Uutiset

Aallolle 10,8 miljoonaa euroa profiloitumiseen Suomen Akatemialta

Rahoitus tukee yliopiston valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Suomen Akatemia myönsi 10,8 miljoonaan euron rahoituksen Aalto-yliopistolle profiloitumisen vahvistamiseksi seuraavalle neljälle vuodelle. Rahoitusmuodolla tuetaan yliopistojen valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Aalto-yliopisto haki rahoitusta innovaatioekosysteemiään tukevan tutkimuksen ja yrittäjyyden kehittämiseen. Digitaalisen teknologian ekosysteemien, kestävän tuotannon ja kulutuksen sekä kapeamman, mutta erittäin ajankohtaisen meri- ja arktisen tekniikan tutkimusteemojen uskotaan parhaiten edistävän Suomen tulevaa taloudellista kasvua. Rahoitus vahvistaa näitä teemoja ja sitä osoitetaan erityisesti määräaikaisiin professoritason tehtäviin, yhteistyöhön strategista kumppanuusyliopistojen kanssa ja väitöskirjantekijöiden yritysyhteistyöhön innovaatioekosysteemin kehittämiseksi.

"Hienoa, että saimme tunnustusta toimintamme strategisesta kehittämisestä", sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen.

Suomen Akatemia jakoi rahaa kaikkiaan 50 miljoonaa euroa. Akatemia teki rahoituspäätökset kansainvälisen paneelin arviointien pohjalta. Profiloitumiseen suunnattua rahoitusta myönnettiin nyt kolmatta kertaa. Ensimmäisessä haussa toukokuussa 2015 Aalto-yliopisto sai 13,6 miljoonaa euroa ja maaliskuussa 2016 toisessa haussa 12 miljoonaa euroa profiloitumisen vahvistamiseen.

Lisätietoja:

Suomen Akatemian tiedote 2.6.2017 (aka.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Sähköauto Zoe
Kampus Julkaistu:

Sähköautojen lataamisen hinnat muuttuvat Otaniemen kampuksella ja Aalto Töölössä

Sähköautojen lataamisen hinnoittelua kampuksella tarkistetaan 14.7.2022 alkaen. Sähköenergian hinnan yleinen nousu vaikuttaa myös lataushintoihin.
Elderly people spending time outdoors in the yard and garden, a student work Outdoors by Luiza Sevele
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Muistisairaiden asumisen tueksi tarvitaan joustoa ja yhteisöllisyyttä

Millaisia ovat muistisairaiden tulevaisuuden asumisratkaisut, ja millaisia niiden tulisi olla?
Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Parking house
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Purku- ja rakennustyöt alkavat Otakaari 8:n tontilla

ISS:n varikkonakin tunnetun Otakaari 8:n matala osa puretaan, ja myöhemmin tilalle rakennetaan pysäköintitalo.