Tapahtumat

Life in Academia

Life in Academia on keskustelusarja, joka keskittyy työelämään akateemisessa maailmassa. Ajatuksena on keskustella kaikesta mitä se sisältää, paitsi itse tutkimuksesta ja opettamisesta.


Abstract black and white illustration, text Life in Academia in the middle

Life in Academia on keskustelusarja, joka keskittyy työskentelyyn akateemisessa maailmassa. Ajatuksena on keskustella kaikesta mitä se sisältää, paitsi itse tutkimuksesta ja opettamisesta. Tarkoituksenamme on luoda tila, jossa jaetaan kokemuksia, opitaan ja omaksutaan uusia näkökulmia.

Jos haluat ehdottaa aihetta tai puhujaa, ota yhteyttä monimuotoisuudesta vastaavaan vara-laitosjohtajaan Lassi Haaraseen (yhteystiedot alhaalla), joka vastaa tilaisuuksien järjestämisestä.

Keskustelusarjan järjestää Aalto-yliopiston tietotekniikan laitos.

Tulevat keskustelut:

Torstaina 11. huhtikuuta klo 14.15-15.00

Sebastian Szyller: Osittain havaittavissa olevat uravalinnat

Tiivistelmä: Useimmat meistä kulkevat läpi uransa rajallisella näkemyksellä siitä, miltä seuraava askel tai vaihtoehdot todella ovat. Opinko oikeat asiat? Onko yritykseni samanlainen kuin muut? Edustaako tohtorintutkintoni muita tohtorintutkintoja? Tässä puheenvuorossa aion jakaa ajatukseni haasteista, jotka liittyvät ammatinvalintaan epätäydellisen tiedon edessä.

Mies katsoo kameraan, puvuntakki ja poolopaita

Puhuja

Sebastian Szyller työskentelee tutkijana Intel Labsissa koneoppimisen turvallisuuteen ja yksityisyyteen liittyvien eri näkökohtien parissa, kuten mallipoiminnan hyökkäyksiä ja puolustuksia, jäsenten päätelmiä ja erilaista yksityisyyttä. Laajemmin Sebastian on kiinnostunut erilaisista tavoista, joilla ML-malleja ja tietoja voidaan suojata, jotta se mahdollistaa vankan ja yksityisyyttä suojelevan analyysin – sekä teknisten yksityiskohtien että lainsäädännön noudattamisen kannalta. Sebastian suoritti maisterin- ja tohtorintutkintonsa tietotekniikan laitoksen "doctoral track" koulutuslinjalla professori N. Asokanin ohjauksessa ja valmistui vuonna 2023. Sebastianin väitöskirja palkittiin perustieteiden korkeakoulun väitöskirjapalkinnolla. Vapaa-ajallaan Sebastian nauttii katukuvauksesta, räätälöidyistä mekaanisista koskettimista, teollisesta suunnittelusta, boulderoinnista ja pyöräilystä kiinteällä vaihteella.

Sarjan menneet puheet:

13.3.2024 Jaakko Lehtinen: Tutkijanura rakentuu kommunikaatiolle

Tiivistelmä: Viestintätaidot, sekä kirjalliset että suulliset, määräävät pitkälti menestymisesi tutkimuksessa. Tässä puheessa yritän valaista niitä monia mekanismeja, joiden kautta tämä tapahtuu, ja miksi on tärkeää pyrkiä aina olemaan parempi siinä.

Tietotekniikan laitos

Tietotekniikka yhdistää kaikkia aloja. Tietotekniikan laitoksella perustutkimus yhdistyy innovatiivisiin sovelluksiin.

Read more
Mahine Learning researchers working at Department of Computer Science in Aalto University

Upcoming events

Tapahtuma visuaali värikkäällä taustalla, tapahtuman nimellä ja logoilla

Miten tekoäly muuttaa työtä?

Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston järjestämässä keskustelussa mukana ovat Tero Ojanperä, Sasu Tarkoma ja Mona Mannevuo.

Tapahtumat
Strategy key visuals visualising the university key areas, namely research, education, impact, illustration by Anna Muchenikova

This is Aalto -yhteisötilaisuus 7.3. – Vuoden 2023 saavutukset lukuina ja tarinoina

Tervetuloa kaikille aaltolaisille avoimeen yhteisötilaisuuteen kuulemaan vuoden 2023 saavutuksista. Tilaisuutta isännöi rehtori Ilkka Niemelä.

Tapahtumat
AI in Research Work

AI in Research Work, 11.3.2024

Opi generatiivisen tekoälyn vaikutuksista tutkimustyöhön Staff Scientist ja data-agentti Enrico Glereanin ja data-agentti Pedro Silvan kanssa.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty: