatiotoimintaa.

Lue lisää
An autumnal aerial view of Aalto University campus from Laajalahti, autumn colours, yellow and orange, are prominent in the trees
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kuva hyvinvointiviikon logosta jossa keltaisia kuvioita
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Vielä ehdit ilmoittautua Aalto Wellbeing Week 2023 tapahtumiin!

Hyvinvointiviikolla taas paljon tapahtumia kampuksella
Ylhäältä otetussa kuvassa opiskelijat istuvat pöydän ääressä Oppimiskeskuksen värikkäissä tiloissa
Yliopisto Julkaistu:

Yritysyhteydet Aallon vahvuutena Times Higher Educationin rankingissä

Arvostettu yliopistovertailu sijoitti Aalto-yliopiston 250 parhaan joukkoon maailmassa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.
Jaakko Honko -luennon 2023 pääpuhuja Kaisa Hietala
Yliopisto Julkaistu:

Pääpuhuja, yritysjohtaja Kaisa Hietala: Meiltä puuttuu määritelmä luonnon arvolle

Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavalle luennolle saapui noin 300 kutsuvierasta ja alumnia.