Uutiset

Aalto ja EU:n Joint Research Centre laajempaan yhteistyöhön

EU-komission tuore raportti kehuu Aallon innovaatiotoimintaa.

Aalto-yliopisto ja Euroopan komission tutkimuspalveluyksikkö Joint Research Centre JRC ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen yhteistyönsä syventämisestä. Sopimuksen allekirjoittivat Aalto-yliopiston provosti Ilkka Niemelä ja JRC:n pääjohtaja Vladimír Šucha 26.4. Espoossa.

Yhteistyö liittyy alueellisiin innovaatioeko-systeemeihin ja yrittäjyyteen sekä molempien osapuolten yhteisiin tutkimusintresseihin, kuten edelläkäyvät energiaratkaisut, luonnonvarojen kestävä käyttö, biomateriaalit, tekstitiedon louhinta ja muu tiedonlouhinta, kyberturvallisuus, kvanttiteknologiat, langaton tiedonsiirto, 5G-verkot ja kaupunkikehitys.

Aalto-yliopiston professorit Tuomas Aura, Samuel Kaski, Hele Savin, Monica Österberg, Riku Jäntti ja dosentti Mikko Möttönen esittelivät pääjohtaja Vladimír Šuchalle tutkimushankkeitaan.

Kuvassa provosti Ilkka Niemelä (vas.) ja pääjohtaja Vladimír Šucha. Kuva Mikko Raskinen.

"Kun on fiksuja ihmisiä ja tekee oikeita asioita, voi todella saada aikaan muutoksia. Aalto-yliopisto on tehnyt mittavan kulttuurimuutoksen ja saavuttanut erinomaisia tuloksia", sanoi Vladimír Šucha.

Raportti: Aalto on innostava innovaatiotoiminnan organisoija

JRC on julkaissut raportin, jossa analysoidaan Aalto-yliopiston ja Espoon innovaatioekosysteemeitä ja niiden menestystekijöitä. Julkaisussa JRC arvioi, että Aalto-yliopisto on alueen innovaatioekosysteemin organisoija, joka innostaa muita toimijoita yhteistyöhön. Raportissa myös tunnistetaan Aallon monitieteinen ajattelu yhdeksi ekosysteemin menestystekijäksi.

JRC:n raportti tarjoaa tietoa EU:n alueellisia innovaatioekosysteemejä ja yrittäjyysyliopistoja tukevaan päätöksentekoon.

Lue lisää:

JRC:n raportti (ec.europa.eu)
Joint Research Centre

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
KPMG:n räätälöity projekti, tiimi koolla
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojektissa analysoitiin KPMG:n asemaa Suomen nopeasti kasvavilla konsultointimarkkinoilla

Tutkimuksen mukaan konsultointimarkkinat ovat kasvaneet poikkeuksellisen paljon viimeisten viiden vuoden aikana. Teknologiakonsultointi on viitoittanut kasvua ja se muodostaa suurimman osan markkinoista.
Digital Education Council
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulu Digital Education Councilin jäseneksi

Allianssilla on yhteinen visio kestävän kehityksen edistämiseksi korkeakoulutuksessa.