Uutiset

Aalto-yliopisto ja Pöyry tiivistävät laaja-alaista yhteistyötään – myös opiskelijoille uusia mahdollisuuksia

Suunnittelu- ja konsultointialalla on nyt vetoa – Pöyry panostaa opiskelijoihin ja palkkaa 200 uutta harjoittelijaa.
Kuvassa vasemmalta Teppo Heiskanen, Juuso Pajunen, Ilkka Niemelä ja Martin à Porta.
Kuvassa Teppo Heiskanen (vas.), Juuso Pajunen, Ilkka Niemelä ja Martin à Porta.

Aalto-yliopisto ja kansainvälinen suunnittelu- ja konsultointiyritys Pöyry solmivat 24.1. aiesopimuksen, jonka tavoitteena on vahvistaa ja tiivistää jo pitkään jatkunutta laaja-alaista yhteistyötä. Samalla 200 opiskelijaa vieraili Vantaan Pöyry-talolla tutustumassa Pöyryn tarjoamiin mahdollisuuksiin ja uuteen Pöyry Stars -urapolkuohjelmaan.

Pöyryn ja Aalto-yliopiston yhteistyö tarkoittaa käytännössä esimerkiksi tutkimusyhteistyötä, vierailijaluentoja, projektiluonteisia kursseja, koulutusohjelmakehitystä ja yhteisseminaareja. Yhteistyötä tehdään kaikilla toiminnan tasoilla, ylimmän johdon tapaamisista fuksitapahtumiin. Pöyry teettää Aalto-yliopiston opiskelijoilla vuosittain myös useita diplomitöitä.

”Aalto-yliopistolla on merkittävä rooli yhteiskunnassamme, ja meillä on suuri tarve Aallosta valmistuville osaajille, kun kehitämme ratkaisuja globaaleihin haasteisiin. Aallon vahvuudet ovat monialaisuus ja innovaatiotoiminta, ja ne ovat myös meille tärkeitä arvoja. Yhteistyömme perinteet ulottuvat vuosikymmenien taakse, ja on hienoa tiivistää suhteitamme entisestään”, sanoo Pöyry Oyj:n toimitusjohtaja Martin à Porta.

Yhteistyön tavoitteena on myös edistää opiskelijoiden mahdollisuuksia kehittää työelämässä tarvittavaa osaamistaan Pöyryllä esimerkiksi diplomitöiden, projektien ja harjoittelupaikkojen kautta. Uusi Pöyry Stars -urapolkuohjelma tarjoaakin opiskelijoille uudenlaisen mahdollisuuden tehdä töitä opiskelijaelämän ehdoilla.

”Olemme iloisia, että Pöyry on entistä aktiivisemmin läsnä Aalto-yliopiston kampuksella haastamassa opiskelijoitamme ja innostamassa heitä alan tehtäviin. Monialainen yritysyhteistyö Pöyryn kanssa mahdollistaa uuden tutkimustiedon siirtämisen käytäntöön ja antaa suuntaviivoja tulevaisuuden osaajien kouluttamiselle”, Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä kertoo.

Pöyry Finland Oy:n toimitusjohtaja Juuso Pajunen huomauttaa, että Pöyry on merkittävä diplomi-insinöörien työllistäjä Suomessa.

”Pystymme tarjoamaan haastavia globaalin mittakaavan projekteja eri teollisuusalojen, infra-, vesi- ja ympäristöalan sekä energiasektorin ammattilaisille. Siksi tiivis yhteistyö Aalto-yliopiston kanssa hyödyttää suoraan myös opiskelijoita”, Pajunen sanoo.

Suunnittelu- ja konsultointiala kiinnostaa nuoria – Pöyrylle Suomessa 200 uutta harjoittelijaa

Suunnittelu- ja konsultointialalla on nyt imua tekniikan alan opiskelijoiden parissa. Esimerkiksi RILin kesätyökyselyn 2018 mukaan viidestä houkuttelevimmasta työnantajasta neljä on suunnittelu- ja konsultointiyrityksiä, kun Universumin tutkimuksessa nuorten tekniikan ammattilaisten ihanteellisimpien työnantajien kärkikymmenikössä niitä on kolme.

Alalle havittelevien opiskelijoiden tilanne on sikäli hyvä, että uusille osaajille on myös kysyntää. Kahden vuoden Pöyry Stars -ohjelmaan ollaan ottamassa noin 60 opiskelijaa, joiden lisäksi palkataan paljon opiskelijoita myös lyhyempiin harjoittelujaksoihin ja kesätöihin sekä diplomi- tai opinnäytetyöntekijöiksi. Yhteensä harjoittelupaikkoja on tarjolla noin 200 eri puolilla Suomea.

200 opiskelijaa vieraili Pöyry-talolla – pikahaastatteluissa persoona peliin

Pöyry järjestää säännöllisesti erilaisia opiskelijatapahtumia ja osallistuu ura- ja rekrytointitapahtumiin sekä vierailee korkeakouluissa, jotta opiskelijoilla olisi mahdollisuuksia tavata pöyryläisiä ja kysellä työskentelystä suunnittelu- ja konsultointialalla.

24.1. yhteensä 200 Aalto-yliopiston ja Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijaa osallistuivat opiskelijaekskursiolle Vantaan Pöyry-talolla. Opiskelijat pääsivät keskustelemaan eri alojen pöyryläisten kanssa, kuulemaan Pöyryn tarjoamista mahdollisuuksista ja Pöyry Stars -urapolkuohjelmasta sekä kertomaan itsestään pikahaastatteluissa.

”Vierailun perusteella Pöyryllä on valtavan laajasti mahdollisuuksia eri alojen opiskelijoille ja täällä selvästi panostetaan opiskelijoihin. Oli myös mahtavaa että annettiin mahdollisuus pikahaastatteluun, siitä sai tärkeää kokemusta tulevia työhaastatteluja varten”, kertoo Janika Hart, bio- ja kemiantekniikan opiskelija Aalto-yliopistosta.

Janika Hart opiskelee bio- ja kemiantekniikkaa Aalto-yliopistossa.

Lisätiedot

Tom Lind, Aalto-yliopistoyhteistyön koordinaattori, Pöyry Finland Oy
[email protected]
Puh. 040 5540 165

Teppo Heiskanen, johtaja, kumppanuudet ja yritysyhteistyö, Aalto-yliopisto
[email protected]
Puh. 050 363 3223

Tiesitkö: Pöyryn perustaja Jaakko Pöyry oli Aalto-yliopiston edeltäjän Teknillisen Korkeakoulun kunniatohtori.

Lue lisää Pöyryn oppilaitosyhteistyöstä: http://www.poyry.fi/opiskelijoille
Lue lisää Pöyry Stars -urapolkuohjelmasta: http://www.poyry.fi/ura-poyrylla/poyry-opiskelijoille/poyry-stars

Tietoa Pöyrystä

Pöyry on kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö. Tarjoamme asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ympäristöön liittyviä palveluja. Kehitämme yhdessä älykkäitä ratkaisuja ja hyödynnämme viimeisimpiä digitaalisia innovaatioita. Pöyryn liikevaihto vuonna 2017 oli 522 miljoonaa euroa, ja yhtiön osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin pörssissä. Noin 5 500 asiantuntijaa. 40 maata. 115 toimistoa.

Vieraile verkkosivuillamme www.poyry.fi ja seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Twitter | LinkedIn | Facebook | YouTube 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.