Aalto-Finna uudistuu: mukana arkistoaineistot ja ruotsinkielinen käyttöliittymä
Arkistoaineisto-haulla voi etsiä Aalto-yliopiston ja sen edeltäjien toimintaan ja historiaan liittyviä kuva-aineistoja. Arkistoaineistosta löytyy opetusta ja tutkimusta dokumentoivia valokuvia yliopiston historiasta, opinnäytteisiin ja diplomitöihin liittyviä kuva-aineistoja, oppilastöitä sekä yliopistossa toimineiden opettajien henkilöarkistoihin liittyviä aineistoja. Varhaisimmat aineistot ovat 1900-luvun alusta.
Aalto-Finnassa osasta aineistoa näytetään vain kuvailutietoja ja tekijänoikeuksien puitteissa näytetään myös kuvat. Mikäli kuvaa ei ole Aalto-Finnassa nähtävissä tekijänoikeussyistä, Oppimiskeskuksen ylläpitämää Raami-kuvatietokantaa voi käyttää Oppimiskeskuksen Visual Resources Centre-palvelussa. Aineiston käyttöoikeustiedot näytetään kuvan yhteydessä, suuri osa historiallisista valokuvista on käytettävissä vapaasti avoimella CC-BY 4.0-lisenssillä. Alkuperäiset arkistoaineistot ovat saatavilla Aalto-yliopiston arkistossa.
Aalto-Finnassa on rajoitettu määrä kuvia ja arkistolla on kokoelmia, jotka eivät vielä ole digitaalisesti saatavilla. Jos et löydä etsimääsi, ota yhteyttä:
Aalto-yliopiston arkistopalvelu: arkistoaineistojen tutkijapalvelut, korkearesoluutioset kuvat, kuvien digitointi ja käyttö julkaisuissa, [email protected]
Oppimiskeskuksen Visual Resources Centre (VRC): Raami-kuvatietokannan paikalliskäyttö, tietopalvelu ja kuva-aineistojen käytön ohjaus, [email protected]
Aalto-yliopiston Raami-kuvatietokannan digitoituja kuva-aineistoja on saatavilla myös korkearesoluutioisena täysin vapaaseen käyttöön Aalto University Commons-palvelussa.
Aalto-Finna-tiedonhakuportaali
Lue lisää uutisia

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa
Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”
Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa
Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.