Uutiset

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa jaettiin näkemyksiä kestävästä kehityksestä ja strategiasta

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa keskusteltiin kestävän kehityksen ja strategian suhteesta. Aihetta alustivat Aallon alumnit Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, Amazonin pilvipalvelusta ja Kemirasta. Strategy Circle tuo yhteen kansainvälisiä ja kotimaisia strategia-alan ammattilaisia, tutkijoita ja yritysjohtajia vaihtamaan ajatuksia ja oppimaan strategiaan liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Audience in smaller tables listening to senior university lecturer Leena Lankoski
Vanhempi yliopistonlehtori Leena Lankoski esittelee kolme näkökulmaa kestävään kehitykseen ja strategiaan. Kuva: Mary-Ann Alfthan

Toinen Aalto-yliopiston alumnien Strategy Circle -tapahtuma järjestettiin 8. maaliskuuta 2023. After workissa keskusteltiin kestävän kehityksen ja strategian välisestä yhteydestä. Tilaisuuden fasilitoi strategisen johtamisen professori Jens Schmidt Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta.

Puhujina olivat Leena Lankoski, vanhempi yliopistonlehtori, Sustainability in Business, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta, Panu Kärävä, Senior Sustainability Consultant Amazonin pilvipalvelusta, Johanna Pynnä, Head of Corporate Strategy Kemiralta.

Leena Lankoski Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta käsitteli kestävää kehitystä kolmesta näkökulmasta: sen suhteesta kilpailustrategiaan, yritysstrategiaan ja yrityksen tarkoitukseen. Lankoski kuvasi, miten puhdas liiketoiminnan arviointi ei riitä, vaan analyysiin on otettava mukaan kestävän kehityksen vaikutukset. Se, millä tavoin kestävän kehityksen myönteiset ja kielteiset vaikutukset toteutuvat kustannuksissa ja tuotoissa, ei ole kuitenkaan yksiselitteistä, vaan edellyttää tapauskohtaista tarkastelua.

Panu Kärävä Amazonilta painotti, että erillisten strategiapaperien sijaan kestävä kehitys on sisällytettävä osaksi liiketoiminnan strategiaa. Tieteeseen perustuvat päästövähennystavoitteet ja päästöraportoinnit auttoivat erottautumaan markkinoilla kymmenen vuotta sitten, mutta nykyisin vaikutuksista kertominen ei ole uutta. Kiinnostavampaa on se, miten hyvin yritys pystyy osoittamaan toimintansa vaikuttavuuden käytännössä. Kärävä kannustikin yrityksiä hakemaan kilpailuetua yhdistämällä eri tietolähteitä, kuten kuluttajien käyttäytymistä ja työmarkkinoita koskevaa dataa, kestävän kehityksen mittareihin.

Johanna Pynnä jakoi kokemuksia ja esimerkkejä siitä, miten kestävä kehitys on vaikuttanut Kemiran strategiaan. Kärävän tavoin Pynnä korosti kestävän kehityksen olevan keskeinen tekijä tulevaisuuden muutoksissa: YK:n julkistamien kestävän kehityksen tavoitteiden suurin vaikutus ei kohdistunut ympäristöön vaan ihmisten ajattelutapaan. Pynnä haastoi yrityksiä miettimään, millä tavalla kestävä kehitys ajaa niiden varsinaista liiketoimintaa eteenpäin ja millaiseksi hintalappu muodostuu, jos suunnanmuutosta ei kyetä tekemään ajoissa. 

Three speakers and a facilitator in a group photo
Tapahtuman puhujat Panu Kärävä, Leena Lankoski ja Johanna Pynnä. Tuotantotalouden professori Jens Schmidt (keskellä) fasilitoi tilaisuuden. Kuva: Henna Pursiainen

Vilkkaassa keskustelussa mainittiin sääntelyn vaikutukset, muutosjohtaminen ja yhteistyö.

Ennustettava, vaikutuksiin keskittyvä sääntely nähtiin olennaisena kestävän kehityksen edistämisessä. Lisäksi tarvetta tiiviiden, sektorimaista yhteistyötä hyödyntävien kumppanuusmallien rakentamiseen korostettiin.

Muutosjohtamisen haasteet puhututtivat, mutta kestävyysajattelun nähtiin avaavan myös uusia mahdollisuuksia palvelualoille sekä arvo- ja tarvepohjaiseen ajatteluun liiketoiminnassa. 

Strategy Circle kokoaa yhteen strategiateemoista kiinnostuneita ihmisiä eri aloilta

”Osallistuin tapahtumaan, koska kestävä kehitys vaikuttaa suoraan omaan työpöytääni ja yrityksemme strategiaan. Halusin päästä ulos siilostani ja kuulla, mitä muut ajattelevat. Myös hiili-intensiivisten alojen markkinajohtajien näkemykset kiinnostivat”, kertoo Aallon alumni Tiia Pirttimaa, joka työskentelee Business Development Managerina Caverionissa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tapahtumiin ja haluat lisätietoja, liity mukaan postituslistalle.

Participants discussing the topic of the event.
Osallistujat keskustelemassa kestävän kehityksen ja strategian yhteensovittamisesta. Kuva: Henna Pursiainen

Strategy Circle After Work: tekoäly ja kilpailuetu

Aalto Alumni Strategy Circlen seuraavan tilaisuuden teema on tekoäly ja kilpailuetu.

Osallistu tapahtumaan 16.5.2023

Aalto Alumni Strategy Circle kokoaa strategian ammattilaiset ja liike-elämän johtajat oppimaan ja jakamaan ideoita yhdessä kansainvälisten ja yliopiston akateemikkojen kanssa. Tapahtumia moderoi tuotantotalouden laitos yhteistyössä Aalto Strategy Alumnin kanssa.

Tutustu Aalto Strategy Circle -tapahtumiin

Audience in smaller tables listening to senior university lecturer Leena Lankoski

Aalto Strategy Circle After Work: Tekoäly ja kilpailuetu

Aalto Alumni Strategy Circle kokoaa strategian ammattilaiset ja liike-elämän johtajat oppimaan ja jakamaan ideoita yhdessä kansainvälisten ja yliopiston akateemikkojen kanssa.

Tapahtumat
Professor Jens Schmidt opening the first Aalto Alumni Strategy Circle. Audience in the front.

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa jaettiin fuusioiden ja yrityskauppojen parhaita käytäntöjä

Aalto Alumni Strategy Circle kokoaa yhteen strategia-alan ammattilaisia ja yritysjohtajia oppimaan ja vaihtamaan ajatuksia strategian ajankohtaisista aiheista.

Uutiset
Graduation Party 2022

Alumneille

Alumnina olet osa Aalto-yhteisöä. Tervetuloa mukaan kehittymään, osallistumaan ja verkostoitumaan!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
Yliopiston lukuvuoden avajaistilaisuus 3.9.2023. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Alumni, ovatko yhteystietosi ajan tasalla?

Kesällä 2024 Aalto-yliopisto toteuttaa tekstiviestikampanjan, jossa pyydetään alumneja päivittämään yhteystietonsa.
Event poster with a young researcher looking down with lighst and code reflected around her.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Unite! Research Week 14.-18.lokakuussa, Grenoble-Autrans

Verkostoitumistapahtuma tohtoriopiskelijoille Unite!-verkoston yliopistoista.
Two students fly a kite. Photo: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Miten valmistaa opiskelijoita ammattilaisiksi epävarmassa tulevaisuudessa?

Valmistuneet tarvitsevat monenlaisia taitoja tulevaisuuden työelämässä.