Uutiset

Aalto-yliopisto kehittää ei-formaalin jatkuvan oppimisen tarjontaa osana Digivisio 2030 -hanketta

Aalto-yliopisto on mukana Digivisio 2030 hankkeen alkuvaiheen pilotissa ja kehittää omaa ei-formaalin oppimisen tarjontaansa yhdessä muiden pilottikorkeakoulujen kanssa.
Students sitting and talking in the library

Valtakunnallinen Digivisio 2030 -hanke etenee seuraavaan vaiheeseen ensimmäisten pilottihankkeiden käynnistyessä. Digivisio on kaikkien suomalaisten korkeakoulujen yhteinen hanke, jossa rakennetaan kansainväliselläkin mittapuulla kunnianhimoista oppimisen ekosysteemiä. 

Aalto-yliopisto on mukana toisessa hankkeen alkuvaiheen piloteista, jossa pilotoidaan ei-formaalin joustavan oppimisen tarjotinta. Ei-formaalia oppimistarjontaa voivat olla esimerkiksi kurssimuotoinen tutkintoon johtamaton koulutus, webinaarit, podcastit sekä kaikki muu tältä väliltä. Aalto-yliopiston lisäksi pilottihankkeessa on mukana viisi muuta suomalaista korkeakoulua. Toinen Digivisiossa alkavista piloteista keskittyy identiteetinhallintaan.

“Aallossa on herätty jo aikaisemmin ei-formaalin oppimisen merkitykseen osana elämänlaajuista oppimista, ja siksi onkin hienoa päästä tietoisesti keskittymään uudenlaisten oppimissisältöjen kehittämiseen. Esimerkiksi osaksi arkea sujahtavat muutaman minuutin kokonaisuudet odottavat tekijöitään”, kertoo pilottikoordinaattori Kiti Kainulainen.

Pilotti alkoi lokakuussa 2022 ja kestää noin vuoden. Tämän aikana Aalto-yliopisto kehittää omaa ei-formaalin oppimisen tarjontaansa sekä kokeilee tarjonnan tunnistamista ja esittämistä oppijoille yhteisellä tarjottimella muiden pilottikorkeakoulujen kanssa.

“Digivision jatkuvan oppimisen tarjotin on oivallinen työkalu kirittämään Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjontaa alkaen ei-formaaleista oppimismuodoista. Oppimisen digitaaliset toteutukset hakevat muotoaan ja Aalto-yliopistolla on mahdollisuus kehittää sekä kansallisesti että kansainvälisesti kilpailukykyisiä oppimisratkaisuja,” sanoo elämänlaajuisen oppimisen liiketoimintajohtaja Laura Sivula.

Higher education institutes Digivisio main image showing people working with laptops

Digivisio 2030 -hanke

Aalto-yliopisto on aktiivisesti mukana kaikkien Suomen korkeakoulujen yhteisessä hankkeessa, jonka tavoitteena on uudistaa suomalaista korkeakoulutusta digitalisaation avulla ja tehdä Suomesta joustavan oppimisen mallimaa.

Aalto-yliopisto
Monitulkintaiset ongelmat vaativat uudenlaista johtamista

Aalto-yliopisto on vetovastuussa korkeakoulujen ja yliopistojen digivision toteuttamisessa

Rehtori Ilkka Niemelä valittiin ohjausryhmän puheenjohtajaksi ja hankesuunnittelu on käynnistymässä.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Minna Halme, photo by Hayley Le
Yliopisto Julkaistu:

Minna Halme: Vastuullisen liiketoiminnan tutkimusta pidettiin alussa viherpiipertämisenä

"Minulle sanottiin, että minun kannattaisi tehdä väitöskirja jostain muusta aiheesta, jos haluan joskus tulevaisuudessa töitä."
juoksijoita rantaraitilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ilmoittautuminen avautuu 4.3. Aalto Walk & Run -liikuntatapahtumaan 21.9.2024

Tule mukaan koko Aalto-yhteisölle ilmaiseen liikuntatapahtumaan!