Uutiset

Aalto-yliopisto nousi QS:n ranking-listalla sijalle 127 maailmassa

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja kansainvälisyydessä.
Students of Aalto University / Photo by Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan 127:nneksi maailmassa tuoreessa QS World University Rankings 2021 -yliopistovertailussa. Viime vuonna sijoitus oli 134.

QS-vertailussa yliopistoja arvioidaan kuudella mittarilla, joilla kullakin on hieman erilaiset painoarvot. Aalto-yliopisto oli Suomen paras kolmella alueella: tutkimusviittausten, kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellinen määrä. Muita vertailussa käytettyjä mittareita ovat akateeminen maine ja työnantajamielikuva, joissa Aalto on toinen Suomen yliopistoista, sekä opiskelija-opettaja-suhdeluku, jossa Aalto on Suomen yliopistoista neljäs.  Kokonaisvertailussa Aalto-yliopisto oli toinen suomalaisista yliopistoista.

Tutkimusviittausten määrä on laskettu Scopus-tietokannan tiedoista ja se on suhteutettu tutkimushenkilöstön määrään sekä normalisoitu viiden päätieteenalan mukaan. Työnantajamielikuva perustuu mainekyselyyn, johon kerättiin näkemyksiä 50 000 työnantajalta ympäri maailmaa. Akateeminen mielikuva perustuu yli 100 000:n yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa työskentelevän vastaajan arvioihin.

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan tuhat parasta yliopistoa maailmassa. Kaikkiaan QS laskee maailmassa olevan noin 26 000 yliopistoa.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Sen laatimassa nuorten alle 50-vuotiaiden yliopistojen vertailussa Aalto-yliopisto sijoittui yhdeksänneksi maailmassa. 

Yleisrankingien lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimpia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen.

Lue lisää:

QS-rankingin verkkosivut

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu oli jälleen maailman 7:nneksi paras

A Grid Aalto University / Photo by Unto Rautio

Rankingit

Aalto-yliopisto on parantanut asemaansa tekniikan, talouden ja taiteen alojen rankingeissä. Sijoitus on erinomainen myös nuorten yliopistojen yleisrankingeissa.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kauppakorkeakoulun promootio 2022, promootiokulkue. Kuva: Mika Levälampi
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa juhlistettiin 16. juhlallista promootiota

Katso kuvia tästä arvokkaasta ja upeasta akateemisesta juhlasta.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!
Photo of Melina Nummi.
Yliopisto Julkaistu:

Melina Nummi edistää opiskelijoiden liikkuvuutta Unite-yliopistoverkostossa

Melina Nummi on kansainvälisen liikkuvuuden suunnittelija Aalto-yliopistossa. Melinan kiinnostus kansainvälistymisen mahdollistamiseen kaikille tulee hänen omasta taustastaan, sillä hän on opiskellut ja työskennellyt Suomen ulkopuolella monta vuotta.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Yliopisto Julkaistu:

Liikesivistysrahastolta 850 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistolle kauppatieteisiin

”Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme.”