Aalto-yliopisto ja KONE tiiviimpään yhteistyöhön
KONE ja Aalto-yliopisto ovat sopineet yhteistyönsä tiivistämisestä akateemisen ja käytännön tiedon ja asiantuntemuksen yhdistämiseksi. Sopimus kattaa niin tutkimukseen, opetukseen, osaamisen kehittämiseen, kampuksen kehittämiseen kuin rekrytointiinkin liittyvää yhteistyötä.
"Olemme tehneet jo pitkään tutkimusyhteistyötä, ja KONE on toiminut aktiivisesti myös Aallon Design Factory -ympäristössä. Tiivistyvän yhteistyön myötä tutkijoillemme ja opiskelijoillemme avautuu entistä enemmän mahdollisuuksia työskennellä uusien teknologioiden ja palveluiden parissa", toteaa Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulun dekaani Jouko Lampinen.
"KONE haluaa tarjota asiakkailleen ja loppukäyttäjilleen parasta mahdollista asiakaskokemusta. Nyt allekirjoitettu sopimus antaa meille entistä laajemman tieteellisen pohjan tuote- ja palvelutarjoomamme kehittämiseen esimerkiksi käyttäjäkokemuksen alueella. Yhteistyöalueet on valittu tukemaan myös teknologiastrategiaamme. Tavoitteemme on varmistaa, että KONE jatkossakin tunnetaan toimialansa innovatiivisimpana yrityksenä", sanoo KONEen teknologiajohtaja Tomio Pihkala.
Kuvassa v-o: Tomio Pihkala, Elina Karvonen, Rauno Hatakka, Ilkka Niemelä, Henrik Ehrnrooth, Jouko Lampinen ja Teppo Heiskanen. Kuva: KONE
Aalto ja KONE tavoittelevat sopimuksella yhteistyön syventämistä yhteisillä ydinalueilla. Sopimuksen keskeisiä yhteistyön alueita ovat ihmisvirta-analytiikka ja uutena alueena sen yhdistäminen rakennuksen tietomalleihin sekä niin ikään uudet yhteistyöalueet kuten langattomat teknologiat, tulevaisuuden valmistusmenetelmät sekä käyttäjäkokemus.
Lisätietoja:
Aalto-yliopisto, viestintä
Viestintäasiantuntija Eeva Lehtinen
[email protected], 050 321 7034
Viestintäjohtaja Liisa Kivelä
KONE Oyj
[email protected], 0400 308 484
Lue lisää uutisia

Rintasyöpäsolu leviää tekemällä kudosmateriaaliin käytäviä – uusi mittausmenetelmä paljasti hämmästyttävän tiedon solun käyttämistä voimista
Mittaukset osoittivat, että solu tuottaa voimasykäyksiä paljon lyhyemmissä sykleissä kuin aiemmin on ajateltu. Aalto-yliopiston ja Stanfordin yliopiston kehittämä mittausmenetelmä voi auttaa rintasyöpätutkimusta ja vauhdittaa lääkkeiden kehitystä.
Uusi teknologia voi auttaa tekemään kestäviä ruokavalintoja
Lohkoketjusovellus antaa tietoa ruoan ympäristövaikutuksista ja paremman kokonaiskuvan eri valintojen merkityksestä.
Valollakin on kätisyys – ja sen hallitseminen tehostaa optista teknologiaa
Uusi optinen modulaattori on miljoonaa kertaa nykyisiä vaihtoehtoja nopeampi. Se voi parantaa optisten teknologioiden suorituskykyä monissa sovelluksissa, viestinnästä tietotekniikkaan.