Uutiset

Aallolle 10,8 miljoonaa euroa profiloitumiseen Suomen Akatemialta

Rahoitus tukee yliopiston valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Suomen Akatemia myönsi 10,8 miljoonaan euron rahoituksen Aalto-yliopistolle profiloitumisen vahvistamiseksi seuraavalle neljälle vuodelle. Rahoitusmuodolla tuetaan yliopistojen valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Aalto-yliopisto haki rahoitusta innovaatioekosysteemiään tukevan tutkimuksen ja yrittäjyyden kehittämiseen. Digitaalisen teknologian ekosysteemien, kestävän tuotannon ja kulutuksen sekä kapeamman, mutta erittäin ajankohtaisen meri- ja arktisen tekniikan tutkimusteemojen uskotaan parhaiten edistävän Suomen tulevaa taloudellista kasvua. Rahoitus vahvistaa näitä teemoja ja sitä osoitetaan erityisesti määräaikaisiin professoritason tehtäviin, yhteistyöhön strategista kumppanuusyliopistojen kanssa ja väitöskirjantekijöiden yritysyhteistyöhön innovaatioekosysteemin kehittämiseksi.

"Hienoa, että saimme tunnustusta toimintamme strategisesta kehittämisestä", sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen.

Suomen Akatemia jakoi rahaa kaikkiaan 50 miljoonaa euroa. Akatemia teki rahoituspäätökset kansainvälisen paneelin arviointien pohjalta. Profiloitumiseen suunnattua rahoitusta myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisessä haussa toukokuussa 2015 Aalto-yliopisto sai 13,6 miljoonaa euroa ja maaliskuussa 2016 toisessa haussa 12 miljoonaa euroa profiloitumisen vahvistamiseen.

Lisätietoja:

Suomen Akatemian tiedote 2.6.2017 (aka.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Räätälöity projekti Hiltille, työryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Kemian tekniikan tutkija / Chemical engineering researcher
Yhteistyö Julkaistu:

Metallien jalostuksesta akkujen kierrätykseen – Aalto-yliopiston ja Bolidenin yhteistyö vahvistaa metallurgian huippuosaamista

Metallurgian osaamista tarvitaan nyt kipeästi, kun energiamurros lisää metallien kysyntää ja materiaalien uusiokäyttö vaatii uutta osaamista.
An Cong
Opinnot Julkaistu:

Informaatioverkostojen ohjelmassa opiskeleva An Cong kannustaa naisia tekniikan alalle: ”Tulkaa kampukselle katsomaan, miten mahtavaa täällä on”

Cong harkitsi lukioikäisenä opintoja niin lääketieteellisessä kuin kauppakorkeassa. Abivuonna kypsynyt päätös hakea Aalto-yliopistoon tekniikan alalle osoittautui loistoajatukseksi.
Professor Marko Hinkkanen/ Aalto University/ photo: Anni Hanén
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Marko Hinkkaselle IEEE Fellow -arvo

Professori Hinkkanen saa tunnustusta sähkömoottorikäyttöjen ja verkkosuuntaajien ohjausmenetelmien kehitystyöstä.