Uutiset

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumassa jaettiin fuusioiden ja yrityskauppojen parhaita käytäntöjä

Aalto Alumni Strategy Circle tuo strategia-alan ammattilaiset ja yritysjohtajat yhteen oppimaan ja vaihtamaan ajatuksia strategian ajankohtaisista aiheista vuorovaikutteisissa tapahtumissa, joihin osallistuu kansainvälisiä tutkijoita ja paikallisia ammattilaisia.
Professor Jens Schmidt opening the first Aalto Alumni Strategy Circle. Audience in the front.
Professori Jens Schmidt avasi ensimmäisen Alumni Strategy Circle -tapahtuman. Kuva:Antti Halonen

Aalto-yliopiston alumnien Strategy Circle kokoontuu 3-4 kertaa vuodessa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille Aallon alumneille, jotka ovat kiinnostuneita strategia-aiheesta. "Aalto Alumni Strategy Circle on loistava tapahtuma, joka edistää keskustelua strategia-alan ammattilaisten kesken, mutta tuo myös uusia ideoita akateemiselta puolelta", sanoo Aalto-yliopiston alumniverkoston johtoryhmän puheenjohtaja Kaj Hagros.

Ensimmäinen Strategy Circle -tapahtuma järjestettiin 30. marraskuuta 2022, ja siinä keskusteltiin fuusioiden ja yrityskauppojen (M&A) parhaista käytännöistä. Puhujina olivat Warwick Business Schoolin strategiaprofessori Koen Heimeriks, Esperi Caren yritysjärjestelyistä vastaava Sebastian Knight ja Pricewaterhouse Coopersin osakas Marko Koski.

Koen Heimeriks kertoi näkemyksiä uusimmasta tutkimuksestaan yhteistyön edistämisestä yritysostojen integrointiprosessissa. Hän korosti, että on tärkeää ottaa myyjän avainhenkilöt mukaan ja antaa heidän vaikuttaa siihen, miten integraatio toteutetaan. Hän huomautti myös, että synergioiden luomista voidaan edistää luomalla kannustimia yhteistyöhön osallistumiselle eikä pelkästään taloudellisten tulosten saavuttamiselle.

Marko Koski muistutti kuulijoita siitä, että useimmat yritysostot eivät todellisuudessa saavuta alkuperäisiä tavoitteita. Hän korosti, että on tärkeää sovittaa yrityskauppaprosessi yhteen kokonaisstrategian kanssa ja erityisesti, että yritysostajien tulisi keskittyä enemmän arvon luomiseen kaupan tekemisen jälkeen.

Sebastian Knight kertoi, miten terveydenhuollon palveluntarjoaja Esperi Care hallitsee yritysosto- ja integraatioprosessin. Hän totesi myös, että on tärkeää olla järjestelmällinen. Yritys on toteuttanut noin 140 yrityskauppaa ja sillä on yksityiskohtainen prosessi niiden hallintaa varten. Henkilökohtainen kokemus ja yhteydet mahdollisiin ostokohteisiin ovat kuitenkin myös tärkeitä.

Yhteisessä keskustelussa todettiin, että tyypillisesti otamme huomioon vain ostajan/hankkijan puolen, mutta unohdamme myyjän puolen. Jos aikoo myydä yrityksensä, sen voi tehdä vain kerran. Myyjät voivat myös olla strategisia ja miettiä potentiaalisia ostajia ja luoda kontakteja heihin jo vuosia etukäteen. Toinen aihe oli se, miten päästä alkuun yritysjärjestelyissä, jos ei ole kokemusta. Neuvoksi annettiin, että jos haluaa kasvaa yritysjärjestelyjen parissa, kannattaa ehkä aloittaa yksinkertaisemmista ja pienemmistä kaupoista, jotka ymmärtää ja joista voi hankkia kokemusta, ennen kuin ryhtyy tekemään monimutkaisempia kauppoja, kuten ostamaan yritystä ulkomailta.

Liity Alumni Strategy Circlen postituslistalle

"Tulevia tapahtumia on suunnitteilla muun muassa aiheista "Strategy and sustainability" ja "Strategy and AI". Tarkoituksena on järjestää tapahtumia noin kolmen kuukauden välein, johon osallistuu aina sekä tutkijoita että käytännön osaajia ja joka tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun, ideoiden ja parhaiden käytäntöjen vaihtoon sekä verkostoitumiseen", kertoo Jens Schmidt, joka on strategian professori tuotantotalouden laitoksella ja joka oli mukana käynnistämässä Strategy Circle:ä ja fasilitoimassa tapahtumaa.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan tai haluat lisätietoja, ilmoittaudu postituslistalle täällä.

Aalto Alumni Strategy Circle -tapahtumia isännöi tuotantotalouden laitos yhteistyössä Aalto Strategy Alumnin kanssa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Alustatalouden faktat ja myytit jakso 8 studiossa Annukka Berg, Juhani Järvensivu, William von der Pahlen ja Robin Gustafsson
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Olisiko alustataloudesta hävikinpoistajaksi? Alustatalouden F&M -podcast pureskelee kiertotalouden kysymyksiä

Alustataloudella voisi olla ratkaisun avaimia kiertotalouden tehostamiseksi, mutta niiden hyödyntämisessä ollaan vielä kaukana.
RDM & Open Science training
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutukset keväällä 2023

Kaikille avoimien koulutusten ilmoittautuminen on avattu.
Microscopic image of giant gas vesicles.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat tehokkaan varjoaineen kuorruttamalla kuplia proteiinilla

Bakteerien solunsisäisten kelluntakuplien inspiroimat tutkijat kehittivät samanlaisen tekniikan pienten kaasuvesikkelien kuorruttamiseen sienistä saatavalla proteiinilla. Lopputuloksena syntyvät kuplat ovat turvallisia ja erittäin stabiileja, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää esimerkiksi ultraäänitutkimuksen varjoaineena.