Tapahtumat

Saavutettavuus virtuaalisissa ympäristöissä

Miten varmistat, että virtuaalinen ympäristösi on saavutettava kaikille käyttäjille?

Tohtori Gottfried Zimmermann, professori, Stuttgart Media University (Mobile User Interaction — käyttäjän vuorovaikutus mobiiliympäristöissä), ohjaa Aalto-yliopistolaisille kaksi työpajaa saavutettavuudesta 360°-virtuaaliympäristöissä.
360-camera operated by Sofia Sevon and Taija Votkin in the Learning centre, photo by Valeria Azovskaya 2022

Tarjolla kaksi työpajaa 16.1.2023 (klo 13.00–16.00) ja 20.1.2023 (klo 9.00–12.00). Tule mukaan perehtymään digitaaliseen saavutettavuuteen virtuaalisissa 360°-ympäristöissä!

Työpajat soveltuvat kaikille, jotka haluavat oppia lisää saavutettavuudesta virtuaalisissa 360°-ympäristöissä. Sekä Aallon henkilökunta että opiskelijat ovat tervetulleita!

Tavoitteet:

  • Oppia erilaisista käyttäjäryhmistä, esteistä joita he voivat kohdat digitaalisissa ympäristöissä sekä teknisistä ratkaisuista, joita he voita käyttää poistaakseen estet.
  • Ymmärtää lain asettamat vaatimukset koskien saavutettavuutta digitaalisissa ympäristöissä.
  • Löytää ratkaisuja kaikkein tavallisimpiin haasteisiin koskien digitaalista saavutettavuutta.

Rekisteröityminen ja käytännön järjestely

Varataksesi paikan rekisteröidy tämän linkin kautta. On suositeltavaa, että osallistut molempiin työpajoihin, 16.1.2023 (klo 13.00 - 16.00)  ja 20.1.2023 (klo 9.00 - 12.00).

Työpajojen kieli on englanti. Molempiin työpajoihin on paikkoja 12 osallistujalle. Ota oma kannettava tietokone mukaan. Jos sinulla on kysyttäväää tai sinun täytyy perua osallistumisesi, lähetä meille sähköpostia.

Työpajojen ohjelma:

portrait of Professor Gottfried Zimmermann.

Tietoa työpajan vetäjästä

Tohtori Gottfried Zimmermann toimii professorina (mobile user interaction) Stuttgartin mediayliopistossa Saksassa. Hänen intohimonsa on digitaalinen saavutettavuus eri näkökulmista; tutkimus, opetus ja standardisointi.

Hän johtaa yksikköä nimeltä “Competence Center on Digital Accessibility” Stuttgartin mediayliopistossa ja hän on mukana lukuisissa tutkimusprojekteissa, jotka liittyvät personalisoituihin käyttöliittymiin ja “inklusiiviseen responsiivisuuteen”. Hän on ACM:n asiantuntijajäsen ja kirjoittanut useita julkaisuja ja kansainvälisiä standardeja. Hän on ollut mukana monissa kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusprojekteissa koskien digitaalista saavutettavuutta, henkilökohtaisia ratkaisuja ja eOppimista.

Lue lisää esteettömyydestä Aallossa ja Online Hybrid Labissa:

diversity of aalto people

Saavutettavuus ja esteettömyys

Aalto-yliopiston toiminnan yhdenvertaisuuteen liittyviä ohjaavia periaatteita ovat moninaisuus ja saavutettavuus.

Aalto-yliopisto
a photo of Aalto University BIZ main building by Mika Huisman

Aalto Online Learning - Online Hybrid Lab

Aalto Online Learning - Online Hybrid Hub: Suunnittelemme, testaamme ja mainostamme tuotantomalleja sekä parhaita käytäntöjä verkko-oppimisen alalla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu