Tutkimus ja taide

Kandidaattikeskus: Ohjeet näytteilleasettajille

Ohjeet näytteilleasettajille
Aalto betaspace, an exhibition venue for students at the School of Arts, Design and Architecture / photo by Julia Weckman.
Kuva: Unto Rautio / Aalto University / Aalto-yliopisto
 1. Gallerian varausjärjestelmä

Aallon BetaSpace-galleria sijaitsee Alvar Aallon suunnittelemassa kandidaattikeskuksessa. Lähetä varauspyyntö näyttelytiloihin Asio-tilavarausjärjestelmän kautta:  https://booking.aalto.fi/onlinekalenteri/aaltobooking/?kt=fav&laji=N%E4yttelyalueet&sijainti=&ctila=22248  

Kaksi viikkoa on maksimivarausaika, pidemmät näyttelysuunnitelmat pyydetään lähettämään sähköpostitse kuraattorille.

Tee näyttelyllesi yksi varaus alkamis- ja päättymispäivämäärän mukaan. Älä tee yksittäisiä päivävarauksia. Valitse kellonaika 9:00-19:00 ja merkitse kaikki arkipäivät kellonajan ja päivämäärän alla olevaan ruutuun, jotta varaus tapahtuu päivittäin päivämäärien välillä. Jos olet epävarma, miten tämä tehdään, ota yhteyttä kuraattoriin [email protected] 

Asio Exhibition Spaces

Booking Exhibition Spaces (ulkoinen linkki)

Use the online reservation system to book your exhibition space at Aalto

Yleiset ohjeet

Näyttelyä varten on mahdollista saada A-siiven työpajamestarilta näyttelynripustus kärry työkaluineen ja yms. tarvikkeineen pystytystä sekä purkua varten. Saatavilla on myös vairejeita jos haluaa virittää kattoon seinästä seinään vaijerit tai siimat toisen tyyppistä ripustusta varten (kiinni niistä katon ripustustangoista)

Älä käännä tai väännä kattovaloja. Näytteilleasettajat eivät saa koskea tai säätää niitä, koska niitä ei ole suunniteltu säädettäviksi kohdevaloksiksi. Valaistukseen liittyvissä kysymyksissä ota yhteyttä alla mainittuun kuraattoriin tai työpajan mestariin.

Tilan marmoripedestaaleja ei saisi siirtää, ja ne on vaikeita muutenkin siirtä painonsa vuoksi kuin myös siksi, että niitä ei ole rakennettu siirrettäväksi. Näitä tosin on siirretty joskus, jonka vuoksi yhdessä niistä on rikkoutunut hieman alakulma edeltäjäni mukaan.

Pääsy näyttely rakennukseen ja tapahtumat

 • Beta Spacen näyttelytilan Alvar Aallon suunnittelemat messinkiset ripustus tangot löytyvät Otakaari 1:sen 1krs. Väriopinluokasta (nro A124-A125a) seunustalta.
 • Näitä messinkisiä tankoja käytetään tilassa laittamalla ne roikkumaan kattotangosta, messinkisissä tangoissa on pidikkeet töiden ripustamista varten
 • Tilan marmoriseinään ei saa teipata eikä kiinnittää töitä kiinni nauloin tms. tai muutoinkaan laittaa mitään. Töiden kiinnitystä varten on katossa ripustustangot.
 • Tilan lattiaan ei saa laittaa teippiä, eikä johtoja kulkemaan lattian poikki vaan ne täytyy virittää kulkemaan yläkautta
 • Tilan keskikohta on jätettävä avoimeksi, sillä siitä menee hätäpoistumistie. Eli teokset on asetettava seinien viereen niin, että keskellä on suora kulku. Töitä ei siis saa laittaa tilaan voimakkaasti lomittain tai keskelle käytävää.
 • Tilaan on mahdollista lisätä pedestaaleja jotka löytyvät Aulapalveluiden toimiston edessä olevasta väliköstä. Täältä löytyy myös tikkaat.
 • Tilan puupaneeliseinää ei saa teipata mitään mielellään. Siihen voi kuitenkin käyttää pieniä nauloja, pieniä ruuvejä ja muita pieniä kiinnitystarpeita kuten niittejä/nuppineuloja/nastoja jos jotain haluaa kiinnittää kyseiseen seinään. Näitä löytyy pajamestarin näyttelyripustuskärrystä muun muassa.
 • Tilan ikkunoihin ei saa teipata mitään.
 • BetaSpacessa on käytettävissä 2kpl televisio screenejä

Yhteystiedot:

Varausvahvistukset / Näyttelyt:

Edel O’ Reilly, Kuraattori [email protected]

Pääsy näyttely rakennukseen:

Pauliina Parjanen, Työpajamestari [email protected]

Aulapalvelut/vahtimestari, Otakaari 1, A-Wing:

[email protected] / +358504723520

Photo from the K-floor of the Harald Herlin Learning Centre, students working at desks.

Oppimiskeskus

Tervetuloa! Tarjoamme sinulle erinomaiset kirjasto- ja asiantuntijapalvelut sekä opiskelu- ja työskentelytilat.

Asio Exhibition Spaces

Booking Exhibition Spaces (ulkoinen linkki)

Use the online reservation system to book your exhibition space at Aalto

Map of Aalto Exhibition Spaces

Järjestä näyttely Aalto-yliopistossa

Otaniemen kampuksella on runsaasti näyttelytiloja. Aallon kuraattorit kannustavatkin Aallon opiskelijoita, henkilökuntaa ja tutkijoita järjestämään niissä omia näyttelyitä ja esittelemään niissä projektejaan

Tutkimus ja taide
DIALOGUES-Dipoli-by-HelmiKorhonen

Aalto-yliopiston näyttelytoiminnan tietopankki

Oletpa näyttelyjen järjestäjä, tutkija tai vierailija, tältä sivustolta löydät kootusti tarvitsemasi tiedot ja uutiset.

 • Julkaistu:
 • Päivitetty: