Uutiset

Aalto-yliopisto kehittää ei-formaalin jatkuvan oppimisen tarjontaa osana Digivisio 2030 -hanketta

Aalto-yliopisto on mukana Digivisio 2030 hankkeen alkuvaiheen pilotissa ja kehittää omaa ei-formaalin oppimisen tarjontaansa yhdessä muiden pilottikorkeakoulujen kanssa.
Students sitting and talking in the library

Valtakunnallinen Digivisio 2030 -hanke etenee seuraavaan vaiheeseen ensimmäisten pilottihankkeiden käynnistyessä. Digivisio on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jossa rakennetaan kansainväliselläkin mittapuulla kunnianhimoista oppimisen ekosysteemiä. 

Aalto-yliopisto on mukana toisessa hankkeen alkuvaiheen piloteista, jossa pilotoidaan ei-formaalin joustavan oppimisen tarjotinta. Ei-formaalia oppimistarjontaa voivat olla esimerkiksi kurssimuotoinen tutkintoon johtamaton koulutus, webinaarit, podcastit sekä kaikki muu tältä väliltä. Aalto-yliopiston lisäksi pilottihankkeessa on mukana viisi muuta suomalaista korkeakoulua. Toinen Digivisiossa alkavista piloteista keskittyy identiteetinhallintaan.

“Aallossa on herätty jo aikaisemmin ei-formaalin oppimisen merkitykseen osana elämänlaajuista oppimista, ja siksi onkin hienoa päästä tietoisesti keskittymään uudenlaisten oppimissisältöjen kehittämiseen. Esimerkiksi osaksi arkea sujahtavat muutaman minuutin kokonaisuudet odottavat tekijöitään”, kertoo pilottikoordinaattori Kiti Kainulainen.

Pilotti alkoi lokakuussa 2022 ja kestää noin vuoden. Tämän aikana Aalto-yliopisto kehittää omaa ei-formaalin oppimisen tarjontaansa sekä kokeilee tarjonnan tunnistamista ja esittämistä oppijoille yhteisellä tarjottimella muiden pilottikorkeakoulujen kanssa.

“Digivision jatkuvan oppimisen tarjotin on oivallinen työkalu kirittämään Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjontaa alkaen ei-formaaleista oppimismuodoista. Oppimisen digitaaliset toteutukset hakevat muotoaan ja Aalto-yliopistolla on mahdollisuus kehittää sekä kansallisesti että kansainvälisesti kilpailukykyisiä oppimisratkaisuja,” sanoo elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja Laura Sivula.

Kiti Kainulainen

Coordinator
U902 Learning Services
Laura Sivula

Laura Sivula

Projektipäällikkö
Higher education institutes Digivisio main image showing people working with laptops

Korkeakoulujen Digivisio 2030 - tehdään oppimiselle tulevaisuus

Aalto-yliopisto on aktiivisesti mukana kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on uudistaa suomalaista korkeakoulutusta digitalisaation avulla ja tehdä Suomesta joustavan oppimisen mallimaa.

Aalto-yliopisto
Monitulkintaiset ongelmat vaativat uudenlaista johtamista

Aalto-yliopisto on vetovastuussa korkeakoulujen ja yliopistojen digivision toteuttamisessa

Rehtori Ilkka Niemelä valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi ja hankesuunnittelu on käynnistymässä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Tervetuloa aamukahville Space 21:een keväällä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:en avointen ovien aamukahveille. Kevään 2023 aikataulu nyt julki!
Aalto logo on the snow
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Varautuminen kiertäviin sähkökatkoihin Otaniemen kampuksella

Mahdollisista katkoista pyritään viestimään etukäteen.
Aalto ARTS BOOKS Photo Mikko Raskinen
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto aloittaa muutosneuvottelut Aalto ARTS Books -yksikössään

Neuvotteluiden piirissä on neljä henkilöä. Mahdollinen vähennystarve on enintään kaksi henkilöä.
Mustavalkokuvassa arkkitehtiopiskelijoita vuodelta 1921
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Korkeakoulutasoista arkkitehtuurikoulutusta Suomessa 150 vuotta

Arkkitehtien korkeakoulutasoisen opetuksen lasketaan Suomessa alkaneen vuonna 1872 Polyteknillisen koulun perustamisen myötä, josta sittemmin tuli Teknillinen korkeakoulu ja Aalto-yliopisto