Uutiset

Aalto-yliopisto nousi sijalle 139 QS:n yliopistovertailussa

QS World University Ranking perustuu mainetekijöihin, tutkimusviittauksiin ja kansainvälisyyteen.

Aalto-yliopiston sijoitus nousi lähes 50 sijaa QS World University Ranking -yliopistovertailussa, joka julkistettiin 15.9.2015. Aalto-yliopisto oli tänä vuonna sijalla 139 maailman yliopistoista, kun se vuosi sitten oli sijalla 187.

QS World University Rankingin sijoituksesta 50 prosenttia perustuu yliopiston mainetta koskevaan mielipidekyselyyn, jossa vastaajina ovat niin yliopistot kuin työnantajatkin. Lisäksi vertailussa tarkastellaan tutkimusviittauksia, opiskelija-opettaja-suhdelukua ja kansainvälisen akateemisen henkilöstön määrää.

Rankingin metodologia on muuttunut hieman aiemmista vuosista. Tänä vuonna vertailussa on muun muassa otettu huomioon tieteenalojen välisiä eroavaisuuksia viittauskäytännöissä.

Ensimmäisellä sijalla vertailussa oli yhdysvaltalainen Massachusetts Institute of Technology (MIT). QS-ranking oli valinnut arvioitavaksi lähes 900 yliopistoa ympäri maailman. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17  000–22 000 yliopistoa.

Lisätiedot: Topuniversities-verkkosivut

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Drone image of Otaniemi campus in early December, light covering of snow everywhere, with low sun shining
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otaniemi, nimen taustalla mystinen menneisyys

Mistä yliopiston kampusalue on saanut nimensä?
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Logo
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Pääkaupunkiseudun korkeakouluyhteisö yhdistää voimansa: EveryMoveCounts -kampanja käynnistyy

EveryMoveCounts -kampanjan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta arjen aktiivisuuden myönteisistä vaikutuksista hyvinvoinnille ja toimintakyvylle
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.