Uutiset

Aalto-yliopisto nousi QS:n ranking-listalla sijalle 127 maailmassa

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja kansainvälisyydessä.
Students of Aalto University / Photo by Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan 127:nneksi maailmassa tuoreessa QS World University Rankings 2021 -yliopistovertailussa. Viime vuonna sijoitus oli 134.

QS-vertailussa yliopistoja arvioidaan kuudella mittarilla, joilla kullakin on hieman erilaiset painoarvot. Aalto-yliopisto oli Suomen paras kolmella alueella: tutkimusviittausten, kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellinen määrä. Muita vertailussa käytettyjä mittareita ovat akateeminen maine ja työnantajamielikuva, joissa Aalto on toinen Suomen yliopistoista, sekä opiskelija-opettaja-suhdeluku, jossa Aalto on Suomen yliopistoista neljäs.  Kokonaisvertailussa Aalto-yliopisto oli toinen suomalaisista yliopistoista.

Tutkimusviittausten määrä on laskettu Scopus-tietokannan tiedoista ja se on suhteutettu tutkimushenkilöstön määrään sekä normalisoitu viiden päätieteenalan mukaan. Työnantajamielikuva perustuu mainekyselyyn, johon kerättiin näkemyksiä 50 000 työnantajalta ympäri maailmaa. Akateeminen mielikuva perustuu yli 100 000:n yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa työskentelevän vastaajan arvioihin.

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan tuhat parasta yliopistoa maailmassa. Kaikkiaan QS laskee maailmassa olevan noin 26 000 yliopistoa.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Sen laatimassa nuorten alle 50-vuotiaiden yliopistojen vertailussa Aalto-yliopisto sijoittui yhdeksänneksi maailmassa. 

Yleisrankingien lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimpia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen.

Lue lisää:

QS-rankingin verkkosivut

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu oli jälleen maailman 7:nneksi paras

Aalto University students enjoying sunny weather

Rankingit

Aalto-yliopisto on saavuttanut vahvoja sijoituksia kansainvälisillä yliopistoja vertailevilla ranking-listoilla. Paras alakohtainen sijoituksemme on 6. sija maailmassa taiteen ja muotoilun alalla, ja olemme sadan parhaan joukossa myös monilla muilla aloilla eri rankingien mukaan.

Tältä sivulta löydät tietoa sijoittumisestamme tunnetuimmissa yliopistorankingeissä.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White Aalto logo with exclamation mark standing in the middle of Otaniemi campus in the summertime
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-korkeakoulusäätiö laskee liikkeeseen kaksi joukkovelkakirjalainaa yhteismäärältään 150 miljoonaa euroa

Joukkovelkakirjalainoista saatavat varat käytetään pääasiassa kiinteistöinvestointien rahoittamiseksi otettujen lainojen jälleenrahoitukseen sekä lisäksi yleisiin tarpeisiin.
Photo collage of some of the actions funded by the Sustainability Action Booster grant
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto rahoittaa opiskelijoiden kestävyystoimia kymmenillä tuhansilla vuodessa - "Tällaista emme ole nähneet muualla"

Aalto-yliopiston Sustainability Action Booster on apuraha, joka tukee opiskelijoiden ideoimia kestävän kehityksen projekteja kampuksella ja sen ulkopuolella.
Potrettikuva Suzanne Innes-Stubbista, hän hymyilee ja katsoo kohti kameraa
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Suzanne Innes-Stubb nimitetty johtavaksi työelämäasiantuntijaksi Aalto-yliopiston kauppakorkeakouluun

Yritysjuridiikan asiantuntija Innes-Stubb vahvistaa Kauppakorkeakoulun osaamista vastuullisessa yritystoiminnassa. Hän aloittaa tehtävässä syyskuun alussa.
Three students sitting at the School of Business. Photo: Ari Toivonen
Yliopisto Julkaistu: