Uutiset

Aalto Digital Creatives esihautomo-ohjelma hakee joukkoonsa luovien alojen toimijoita

Haku ensimmäiseen esihautomo-ohjelmaan on käynnissä 23.3.2022 asti.
Digital Creatives

Aalto-yliopisto on käynnistänyt Aalto Digital Creatives -esihautomon, jonka tavoitteena on luovien ja taiteellisten alojen innovaatio- ja yritystoiminnan vahvistaminen. Mukaan etsitään luovien alojen projekteja, joissa hyödynnetään tulevaisuuden digitaalista teknologiaa. Ensimmäinen haku ohjelmaan on käynnissä 23.3. asti. 

Esihautomo tullaan järjestämään jatkossa kahdesti vuodessa. Hakijoilta ei vaadita aiempaa kokemusta yritystoiminnasta, vaan haussa painotetaan luovan alan taustaa, kiinnostavaa ideaa ja intoa idean laajempaan kehittämiseen. Aalto Startup Center ja yliopiston vankka innovaatioekosysteemi tukee osallistujia kehittämään luovia konseptejaan sekä yrittäjyystaitoja. 

Aalto Digital Creatives -ohjelmassa Aalto-yliopisto avaa kampusinkubaattori- ja luovien alojen toimijoiden käyttöön digitaaliseen mediaan keskittyvän MAGICS-tutkimusinfrastruktuurin. Lisäksi mukana oleville projekteille annetaan mahdollisuus hyödyntää luovien alojen uusien sisältö-, palvelu-, ja tuoteprototyyppien kehittämiseen tarkoitettua Aallon FabLab-työpajaa. 

Aalto Digital Creatives -esihautomo on osa Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa, joka pyrkii vahvistamaan kaupungin roolia innovaatiolähtöisen yrittäjyyden tukemisessa. Ohjelmassa mukana ovat Aalto-yliopiston lisäksi Haaga-Helia, Hanken, Helsingin yliopisto, Metropolia sekä Taideyliopisto. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Startup Center sekä Aalto Studios

Lisätietoja Digital Creatives -hankkeesta löydät täältä.

Hae mukaan Digital Creatives -esihautomoon täältä.

ASUC

Aalto Startup Center (ulkoinen linkki)

Aalto Startup Center on Aalto-yliopiston oma hybridikiihdyttämö, joka tarjoaa kansainvälisen tason hautomo- ja kiihdyttämöohjelmia.

Illustation of Otakaari 2A, the new home of Aalto Studios

Aalto Studios

Aalto-yliopiston Aalto Studios -mediakeskuksessa luovan talouden toimijat kohtaavat toisensa: muotoilijat, elokuvantekijät, tubettajat, pelisuunnittelijat, esiintyvät taiteilijat, kouluttajat, enkelisijoittajat, julkisen sektorin toimijat ja muut toimijat Suomessa, Pohjoismaissa, Euroopassa ja Euroopan ulkopuolella.

Tutkimuksen ja opetuksen infrastruktuurit
Aalto Startup Center

Aalto-yliopisto mukana Helsingin kaupungin uudessa Kampusinkubaattorit-ohjelmassa

Uuden Kampusinkubaattorit-ohjelman kautta syntyvien palveluiden myötä tavoitteena on synnyttää 100 uutta yritystä vuodessa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.