Tapahtumat

Quantum Explorations -näyttely

#QuEx-näyttelyssä voi tutustua kvanttiteknologian huippututkimukseen ja alan kehitykseen yleisesti.
The details avaiable on the page in a picture with a colourful cartoon of an antropomorphic qubit

Quantum Explorations on kokeileva, osittain interaktiivinen kvanttiteknologian näyttely Dipolissa 16. lokakuuta - 15. marraskuuta. Näyttely kuvaa kvanttiteknologian nykytilaa, avaa keskeisiä kvanttifysiikan käsitteitä ja tuo esille huippututkimusta ja teknologian kehitystä Otaniemen kampuksella.

Näyttelyssä voi tutustua kiinnostaviin näytteisiin, demoihin, työkaluihin, videoihin, taideteoksiin, peleihin – ja jopa avoimen lähdekoodin kvanttilaskentaan. Näillä on kaikilla suora yhteys näytteilleasettajan tutkimustyöhön.

Näyttely antaa helposti lähestyttävän kokonaiskuvan aina kvanttiteknologian taustalla olevista teoreettisista käsitteistä kaupallisiin tuotteisiin saakka. Osaan näyttelystä, kuten kvanttiteknologian peleihin, voi tutustua hyvinkin käytännönläheisesti ja interaktiivisesti. Näyttely sopii kaikenikäisille.

Näyttelyn rahoittaa Aalto-yliopiston Centre for Quantum Engineering ja Dipolin galleria, näyttelyn tuottavat Aalto-yliopisto ja Turun yliopisto. Edellisten lisäksi näyttelysisältöä ovat tuottaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT, Bluefors, IQM and IBM.

Näyttely on avoinna Dipolin aukioloaikoina:
ma-pe klo 7.45-20.00
pe 7.45-18.00
la 10.30-15.00

Pelihuone on avoinna keskiviikosta perjantaihin klo 12.00-16.00.

Isoille ryhmille suositellaan yhteydenottoa näyttelykoordinaattori Noora Heiskaseen etukäteen: [email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty: