Uutiset

Aalto-yliopisto nousi QS:n ranking-listalla sijalle 127 maailmassa

Aalto on Suomen ykkönen tutkimusviittausten suhteellisessa määrässä ja kansainvälisyydessä.
Students of Aalto University / Photo by Unto Rautio
Kuva: Aalto-yliopisto / Unto Rautio.

Aalto-yliopisto paransi sijoitustaan 127:nneksi maailmassa tuoreessa QS World University Rankings 2021 -yliopistovertailussa. Viime vuonna sijoitus oli 134.

QS-vertailussa yliopistoja arvioidaan kuudella mittarilla, joilla kullakin on hieman erilaiset painoarvot. Aalto-yliopisto oli Suomen paras kolmella alueella: tutkimusviittausten, kansainvälisen akateemisen henkilöstön ja kansainvälisten opiskelijoiden suhteellinen määrä. Muita vertailussa käytettyjä mittareita ovat akateeminen maine ja työnantajamielikuva, joissa Aalto on toinen Suomen yliopistoista, sekä opiskelija-opettaja-suhdeluku, jossa Aalto on Suomen yliopistoista neljäs.  Kokonaisvertailussa Aalto-yliopisto oli toinen suomalaisista yliopistoista.

Tutkimusviittausten määrä on laskettu Scopus-tietokannan tiedoista ja se on suhteutettu tutkimushenkilöstön määrään sekä normalisoitu viiden päätieteenalan mukaan. Työnantajamielikuva perustuu mainekyselyyn, johon kerättiin näkemyksiä 50 000 työnantajalta ympäri maailmaa. Akateeminen mielikuva perustuu yli 100 000:n yliopistoissa tai tutkimuslaitoksissa työskentelevän vastaajan arvioihin.

QS:n ranking-listalle on valikoitu mukaan tuhat parasta yliopistoa maailmassa. Kaikkiaan QS laskee maailmassa olevan noin 26 000 yliopistoa.

QS (Quacquarelli Symonds) on yksi merkittävimmistä yliopistovertailuista. Sen laatimassa nuorten alle 50-vuotiaiden yliopistojen vertailussa Aalto-yliopisto sijoittui yhdeksänneksi maailmassa. 

Yleisrankingien lisäksi QS tuottaa tieteenalakohtaisia ja alueellisia ranking-listoja. Ala- ja aihekohtaiset ranking-listat ovat Aallolle relevantimpia kuin yleisrankingit, koska yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen.

Lue lisää:

QS-rankingin verkkosivut

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu oli jälleen maailman 7:nneksi paras

A Grid Aalto University / Photo by Unto Rautio

Rankingit

Aalto-yliopisto on parantanut asemaansa tekniikan, talouden ja taiteen alojen rankingeissä. Sijoitus on erinomainen myös nuorten yliopistojen yleisrankingeissa.

Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Mietteliään ja hieman surullisen näköinen nainen istuu lähikuvassa sohvalla ja katsoo alaviistoon, taustalla vaalea seinä.
Palkitut, Yliopisto Julkaistu:

Rauno Ronkaisen kuvaama elokuva Helene ehdolla Camerimagen pääkilpasarjassa

Taiteilija Helene Schjerfbeckistä kertovan elokuvan kuvaus palkittiin hopeisella sammakolla - onnea!
Participants discussing on a break.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

UNITE!-yliopistoverkosto juhlii ensimmäistä vuosipäiväänsä

Ensimmäisen toimintavuotensa aikana UNITE! on sekä pystyttänyt yhteistä perustaansa että päässyt toteuttamaan ensimmäisiä hankkeitaan.
People in Harald Herlin.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kulunhallinnan käytännöt muuttuvat – lue ohjeet miten toimia

Muutokset tulevat voimaan maanantaina 30.11.2020 ja ne koskevat kaikkia Otaniemen kampuksella liikkuvia.
Nuorten teknologiapalkinnon kuvassa nuori poika aurinkolaseissa
Yliopisto Julkaistu:

Nuorten teknologiapalkinnon haasteet julkistettu

Millennium Youth Prize 2021 -kilpailun haasteet liittyvät geenitekniikkaan, akkumetallien kierrätykseen ja kauppojen ruokahävikkiin.