Tapahtumat

Merileväpaviljonki Hidaka Ohmu

Tammikuussa 2020 Davosissa Maailman talousfoorumissa esillä ollut teos on nyt nähtävissä Otaniemen A Bloc -kauppakeskuksessa.
Julia Lohmann's Hidaka Ohmu at A Bloc shopping centre. Photo: Mikko Raskinen
Julia Lohmannin Hidaka Ohmu -paviljonki. Kuva: Mikko Raskinen

Muotoilija Julia Lohmannin merileväteokset ovat herättäneet ihastusta ja keskustelua Davosin lisäksi Venetsian Biennaalissa ja voittaneet yleisöäänestyksen miljoonalevikkisen muotoilualan verkkojulkaisu Dezeenin yleisöäänestyksen vastuullisen muotoilun kategoriassa.

16. marraskuuta alkaen Hidaka Ohmu -merileväpaviljonkiin ja Lohmannin työhön on mahdollista tutustua Otaniemen A Bloc -kauppakeskuksen suuressa liiketilassa. Koronatilanteen vuoksi paviljonkia ja levätutkimusta tarkastellaan suurten näyteikkunoiden kautta. Teos on esillä vuorokauden ympäri, ja sen taidokkaasta valaistuksesta vastaa Aalto Studios. Järjestelyistä on vastannut taidekoordinaattori Outi Turpeinen.

Liiketila toimii installaation ajan myös Lohmannin pop-up-työhuoneena, jossa hän työskentelee kahden tutkimushankkeen, Itämerilaboratorion ja Biocolourin, parissa.

Julia Lohmann's Department of Seaweed at WEF. Photo: Mikko Raskinen

Julia Lohmann: "Tiedämme liikaa ja teemme liian vähän"

Merileväpaviljonki voitti Dezeen Awards 2020 -kilpailussa kestävän suunnittelun kategorian.

Uutiset
Julia Lohmann's Hidaka Ohmu seaweed pavilion at the A Bloc shopping centre. Photo: Mikko Raskinen

Kuusimetrinen merileväteos valtaa espoolaisen kauppakeskuksen

Julia Lohmannin maailmaa valloittanutta merileväpaviljonkia voi ihailla vuorokauden ympäri Otaniemen A Bloc -kauppakeskuksen ikkunoista.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: